Ψηφιακές απάτες – Προσοχή!
Πάντα συνέβαινε οι απατεώνες να εκμεταλλεύονται την αφέλεια αλλά το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κακόβουλες ενέργειες από τους επιτήδειους με προσπάθειες εξαπάτησης των πολιτών που βρίσκεται σε έξαρση. Αναφέρθηκαν περιπτώσεις απάτης μέσω τηλεφωνικής κλήσης, με σκοπό την εξαπάτηση και τη διενέργεια συναλλαγών από τα θύματα.
Οι επιτήδειοι καλούν τους ανυποψίαστους πολίτες στο τηλέφωνο προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ζητούν στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς για να λάβουν δήθεν οικονομική ενίσχυση ή επίδομα. Επίσης αναρτούν αγγελίες σε γνωστές ιστοσελίδες αγοραπωλησίας οχημάτων ή προσφορών σε δελεαστικές τιμές ακόμη και την προσφορά της ετήσιας κάρτας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία των πολιτών.
Για να αποφύγει ο πολίτης την εμπλοκή του στις ηλεκτρονικές και διαδικτυακές απάτες που καθημερινά βγαίνουν στην επιφάνεια από τους επιτήδειους απατεώνες θα πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης ότι για όλες τις οικονομικές συναλλαγές θα ακολουθούνται τα πρωτόκολλα προσωπικών δεδομένων που ορίζει η νομοθεσία.
Η Διοίκηση
Η ανακάλυψη του φούρνου μικροκυμάτων έγινε κατά λάθος
Ο εφευρέτης του κέρδισε μόλις 2 δολάρια από την επαναστατική ανακάλυψή του
Με την ανακάλυψη του φούρνου μικροκυμάτων το πάτημα μόλις ενός κουμπιού ήταν αρκετό για να διευκολύνει την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη και, πλέον, να αποτελεί απαραίτητη οικιακή συσκευή για την κουζίνα κάθε νοικοκυριού. Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι ο φούρνος μικροκυμάτων ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία και ότι ο εφευρέτης του κέρδισε μόλις 2 δολάρια για την επαναστατική του αυτή ανακάλυψη;
Με το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ο μηχανικός της εταιρείας Raytheon, Πέρσι Σπένσερ, έψαχνε για άλλες χρήσεις του μαγνήτη, ο οποίος παρήγαγε τα μικροκύματα για τα συστήματα ραντάρ. Ενώ ο Σπένσερ στεκόταν δίπλα στη συσκευή μια μέρα, λοιπόν, το σνακ που είχε στην τσέπη του έλιωσε. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο φούρνος μικροκυμάτων.
Ποιος ήταν ο εφευρέτης του φούρνου μικροκυμάτων
Ο Σπένσερ είχε λίγη επίσημη εκπαίδευση και συχνά έπρεπε να κυνηγάει τις δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην. Άρχισε να εργάζεται από την ηλικία των 12, και στα 14 του προσλήφθηκε για να εγκαταστήσει ηλεκτρικό ρεύμα στο κοντινό χαρτοποιείο. Εμπνευσμένος από χειριστές ραδιοφώνου σε πλοία, εντάχθηκε ακόμη και στο ναυτικό και έμαθε όλες τις νέες τεχνολογίες. Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Σπένσερ ανέλαβε δουλειά στην καθιερωμένη εταιρεία American Appliance, ενώ ήδη από τα 20 του έγινε ο πιο πολύτιμος μηχανικός της εταιρείας Raytheon’s. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Raytheon εργαζόταν για τη βελτίωση της τεχνολογίας ραντάρ, με τον Σπένσερ να κερδίζει αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας ενώ εργαζόταν σε πιο αποτελεσματικούς τρόπους μαζικής παραγωγής μαγνητών ραντάρ.
Το λιωμένο σνακ στην τσέπη του Σπένσερ και η ανακάλυψη του φούρνου μικροκυμάτων
Σε μια αξιοσημείωτη ημέρα το 1946, ο Σπένσερ δοκίμαζε σωλήνες κενού υψηλής ισχύος όταν έβαλε το χέρι του στην τσέπη του, για να βγάλει το μεσημεριανό του σνακ και έκανε την επαναστατική ανακάλυψη. Ήταν ένα χάος που επρόκειτο να είναι το καλύτερο χάος που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Η ιστορία για το σνακ του Σπένσερ έχει διαφορετικές εκδοχές με το πέρασμα των χρόνων. Μερικοί ισχυρίζονται ότι ήταν λιωμένη σοκολάτα, ενώ άλλοι ότι ήταν ένα μείγμα με φιστίκια, με την δεύτερη να είναι και η επικρατέστερη, καθώς η σοκολάτα μπορεί να λιώσει ακόμη και σε χαμηλή θερμοκρασία. Οτιδήποτε είχε συμβεί, αποδείχθηκε καλό για όλους τελικά.
Ο Σπένσερ είχε την ιδέα, λοιπόν, να φτιάξει ένα μεταλλικό κουτί χρησιμοποιώντας μικροκύματα για τη θέρμανση των τροφίμων. Μετά από αυτή την τήξη, ο Σπένσερ έβαλε ένα αβγό κάτω από το σωλήνα, το οποίο εξερράγη, ενώ την επόμενη μέρα σκέφτηκε να τοποθετήσει μέσα σε αυτό σπόρους καλαμποκιού, οι οποίοι σκάσανε και έτσι δημιουργήθηκε το ποπ κορν.
Όταν το 1947 το προϊόν έφτασε στην αγορά με το όνομα «Radarange» ζύγιζε 750 κιλά και κόστιζε πάνω από 2.000 δολάρια, ενώ ήταν από το 1967 και μετά που άρχισε να μπαίνει στα σπίτια των Αμερικάνων. Με την εταιρεία στην οποία εργαζόταν τελικά να υποβάλλει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ο Σπένσερ πριμοδοτήθηκε με το μπόνους των 2 δολαρίων για την εφεύρεσή του !