Αρχική » 2024
Αρχείο έτους 2024
Οι πολιτικοί μας τρέχουν πίσω από τα γεγονότα – Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
Σχεδόν κάθε καλοκαίρι όλοι είμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Βλέπουμε, ειδικά τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και πάντα όταν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, φωτιές να καταστρέφουν τις περιουσίες μας καθώς και τον δασικό πλούτο της χώρας μας, το θέμα κλείνει με μία ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο της Προστασίας του Πολίτη που να αποδίδει τις καταστροφές σε «οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών». Αυτό και τίποτα άλλο, το πολύ πολύ να συλλάβουν κάποιον που να του καταλογίζουν εμπρησμό από αμέλεια για κάποια εργασία που έκανε σε εξωτερικό χώρο.
Το κυριότερο όμως είναι ότι τις μέρες που καίγεται όλη η χώρα μας, οι πολιτικοί μας δεν ασχολούνται με το πώς θα σβήσουν τις φωτιές, αλλά κάνουν πλειστηριασμό για το πότε και επί ποιας κυβέρνησης έγιναν οι μεγαλύτερες και καταστροφικότερες πυρκαγιές στη χώρα μας, χωρίς να σκέπτονται Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση ότι όταν καίγεται το σπίτι μας και τα δάση μας, δεν είναι ώρα για συζητήσεις οι οποίες δεν βγάζουν πουθενά. Τότε είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για από κοινού δράση.
Μία σωστά δομημένη χώρα, που ασφαλώς δεν είναι η χώρα μας, οφείλει να απαντήσει με έργα πρόληψης και αποτροπής των πυρκαγιών, καθώς και με σχέδια αντιμετώπισης αυτών. Ωστόσο στην περίπτωση της Ελληνικής πολιτικής σκηνής και της κοινωνίας μας, ζούμε την απόλυτη εξαίρεση του κανόνα. Η δημόσια συζήτηση για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας είναι αποσπασματική καθώς για κάθε 20 δέντρα που καίγονται φυτρώνει και μια βίλα από το πουθενά χωρίς να προβληματίζει τους αρμοδίους το από πού ξεφύτρωσε μέσα στο καμένο δάσος.
Έτσι, η επί δεκαετίες έλλειψη κεντρικής και αποκεντρωμένης πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος έχει ανοίξει τις ορέξεις των κάθε λογής κερδοσκόπων και οικοπεδοφάγων.
Υπό κανονικές συνθήκες σε μία ευνοούμενη πολιτεία, τα κόμματα, οι συλλογικότητες, οι θεσμοί και τα μέσα ενημέρωσης θα έπρεπε να θέσουν όλες τους δυνάμεις και τις δυνατότητες στην υπηρεσία του κοινού σκοπού. Αντί αυτού όμως, όλες αυτές τις ημέρες που η χώρα μας καιγόταν από το ένα άκρο μέχρι το άλλο, παρακολουθήσαμε αποχαυνωμένοι στις τηλεοπτικές οθόνες μας μία στείρα αντιπαράθεση, μία άνευ στοιχείων και αποδείξεων εικοτολογία για τις ευθύνες, ένθεν και ένθεν.
Οι μόνοι που αξίζουν τον σεβασμό μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι εκείνοι που βρέθηκαν στον τόπο της καταστροφής και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον όλεθρο, υπερβαίνοντας τους εαυτούς τους, δίχως να γνωρίζουν τι σημαίνει ωράριο και κούραση, βάζοντας πολλές φορές σε κίνδυνο και τον ίδιο τον εαυτόν τους, προκειμένου να διασώσουν τις περιουσίες των συνανθρώπων τους και τον φυσικό πλούτο της χώρας μας που είναι τα δάση μας.
Δυστυχώς όμως όλα αυτά που συμβαίνουν τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο στη χώρα μας δεν γίνονται μαθήματα για τους πολιτικούς μας και αμέσως μετά τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου που σβήνονται οι φωτιές ξεχνιούνται όλα και τη στιγμή που η πολιτεία αδυνατεί να χαράξει μία κοινή πορεία αντιμετώπισης τέτοιων γεγονότων, του χρόνου το καλοκαίρι θα είμαστε θεατές στο ίδιο έργο.
Η Διοίκηση
Αγόρασε «ψεύτικο» Rolex από παζάρι και αποδείχτηκε αληθινό
Έδωσε μόλις 45 ευρώ
Δεν πίστευε στα αυτιά του ένας αγοραστής ενός φαινομενικά ψεύτικου Rolex, το οποίο πήρε έναντι 45 ευρώ από υπαίθρια αγορά της περιοχής του, όταν ο εκτιμητής του αποκάλυψε ότι πρόκειται για αυθεντικότατο!
Όπως ανέφερε ο ίδιος στο Reddit επρόκειτο για ένα φθαρμένο αλλά εντυπωσιακό ρολόι το οποίο λόγω τιμής έμοιαζε σίγουρα για καλή απομίμηση. Αυτό, όμως, που αρχικά φαινόταν ψεύτικο, αποδείχτηκε ότι ήταν ένα αυθεντικό vintage Rolex του 1980.
«Αυτό ήταν σούπερ ατημέλητο όταν το πήρα σε μια υπαίθρια αγορά», έγραψε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι ήταν αληθινό, αλλά για ένα ρολόι που ήταν σαφώς αρκετά παλιό, φαινόταν λίγο υπερβολικά ωραίο».
Παρά τις φθορές, είχε πολλά στοιχεία που υποδήλωναν ότι είχε κάποιες πιθανότητες να είναι γνήσιο και έτσι αποφάσισε να ζητήσει τη γνώμη ενός επαγγελματία ωρολογοποιού. Προς μεγάλη του ευχαρίστηση, εκείνος του επιβεβαίωσε ότι το ρολόι ήταν πράγματι ένα vintage Rolex του 1980, μια αποκάλυψη που ξεπέρασε και τις πιο τρελές του προσδοκίες. Έτσι με κόστος συντήρησης κοντά στα 300 ευρώ για την αντικατάσταση του παρεμβύσματος της κάσας, φαίνεται πως έχει πλέον στα χέρια του ένα ρολόι που ίσως κοστίζει κάτι περισσότερο από 5.000 ευρώ.
Αν έχεις τύχη… αγόραζε θα έλεγε κανείς!
Στο ΣτΕ η ΑΓΣΣΕ για την «εγκύκλιο Τσακλόγλου»
Εκδικάστηκε την Δευτέρα 4/11 στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Ανωτάτης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος (ΑΓΣΣΕ) κατά της εγκυκλίου Τσακλόγλου, με τον οποία ορίζεται ότι πρέπει να περικοπεί το τμήμα της εθνικής σύνταξης από τις συντάξεις χηρείας, σε περίπτωση λήψης και δικής της/του σύνταξης.
Με αυτή τη διοικητική απόφαση επιδιώκεται η περαιτέρω περικοπή των πενιχρών συντάξεων χηρείας. Ουσιαστικά οδηγεί τις/τους συνταξιούχους στην οικονομική περιθωριοποίηση.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έδωσε προθεσμία μέχρι τις 13/11/2024 για υποβολή υπομνήματος από όλα τα διάδικα μέρη.
Η ΑΓΣΣΕ θα αποδείξει, για μια ακόμη φορά, το έννομο συμφέρον της υπέρ των μελών της για αυτή την προσφυγή ενώπιον του ΣτΕ. Ιδίως όμως θα τεκμηριώσει με αναλυτικό υπόμνημα την κοινωνική σημασία της διατήρησης της εθνικής σύνταξης στις συντάξεις χηρείας της/του δικαιούχου σύμφωνα με την αρχή της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Πέραν όμως των δικαστικών προσφυγών, η Συνομοσπονδία διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα των «απόμαχων» της εργασίας με κοινωνικούς αγώνες.
Έτσι, μετέχουμε δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των κοινωνικών οργανώσεων (ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, κ.α.) στις 20 Νοεμβρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος (προσυγκέντρωση στην Κοραή, 11.00πμ), ενώ διοργανώνουμε νέο Συλλαλητήριο στις 12 Δεκεμβρίου έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) για όλα τα μεγάλα εκκρεμή συνταξιοδοτικά ζητήματα που “ταλαιπωρούν” τους συνταξιούχους, διεκδικώντας την επίλυσή τους.
Το Γραφείο Τύπου της ΑΓΣΣΕ
Πήγαιναν για ανακαίνιση και πέτυχαν… κρυμμένο θησαυρό
Αυτό θα πει τύχη
Μπροστά σε μία απίστευτη ανακάλυψη βρέθηκε ένα ζευγάρι στην Αγγλία και συγκεκριμένα σε ένα μικρό χωριουδάκι στο δυτικό Ντόρσετ, όταν πήγε να κάνει ανακαίνιση σε ένα εξοχικό σπίτι του 17ου αιώνα.
Όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο της ανακαίνισης, αφαίρεσαν το τσιμεντένιο πάτωμα της κουζίνας και βρήκαν ένα σπασμένο κεραμικό μπολ, γεμάτο νομίσματα. Άμεσα ενημέρωσαν την αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία ανέφερε ότι βρέθηκαν περισσότερα από 1.000 νομίσματα ηλικίας περίπου 400 ετών.
«Ένα βράδυ, ήμουν με τα παιδιά και ο σύζυγός μου έσκαβε το πάτωμα, όταν μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι βρήκε κάτι. Έβαλε όλα τα νομίσματα σε έναν κουβά. Υποθέτω ότι το άτομο που τα έβαλε εκεί σκόπευε να τα ανακτήσει, αλλά δεν είχε ποτέ την ευκαιρία», σχολίασε η γυναίκα.
Τα νομίσματα, που είναι γνωστά ως ο θησαυρός του Poorton, εντοπίστηκαν τον Οκτώβριο του 2019, αλλά δημοπρατούνται φέτος από τον οίκο Duke’s στο Ντόρτσεστερ. Αναμένεται, μάλιστα, να αποφέρουν στο ευτυχές ζεύγος περίπου 35.000 λίρες.
Κύριε Πρωθυπουργέ, μας απογοητεύσατε!
Με το δισάκι του γεμάτο υποσχέσεις ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη ο κύριος Πρωθυπουργός της πατρίδας μας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όμως ξέχασε να βάλει μέσα στο δισάκι του τους 2.500.000 συνταξιούχους της χώρας, ξεχνώντας βέβαια ότι αυτοί τον έκαναν Πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κύριος Πρωθυπουργός από το βήμα της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης δεν είναι αρκετά ώστε να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα που δημιούργησαν για τον λαό η δεκαετής οικονομική κρίση με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, η πανδημία του Covid-189 και τελευταία η αλόγιστη κρίση τιμών και τιμολογίων.
Οι 2.500.000 συνταξιούχοι περίμεναν από τον Πρωθυπουργό της χώρας μας στην ετήσια ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να αναφερθεί, έστω και για τα μάτια του κόσμου, για τον Γολγοθά που βιώνουμε καθημερινά εμείς οι απόμαχοι της εργασίας. Όμως ούτε φωνή ούτε ακρόαση, λες ότι δεν υπάρχουμε.
Κύριε Πρωθυπουργέ οι αριθμοί σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας ευημερούν, όμως οι συνταξιούχοι λιμοκτονούν καθώς η πλειοψηφία των συνταξιούχων ζουν με μία σύνταξη κάτω των χιλίων ευρώ και η οποία επαρκεί για να συντηρηθούν μόνο για 15 ημέρες, καθώς τιμές στα σούπερ μάρκετ αλλά και στα τιμολόγια των διαφόρων οργανισμών τραβούν την ανηφόρα και με τα ανήμπορα και γερασμένα ποδάρια μας δεν μπορούμε να τα πλησιάσουμε. Όμως τα εφάπαξ φιλοδωρήματα που ακούγεται ότι θα δώσετε στις γιορτές των Χριστουγέννων δεν είναι λύση στον Γολγοθά που βιώνουμε.
Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας μας να σκύψει και να αφουγκραστεί τους συνταξιούχους, να αξιολογήσει τα προβλήματά τους και να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις γιατί όσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε η πολιτεία τα αφήνει να σέρνονται, αυτά πολλαπλασιάζονται με αποτέλεσμα στο τέλος να μας πνίξουν όλους.
Κύριε Πρωθυπουργέ ακούστε την κραυγή αγωνίες που εκπέμπουν 2.500.000 συνταξιούχοι της χώρας μας, ειλικρινά σας λέμε δεν αντέχουμε άλλο. Όμως δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Ζητάμε μία σύνταξη που θα μας επιτρέπει να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια του επίγειου βίου μας. Μη μας απογοητεύετε κι άλλο. Δεν το αντέχουμε.
Η Διοίκηση
Έτοιμη νέα εφημερίδα μας ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ τ. 175. Έφυγε για το πιεστήριο
Το νέο φύλλο του Σωματείου μας έφυγε για το πιεστήριο σήμερα καθώς ολοκληρώσαμε την έκδοση του τ. 175. Σε καμιά εβδομάδα θα είναι στα σπίτια όλων των συναδέλφων.
Με πλούσια ενημερωτική ύλη από τη δράση του Σωματείου μας, αρθρογραφία και χρηστικά θέματα. Το site αυτό λειτουργεί επικουρικά στο πλάι της. Γι’ αυτό προνομιακά διαβάστε πρώτοι το περιεχόμενο της, όπως ακριβώς θα είναι τυπωμένη, πατώντας ΕΔΩ.
Μάζεψε ένα χαρτονόμισμα που βρήκε στο έδαφος και κατέληξε στο νοσοκομείο
Η απίστευτη ιστορία μιας γυναίκας από το Κεντάκι
Την πραγματικά συγκλονιστική ιστορία της για το πώς κατέληξε στο νοσοκομείο από ένα χαρτονόμισμα μοιράστηκε μια γυναίκα από το Κεντάκι των ΗΠΑ, στα κοινωνικά δίκτυα.
Γράφοντας στο Facebook η Renne Parsons αποκάλυψε τα εξής για τη στιγμή που βρήκε το επίμαχο δολάριο σε μαγαζί εστίασης:
«…Ενώ στέκομαι με το 3 μηνών μωρό μου και περιμένω τον άντρα μου για να πάω στην τουαλέτα, βλέπω ένα χαρτονόμισμα ενός δολαρίου στο έδαφος. Δεν σκέφτηκα απολύτως τίποτα και το μάζεψα. Κρατώντας το στο χέρι μου, κοιτάζω γύρω μου και σκέφτομαι να το δώσω στο κοριτσάκι που είδα να ζητιανεύει. Ακριβώς τότε ο σύζυγός μου βγαίνει από το μπάνιο και βάζω το δολάριο στην τσέπη μου. Εν τω μεταξύ, όντως έβγαλα το δολάριο από την τσέπη μου, το κράτησα και στη συνέχεια το έβαλα στην πόρτα του αυτοκινήτου. Καθώς το έκανα αυτό είπα στον σύζυγό μου πόσο τυχερή ήμουν που βρήκα τυχαία ένα δολάριο στο πάτωμα. Στη συνέχεια άρπαξα ένα μαντηλάκι για να σκουπίσω τα χέρια μου, επειδή ο άντρας μου μού εξήγησε ότι δεν πρέπει να μαζεύω χρήματα από το έδαφος, καθώς οι ντόπιοι τα βάζουν σε φαιντανύλη. Καθώς μου εξηγούσε το λάθος μου, αισθάνθηκα σαν να με χτυπάνε με σφυριά. Ξαφνικά ένιωσα έναν πόνο να ξεκινά στους ώμους μου και να περνάει σε όλο μου το σώμα. Είπα, “Justin, σε παρακαλώ βοήθησέ με. Δεν αστειεύομαι, αισθάνομαι πολύ περίεργα”. Κρατάω το χέρι του συντρόφου μου και χωρίς να σκέφτομαι, και τότε το σώμα μου μούδιασε εντελώς, με δυσκολία μιλούσα και με δυσκολία ανέπνεα. Με πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο».
Χάρη στη γρήγορη δράση του ιατρικού προσωπικού, η Parsons άρχισε να αισθάνεται κάπως φυσιολογικά μετά από λίγες ώρες και αφού είχε πάρει αρκετά φάρμακα, ενώ στο τέλος εξήγησε τι είχε συμβεί: «Ο αστυνομικός που ήρθε να πάρει την αναφορά μας, μας είπε ότι πιθανώς συνέβη ένα από τα δύο πράγματα: είτε το χαρτονόμισμα είχε χρησιμοποιηθεί για να αποθηκεύσει ναρκωτικά είτε το άφησαν επίτηδες με ναρκωτικά πάνω του».
Το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα ξαναμαζέψει χαρτονόμισμα που θα βρει κάτω…
Ο Άνθρωπος είναι το μέτρο του νόμου κι όχι ο νόμος το μέτρο του ανθρώπου
Είναι γεγονός ότι γεμίσαμε κριτές και επικριτές στην εποχή που ζούμε. Από τη μία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από την άλλη ένας κρυφός ή και φανερός θυμός γιατί ο κόσμος και οι άλλοι να μην είναι όπως τους θέλουμε, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα συνεχούς άρνησης και αντίδρασης. Σαν να είναι ο κόσμος γεμάτος από εφήβους που θέλουν να κατεδαφίσουν, χωρίς να έχουν να προτείνουν κάτι για χτίσιμο. Όταν όμως το παιχνίδι στρέφεται προς εμάς, όταν διαπιστώνουμε ότι έχουμε κάνει λάθη και ότι οι άλλοι μας επικρίνουν, τότε σπεύδουμε να ζητήσουμε την επιείκειά τους, επικαλούμενοι την ανάγκη για μία δεύτερη ευκαιρία, ακόμη κι αν στην πραγματικότητα δεν έχουμε επίγνωση του τι λέμε, τι κάνουμε, τι επιλέγουμε. Να περάσουμε τη στιγμή αυτή είναι ο στόχος μας. Να μην υποστούμε τις συνέπειες των σφαλμάτων μας κι από κει και πέρα θα το ξανασκεφτούμε λίγο, διότι, συνήθως, δεν αλλάζουμε.
Ο συνετός λόγος θέτει μία διαφορετική προοπτική στην πορεία της ζωής μας. Μεταθέτει το κλειδί της όχι στη σκέψη, αλλά στην καρδιά. Μας ζητά να σκεφτόμαστε με την καρδιά. Να επιλεγούμε την οδό της επιείκειας. Να λυπόμαστε δηλαδή για τα κακά του κόσμου και να προχωρούμε με σύνεση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει να αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και γνωρίζοντας την αλήθεια να αφήνουμε πάντοτε ένα περιθώριο για να απλώσουμε το χέρι στον άλλο που έσφαλε, για να προχωρήσουμε όσο γίνεται μαζί.
Δεν είναι εύκολος ο δρόμος αυτός, διότι σκοντάφτει στο αίσθημα της δικαιοσύνης. Οι άνθρωποι δεν θέλουμε την αδικία, ιδίως όταν την υφιστάμεθα. Θέλουμε τη δικαιοσύνη, συχνά για να παρηγορηθούμε ότι δεν είμαστε όπως οι υπόλοιποι. Αυτός που ζητά τη δικαιοσύνη έχει μέσα του και μία κρυφή χαρά ότι νίκησε με τις επιλογές και τις αρχές του, ακόμη κι αν γνωρίζει ότι ο άνθρωπος είναι το μέτρο του νόμου κι όχι ο νόμος το μέτρο του ανθρώπου. Η επιείκεια δεν σημαίνει αμνήστευση σφαλμάτων ούτε δικαιολόγηση παθών. Σημαίνει όμως μία απόφαση να επιτρέψουμε στον πλησίον να ξαναδεί τη ζωή του μαζί μας, με γνώμονα την αλήθεια και το κοινό καλό και όχι με γνώμονα το ίδιον όφελος και τον θρίαμβο του όποιου ατομικού πάθους.
Οι σύγχρονοι γονείς πέφτουν συχνά σ’ αυτήν την παγίδα. Ανήμποροι να δείξουν την αλήθεια, φοβισμένοι για τη σύγκρουση που η αλήθεια απαιτεί, αμνηστεύουν τα παιδιά και τις πράξεις τους, δικαιολογούν τα πάντα, αρνούνται τα όρια. Είναι άλλο η δεύτερη ευκαιρία και άλλο η αίσθηση ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στη σκέψη ή στις πράξεις ή δεν πειράζει για τίποτα. Η αγάπη προς τα παιδιά μας θέλει αλήθεια. Θέλει όμως και αυτή την αίσθηση της τρυφερής ανοχής και συγχώρησης, που μας κάνει να θλιβόμαστε για το κακό, να μην το υιοθετούμε, αλλά και να μην απορρίπτουμε το ανθρώπινο πρόσωπο και πάντα να σκεφτόμαστε με την καρδιά μας.
Η Διοίκηση
Κίνα: Πήρε το σύντροφό της 100 φορές τηλέφωνο σε μια μέρα και εκείνος κάλεσε την αστυνομία
Μια απίστευτη υπόθεση που αποδείχτηκε εμμονή
Μια 18χρονη γυναίκα στην Κίνα, ονόματι Xiaoyu, σύμφωνα με τη South China Morning Post, έφτασε μέχρι τη νοσηλεία καθώς αποδείχτηκε ότι είχε αποκτήσει εμμονική συμπεριφορά προς τον σύντροφό της.
Η παράξενη συμπεριφορά της Xiaoyu ξεκίνησε κατά το πρώτο έτος φοίτησης στο Πανεπιστήμιο, όταν άρχισε να αποκτά περίεργη εξάρτηση από τον φίλο της απαιτώντας συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση για το πού βρισκόταν. Ο ίδιος άρχισε να ασφυκτιά από την τόση προσκόλληση, αλλά η κατάσταση έγινε χειρότερη όταν η Xiaoyu τηλεφώνησε στον φίλο της πάνω από 100 φορές μέσα σε μια μέρα κι εκείνος δεν απάντησε.
Η ίδια αναστατώθηκε τόσο πολύ ώστε άρχισε να σπάει ό,τι έβρισκε στο σπίτι. Ο φίλος της φοβούμενος για τη συνέχεια, κάλεσε την αστυνομία και από εκεί σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.
Ο γιατρός που την εξέτασε αναφέρθηκε σε μια ιδιαίτερη κατάσταση εμμονής, ενώ είπε πως η ίδια του δήλωσε ότι «ανέμενε να απαντήσει στις κλήσεις και τα μηνύματά της αμέσως».
Αν και δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την πάθηση της Xiaoyu, είπε ότι συχνά εμφανίζεται σε άτομα που δεν είχαν μια υγιή σχέση με τους γονείς τους κατά την παιδική τους ηλικία.
Ο εξηλεκτρισμός της Ελλάδας
Ο Ηλεκτρισμός ταυτίστηκε με τον μοντερνισμό, γεγονός που επηρέασε την επιστήμη, την ιδεολογία, την πολεοδομία. Άλλαξε ριζικά τον τρόπο παραγωγής, τον τρόπο μεταφοράς, την ανθρώπινη σκέψη και φαντασία. Βελτίωσε σε αφάνταστο βαθμό τις συνθήκες ζωής, έσπασε τα σύνορα ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα. Η ιστορία του εξηλεκτρισμού μίας πόλης, συνδέεται άρρηκτα με την πληθυσμιακή, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική της ανάπτυξη.
Ο Ηλεκτρισμός έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα το 1887 και βρέθηκε αντιμέτωπος με το φωταέριο, αφού η Αθήνα μέχρι και το τέλος του 19ου αιώνα φωτιζόταν με γκάζι. Σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία της ΔΕΗ η «Γενική Εταιρεία Εργοληψιών» (Γ.Ε.Ε.) αναλαμβάνει με Διάταγμα του 1887 την παραγωγή και παροχή «ηλεκτρικού φωτός και ηλεκτρικής δυνάμεις εν Αθήναις».
Η εταιρεία κατασκευάζει το πρώτο εργοστάσιό της στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Αγχέσμου (τη σημερινή Βουκουρεστίου) με ισχύ 150ΚW. Το «θαύμα της τεχνολογίας» ενθουσιάζει τους κατοίκους της πρωτεύουσας και οι εφημερίδες μιλούν για «παντοδυναμία του Μάγου του ηλεκτρισμού». Πρώτα φωτίζονται με ηλεκτρικό ρεύμα τα Ανάκτορα, κεντρικά ξενοδοχεία, μεγάλα καφενεία, πολυτελείς κατοικίες, ενώ ακολουθούν τράπεζες, εμπορικά καταστήματα και βιοτεχνίες. Η ίδια εταιρεία ιδρύει το 1889 νέο και πιο οργανωμένο, αν και μικρό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην οδό Αριστείδου και αναπτύσσει το πρώτο δίκτυο διανομής στην πρωτεύουσα προκειμένου να ηλεκτροδοτήσει τη βουλή στην οδό Σταδίου και το Δημοτικό Θέατρο στην οδό Αθηνάς. Τον ίδιο χρόνο ηλεκτροδοτείται επίσης η Θεσσαλονίκη, η οποία ανήκει ακόμα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η «Βελτική Εταιρεία» αναλαμβάνει από τις τουρκικές αρχές τον φωτισμό και την τροχοδρόμηση της πόλης με την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας. Δέκα χρόνια αργότερα κάνουν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα οι πολυεθνικές εταιρείες ηλεκτρισμού. Η Αμερικανική Εταιρεία Thomson-Houston της Μεσογείου, με τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας, εξαγοράζει τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις της Γενικής Εργοληπτικής Εταιρείας (Γ.Ε.Ε.) και το 1899 ιδρύει την «Ελληνική Ηλεκτρική Εταιρεία Συστήματος Thomson-Houston» (ΕΗΕ) που αναλαμβάνει την ηλεκτροδότηση μεγάλων ελληνικών πόλεων. Το 1901, η ΕΗΕ απέκτησε το δικαίωμα παροχής ρεύματος στους τροχιοδρόμους (Τραμ).
Ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός του Φαλήρου, το πρώτο εργοστάσιο του είδους του στη χώρα, κατασκευάστηκε το 1903 και ήρθε να καλύψει την έλλειψη ενός κεντρικού σταθμού παραγωγής. Το 1904 ηλεκτροδότησε τον σιδηρόδρομο Αθηνών – Πειραιώς και το 1906 εγκαινίασε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε βιομηχανίες της περιοχής. Η ηλεκτροδότηση της πρωτεύουσας ιδιαίτερα κατά το διάστημα 1924-1927, αποτέλεσε πεδίο οικονομικών ανταγωνισμών, πυροδότησε πολλές αντιπαραθέσεις και προσέλκυσε το ενδιαφέρον ξένων ομίλων. Νικητής σε αυτόν τον ανταγωνισμό στέφθηκε αγγλικός όμιλος «Power and Traction Finance Company Ltd» ο οποίος συνεργαζόμενος με το «Συνδικάτο Μελετών και Επιχειρήσεων» που αντιπροσωπεύεται από την Εθνική Τράπεζα, συγκροτούν τη «Γενική Ελληνική Εταιρείαν».
Με τη σύμβαση της 17ης Οκτωβρίου 1925, επί δικτατορίας Πάγκαλου, ο Αγγλοελληνικός όμιλος εξασφάλισε το αποκλειστικό προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και το προνόμιο των μεταφορών στην Αθήνα, στον Πειραιά και στα περίχωρα. Η σύμβαση θεωρήθηκε σκανδαλώδης και εξανάγκασε την Ε.Η.Ε. να μεταβιβάσει τα δικαιώματά της για ηλεκτροδότηση της Αθήνας στη νέα Εταιρεία ενώ η ίδια συνέχισε να δραστηριοποιείται σε άλλες πόλεις της χώρας. Από τη γνωστή ως «Πάουερ» ιδρύθηκαν δύο εταιρείες, η «Ηλεκτρική Εταιρεία Παραγωγής» και η «Ηλεκτρική Εταιρεία Διανομής», οι οποίες λίγο αργότερα συγχωνεύθηκαν στην «Ηλεκτρική Εταιρεία Αθηνών – Πειραιώς (ΗΕΑΠ) που εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη όλων των ηλεκτρικών εταιρειών της χώρας πριν από την ίδρυση της ΔΕΗ.
Το 1929 θα έχουν ηλεκτροδοτηθεί 250 πόλεις με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων. Στις πιο απομακρυσμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές, που ήταν οικονομικά ασύμφορο για τις μεγάλες εταιρείες να κατασκευάσουν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, την ηλεκτροδότηση αναλαμβάνουν ιδιώτες ή δημοτικές και κοινοτικές αρχές κατασκευάζοντας μικρά εργοστάσια.
Το 1950 υπήρχαν στην Ελλάδα περίπου 400 εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ως πρωτογενή καύσιμα χρησιμοποιούσαν το πετρέλαιο και τον γαιάνθρακα, αμφότερα εισαγόμενα από το εξωτερικό. Η κατάτμηση της παραγωγής σε πολλές μικρές μονάδες, σε συνδυασμό με τα εισαγόμενα καύσιμα, εξωθούσε την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στα ύψη, φτάνοντας στο τριπλάσιο μέχρι και πενταπλάσιο των τιμών που ίσχυαν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η ηλεκτρική ενέργεια ήταν λοιπόν ένα αγαθό πολυτελείας, τις περισσότερες φορές παρεχόταν με ωράριο και οι ξαφνικές διακοπές ήταν σύνηθες φαινόμενο.
Τον Νοέμβριο του 1948 καταρτίστηκε το τετραετές πρόγραμμα οικονομικής ανόρθωσης από το Ανώτατο Συμβούλιο Ανασυγκρότησης. Στο πλαίσιό του εντασσόταν το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της χώρας, το οποίο προέβλεπε την αξιοποίηση της υδραυλικής δύναμης οκτώ ποταμών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το αρχικό αυτό πρόγραμμα, ωστόσο, στη συνέχεια τροποποιήθηκε από τη μελέτη για το σχέδιο εξηλεκτρισμού της χώρας που εκπόνησε η αμερικανική εταιρεία EBASCO SERVICES INK, η οποία ανέλαβε την εποπτεία και την εκτέλεση των έργων στο αρχικό τους στάδιο. Για την εφαρμογή του προγράμματος της EBASCO, τόσο για την κατασκευή των νέων υδροηλεκτρικών και θερμοηλεκτρικών εργοστασίων, όσο για την ενοποίηση και διασύνδεση του δικτύου και τον καθορισμό ενιαίας τιμής κατανάλωσης, ήταν απαραίτητη η καθιέρωση ενός μόνο διαχειριστή. Για τον λόγο αυτό προκρίθηκε η λύση της ίδρυσης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) στις 7 Αυγούστου 1950. Η ΔΕΗ ξεκινά τη λειτουργία της στις 27 Φεβρουαρίου 1951, οργανωμένη σε δύο μεγάλους τομείς της ηλεκτρικής και της λιγνιτικής εκμετάλλευσης.
Το πρώτο ενεργειακό πρόγραμμα που εκπονήθηκε με την περίοδο 1951-1955 με κεφάλαια από το δημόσιο προϋπολογισμό, το Σχέδιο Μάρσαλ και τις Ιταλικές πολεμικές αποζημιώσεις , περιελάμβανε το θερμικό εργοστάσιο στο Αλιβέρι και τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς στους ποταμούς Λούρο, Άγρα και Λάδωνα. Αυτές οι μονάδες ήταν η ραχοκοκαλιά για την πρώτη φάση του εξηλεκτρισμού της χώρας. Ο δεύτερος πυλώνας στην εξέλιξη του εξηλεκτρισμού της χώρας, μετά την ίδρυση της Επιχείρησης, ήταν ο νόμος 3523/1956, ο οποίος όρισε ως μοναδικό φορέα για την παραγωγή και διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας τη ΔΕΗ. Ο νόμος προέβλεπε την εξαγορά, ακόμη και την απαλλοτρίωση, των ηλεκτρικών εταιρειών που υπήρχαν τότε στη χώρα (η ΗΕΑΠ εξαγοράσθη αντί 20 εκατομμυρίων λιρών στερλινών παρά της ΔΕΗ όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» 3/12/1960) την επέκταση των δικτύων στην ύπαιθρο και την καθιέρωση ενιαίου χαμηλού τιμολογίου σε όλη την επικράτεια.
Το 1970 η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) είχε πλέον κατορθώσει να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης όλης της χώρας και να προσφέρει ισότιμα σε όλους πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Από τότε μέχρι σήμερα η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού πέρασε πολλές φουρτούνες φθάνοντας στο σήμερα που έχει χρωματίσει τους λογαριασμούς σε πράσινους-κίτρινους-μπλε βυθίζοντας πιο πολύ στο σκότος τους ανήμπορους να αντιδράσουν καταναλωτές.
Η Διοίκηση