Αρχική » Εφημερίδα

Αρχείο κατηγορίας Εφημερίδα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Γιώργος Αρβανίτης

Ταμίας

Μαντάς Μιχαήλ

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Ηλίας Μπονάρος, Τριανταφύλλου Τριαντάφυλλος, Λάμπρος Ντρής,

Αναστάσιος Μπασιάς

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Βαγγέλης Χειμώνας

Γραμματέας: Κλημαντίρης Νικόλαος

Μέλη

Κουτσοθόδωρος Νικόλαος

Πέτρος Βαλιάνος

Αντώνης Γεωργιλάς

Κυκλοφόρησε ήδη το πρόγραμμα το εκδρομών για το 2022. Θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά. Ότι το κακό που ζούμε θα περάσει και κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις καθώς οι εκδρομές είναι κάτι που μας ξεχωρίσουν... Δείτε το EΔΩ ολόκληρο το περιεχόμενο της έκδοσης που μπορείτε να το πάρετε και τυπωμένο από το Σωματείο...

Έτοιμος και ο νέος ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ τ. 159

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 9/3/2022 το νέο τεύχος 159 του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηροδρόμου, της διμηνιαίας εφημερίδας του Σωματείο μας. Διαβάστε τη πρώτοι πατώντας τον σύνδεσμό ΕΔΩ ή πατώντας πάνω στη φωτογραφία του εξώφυλλου.

Το πρώτο θέμα του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ που κυκλοφορεί…

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ

Προς

Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κύριε Πρωθυπουργέ, οι δύο χιλιάδες συνταξιούχοι του Σωματείου μας και τα μέλη των οικογενειών των μετά από 9 χρόνια μνημονίων που τους μείωσαν κατά το ήμισυ των συντάξεών των, που τους στέρησαν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας και μετά από μία διετία καραντίνας λόγω της επιδημίας του Covid-19 έφθασε σήμερα η ώρα να νιώσουν στο πετσί τους και τις μεγάλες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και τις υπηρεσίες που καθημερινά αυξάνουν τα τιμολόγιά τους, σας δηλώνουμε ότι δεν αντέχουν άλλο, έχουν φτάσει στο έσχατο στάδιο της φτώχειας. Η έλλειψη των στοιχειωδών αγαθών για μία διαβίωση ανθρώπινη τώρα στη δύση του βίου μας, και σε συνάρτηση με τον εγκλεισμό μας στις κατοικίες μας λόγω του κορωνοϊού μας έχει οδηγήσει στην απόγνωση και στην κατάθλιψη.

Κάντε κάτι αν θέλετε να υπάρχουμε.

Κύριε Πρωθυπουργέ, είμαστε γνώστες της οικονομικής και της υγειονομικής κατάστασης της χώρας μας και δεν είμαστε παράλογοι στις απαιτήσεις μας.

Ζητάμε αυτά που μας ανήκουν και μας στέρησε η πολιτεία.

Ζητάμε αυτά που σαν Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες δικαιούμαστε.

Ζητάμε να έχουμε μία  ανθρώπινη αντιμετώπιση εκ μέρους της πολιτείας.

Ζητάμε μία σύνταξη που μετά από 35 και πάνω χρόνια σκληρής εργασίας, να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας όπως μας αρμόζει.

Ζητάμε να ελεγχθούν και να σταματήσουν οι καθημερινές ανατιμήσεις των αγαθών για να μπορούμε να τα αποκτούμε τα απαραίτητα για να ζήσουμε.

Ζητάμε να έχουμε την απαραίτητη και σωστή ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, την οποία δικαιούμαστε.

Ζητάμε τον σεβασμό της πολιτείας προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που είναι ανήμποροι να αντιδράσουν για να κατακτήσουν και πάλι ό,τι τους στέρησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις με τα αλλεπάλληλα μνημόνιά τους.

Κύριε Πρωθυπουργέ, τα όρια της υπομονής μας και της αντοχής μας έχουν προ πολλού εξαντληθεί και είμαστε της άποψης ότι δεν θα θέλατε να βλέπετε καθημερινά στους δρόμους τους συνταξιούχους να διαμαρτύρονται και να απαιτούν αυτά για τα οποία από μόνη της η πολιτεία είχε υποχρέωση να προσφέρει στους πολίτες της.

Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν ζητάμε ελεημοσύνη, δικαιοσύνη ζητάμε από την πολιτεία και την χορήγηση όσων έχει ο συνταξιούχος για να ζήσει με αξιοπρέπεια τα στερνά του βίου και όλοι ασφαλώς οι πολιτικοί της πατρίδας μας γνωρίζουν ότι ο συνταξιούχος έχει και γνώση και θύμηση.

Η Διοίκηση

Έτοιμο και το νέο φύλλο του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ τ. 158. Ξεφυλλίστε το

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της νέας εφημερίδας που μόλις ολοκληρώσαμε…

Ολοκληρώθηκε και στάλθηκε στο πιεστήριο για εκτύπωση το νέο τεύχος της εφημερίδας του Σωματείου μας “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος”. Δείτε το πρώτοι ΕΔΩ.

Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ μπήκε στα 27 του χρόνια

Το κομμάτι που ακολουθεί θα το βρείτε στη ΓΝΩΜΗ της πρώτης σελίδας της εφημερίδας που κυκλοφορεί ήδη με αρ. 157

Γενικά εφημερίδα είναι ένα έντυπο που μπορεί να είναι ημερήσιο, εβδομαδιαίο, μηνιαίο, τοπικό ή πανελλήνιο το οποίο έχει ένα και μοναδικό σκοπό, την πλήρη, σωστή και αντικειμενική ενημέρωση του αναγνώστη για τα τεκταινόμενα στην πόλη του ή στο χώρο εργασίας του καθώς και για ό,τι συμβαίνει γενικά στην κοινωνία και στον κόσμο.

Υπάρχουν και οι εφημερίδες των διαφόρων συλλόγων-οργανισμών καθώς και σωματείων οι οποίες πέρα από την αναφορά που θα κάνουν στα γενικά θέματα και που αφορούν το γενικό σύνολο του πληθυσμού, θα πρέπει να αποτελούν μέσο πληροφόρησης και ενημέρωσης, καθώς και ανταλλαγής απόψεων κα θέσεων πάνω στα οποιαδήποτε προβλήματα του χώρου τους.

Πιστεύω μας είναι, ότι στους συλλόγους και τα σωματεία η εφημερίδα θα πρέπει να σέβεται και να αγκαλιάζει όλα τα μέλη του και να αποτελεί πάντοτε κυρίαρχο και αποτελεσματικό μέσο για την όσο το δυνατόν σωστή και αντικειμενική πληροφόρηση και εμπέδωση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη του συλλόγου ή του σωματείου, να αποφεύγει τις ακρότητες, να είναι μακριά από τα πολιτικά πάθη και μίση, να ενώνει και όχι να χωρίζει και να μην γίνεται πεδίο αντιπαλότητας μεταξύ των αναγνωστών και των συντακτών και αρθρογράφων.

Όμως για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται πρωτίστως να καταλάβουν όλοι ότι η πληροφόρηση θα πρέπει να είναι αντικειμενική, να προσεγγίζει τα προβλήματα μικρά ή μεγάλα με το σωστό τρόπο και όχι με σκοπιμότητα.

Ένα τέτοιο έντυπο είναι και η εφημερίδα μας «Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ» ένα έντυπο που σέβεται και εκτιμά όλους τους αναγνώστες του, γι’ αυτό χαίρει του σεβασμού όλων. Γιατί ο σεβασμός είναι κάτι που έχει κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια της κυκλοφορίας του, με τη σταθερότητά του, τη συνέπεια και τη σοβαρότητα που διαθέτει.

Όλα αυτά τα χρόνια χαράζουμε ένα δρόμο σταθερό και τον ακολουθούμε, σεμνά και ταπεινά. Δεν νιώσαμε ούτε στιγμή την απειλή της νέας τεχνολογίας καθώς είναι διαφορετικός ο ρόλος της στην πληροφόρηση και την ενημέρωση και αυτή γίνεται μέσω του site του Σωματείου μας.

Γίναμε 27 χρονών και όπως ξεκινήσαμε έτσι και θα συνεχίσουμε με την απόλυτη πεποίθηση ότι επιδιώκουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε έκδοση, με μία δήλωση ότι ο «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ» με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού θα είναι κοντά στον αναγνώστη για να τον κατευθύνει, υπεύθυνα, σωστά και αντικειμενικά. Σας ευχαριστούμε που είστε τόσο όμορφα κοντά μας. Μας δίνετε μεγάλη χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε το δρόμο μας.

Η Διοίκηση

Ολοκληρώθηκε το τ. 157 της εφημερίδας του Σωματείου μας, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ολοκληρώθηκε η νεα εφημερίδα μας τ. 157 του “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηροδρόμου” και έφυγε ήδη για το πιεστήριο προκειμένουν να εκτυπωσθεί να διπλωθεί, να μπει καρφίτσα και στη συνέχεια να σακουλοποιηθεί για να φτάσει στα σπίτια όλων των συναδέφλων.
Με θέματα επίκαιρα από τη ζωή και τη δράση του Σωματείου, αλλά και με πλούσια αρθρογραφία οι αναγνώστες του Site μας έχουν τη δυνατότητα να δούν πρώποι από ΕΔΩ ολόκληρη την εφημερίδα όπως ακριβώς θα είναι τυπωμένη.

Έτοιμος και ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ τ. 156

Ολοκληρώθηκε και το τ.156 της εφημερίδας μας “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος”, η πρώτη έκδοση μετά το φετινό καλοκαίρι. Είναι όπως πάντα μέσα στην επικαιρότητα και την ειδησεογραφία, με θέματα που ενδιαφέρουν τους συναδέλφους και πολύ σύντομα θα είναι σπίτια σας, αφού πρώτα ακολουθήσει τη συνήθη διαδικασία για το πιεστήριο και την εκτύπωση, τη βιβλιοδεσία, τη σακουλοποίηση και την αποστολή μέσω των ΕΛΤΑ.
Αξίζει να τη διαβάσετε και μπορείτε πρώτοι από σήμερα να ρίξετε μια ματιά ΕΔΩ μέσω αρχείου PDF, για να να τη δείτε όπως ακριβώς θα είναι τυπωμένη…

Βάζουμε μπροστά το 156 φύλλο του “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηρόδρομου”

Οι καλοκαιρινές διακοπές στο Σωματείο τέλειωσαν. Επιστρέψαμε στη βάση μας, τα γραφεία είναι ήδη ανοιχτά κι μείς βάλαμε μπροστά το 156 φύλλο της εφημερίδας μας “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος”.
Είναι ένα έντυπο «συνδικαλιστικό», με την έννοια ότι προβάλλει τη δράση του Σωματείου, αλλά και δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να διατηρείται (το Σωματείο) ενωμένο και αγαπημένο στα μάτια των 2.000- 2.500 περίπου μελών του, συνταξιούχων του ΗΣΑΠ σε όλη την Ελλάδα.
Όπως σε όλους, η πανδημία του Covid-19, δημιούργησε κι εδώ τα προβλήματα της. Αλλά παρά τις δυσκολίες οι άνθρωποι του Σωματείου, παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, πήγαιναν τρεις φορές την εβδομάδα στον Πειραιά, στα γραφεία τους και σαν τα μυρμήγκια, ιδιαίτερα ο Θύμιος, ακόμα και από το σπίτι του, μάζευε την ύλη του 16σέλιδου ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ σε σχήμα ταμπλόιντ.
Μ’ αυτόν τον τρόπο και με καλό προγραμματισμό, κατάφεραν να μην χάσουν εκδόσεις, παρά μόνο μία! Άθλος, αν σκεφτεί κανείς, από τι περάσαμε…
Και ως δημοσιογράφος είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί τους. Ακούν τις παρατηρήσεις μου προσεκτικά και τις περισσότερες φορές τις εφαρμόζουν. Κάνουν τη δουλειά μου δημιουργική και ευχάριστη και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Και καθώς κι εγώ πορεύομαι πια το δρόμο του συνταξιούχου, τους καταλαβαίνω όλο και περισσότερο. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, αποτελεί ένα πρότυπο δημιουργικότητας.
Κάποιοι λένε ότι τα Σωματεία Συνταξιούχων είναι για απομάχους της δουλειάς. Γεμάτα μνήμες από παλιά. Μπορεί να είναι και αυτό, αλλά πιστέψτε με, πολλοί νέοι θα ήθελαν να τους μιμηθούν στη δουλειά που προσφέρουν, εθελοντικά, για το κοινό καλό!

Ολοκληρώθηκε το τ.155 του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ. Σε λίγο σπίτια σας!

Αυτό είναι το νέο φύλλο τ. 155 της εφημερίδας του Σωματείου μας “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος”… Για να το διαβάσετε όπως ακριβώς θα έρθει τυπωμένο στα σπίτια σας, πατήστε απλά EΔΩ. Και θα ανοίξει σελίδα -σελίδα…
Σε λίγο στα σπίτια σας…

Ολοκληρώθηκε το τεύχος 154 του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ. Σε λίγο θα είναι σπίτι σας…

Ολοκληρώθηκε το τ. 154 της εφημερίδας του Σωματείου μας «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος» και στάλθηκε στο πιεστήριο για εκτύπωση και βιβλιοδεσία, σακουλοποίηση.

Όπως πάντα 16σέλιδη με πλούσια ύλη που θα διαβαστεί. Ακολουθώντας τη συνήθη διαδικασία και με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα λειτουργήσουν με επάρκεια τα ΕΛΤΑ μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να είναι στα σπίτια όλων των συναδέλφων.

Ωστόσο, όπως κάνουμε πάντα, από ΕΔΩ μπορείτε να τη δείτε άμεσα και να τη διαβάσετε όπως ακριβώς θα κυκλοφορήσει τυπωμένη.

Μπορείτε επίσης να πατήσετε απλά πάνω στη φωτογραφία του πρωτοσέλιδου και θα ανοίξει το pdf για να τη διαβάσετε.

Κυκλοφορεί ήδη το τ. 150 του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ

Ολοκληρώσαμε την έκδοση και του 150 τεύχους της εφημερίδας του Σωματείου μας “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος”. Και πήρε το δρόμο της για το πιεστήριο. Σε λίγο θα φτάσει με το ταχυδρομείο και σπίτια σας. Μπορείτε όμως να τη διαβάσετε ήδη από ΕΔΩ όπως ακριβώς θα την πάρετε και στα χέρια σας τυπωμένη…

Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης εφημερίδας μας, το 156. Κι ΕΔΩ το τ.155, ΕΔΩ το τ.154, ΕΔΩ το 153, ΕΔΩ το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το 150. ΕΔΩ το 149. ΕΔΩ το 148 ΕΔΩ το 147 το ΕΔΩ το 146, ΕΔΩ το 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το 142, ΕΔΩ το 141, ΕΔΩ το 140, ΕΔΩ το 139 ΕΔΩ το 138, ΕΔΩ το 137, ΕΔΩ το 136, ΕΔΩ το 135, ΕΔΩ το 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το 132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128 ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120, ΕΔΩ το 119, ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114, ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111, ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105, ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101, ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το 99.