Αρχική » Εφημερίδα

Αρχείο κατηγορίας Εφημερίδα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου

Ταμίας

Μαντάς Μιχαήλ

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Θωμάς Σκάρλος,  Λάμπρος Ντρής, Αναστάσιος Μπασιάς, Νικόλαος Σιαπάτης

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Βαγγέλης Χειμώνας

Γραμματέας: Κλημαντίρης Νικόλαος

Μέλη

Κουτσοθόδωρος Νικόλαος

Πέτρος Βαλιάνος

Αντώνης Γεωργιλάς

Ιωάννης Μαξούρης

Κυκλοφόρησε ήδη το πρόγραμμα το εκδρομών για το 2022. Θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά. Ότι το κακό που ζούμε θα περάσει και κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις καθώς οι εκδρομές είναι κάτι που μας ξεχωρίσουν... Δείτε το EΔΩ ολόκληρο το περιεχόμενο της έκδοσης που μπορείτε να το πάρετε και τυπωμένο από το Σωματείο...

Αγαπητέ Συνταξιούχε, είμαστε ζωντανοί άνθρωποι. Μην το ξεχνάς!

Βάλε βαθιά μέσα σου ότι τη σύνταξη δεν την πήρες για να απαρνηθείς τη ζωή, αλλά για να τη ζήσεις με τις όποιες χαρές και λύπες έχει.

 Νέοι δρόμοι που περιμένουν να ταξιδευτούν.
  Σύνταξη είναι:  Νέοι ορίζοντες που περιμένουν να εξερευνηθούν.
 Νέα όνειρα που περιμένουν να γίνουν πραγματικότητα.

Καλό Φθινόπωρο σε όλους και όλες!

Το πρώτο κουδούνι του σχολείου και οι πρώτες φθινοπωρινές ψιχάλες, μας θυμίζουν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την ύπαιθρο και τα όνειρα που πλάθαμε κάτω από δροσερά πλατάνια ή τις ακρογιαλιές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που οι περισσότεροι από εμάς τους απόμαχους της εργασίας περάσαμε στις πατρογονικές μας εστίες παρέα με συγγενείς και φίλους και να επιστρέψουμε στην ωμή πραγματικότητα παίρνοντας μαζί μας τις ευχάριστες στιγμές που ζήσαμε τους καλοκαιρινούς μήνες, για να μας συντροφεύουν και να μας οπλίζουν με καρτερικότητα και θάρρος για να αντιμετωπίζουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα που μας περιμένουν με την ελπίδα ότι θα έλθουν και για μας καλύτερες μέρες.

Η Διοίκηση

Τι περιμένουν σήμερα οι συνταξιούχοι

Εμείς οι συνταξιούχοι, όλα τα χρόνια που εργαζόμασταν περιμέναμε με λαχτάρα το πότε θα έρθει η ημέρα εκείνη που θα συνταξιοδοτηθούμε και με τη σύνταξη που δικαιούμαστε να πάρουμε, κάναμε όνειρα προγραμματίζοντας για το πώς θα ζήσουμε το υπόλοιπο του επίγειο βίου μας με αξιοπρέπεια μέσα στη ζεστασιά των οικογενειών μας.

Δυστυχώς όμως όλα αυτά ήταν ελπίδες που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, ειδικά δε τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια που εμείς οι συνταξιούχοι γνωρίσαμε και βιώσαμε πολλά δεινά ξεκινώντας από τα αλλεπάλληλα μνημόνια που με το πρόσχημα της μείωσης του χρέους της χώρας μας το μόνο που κατόρθωσαν οι πολιτικοί μας ήταν οι δραματικές μειώσεις των συντάξεών μας που μας έφεραν στο χείλος της φτώχειας.

Ακολούθησε η μεγάλη υγειονομική κρίση η οποία εδώ και δύο και πλέον έτη πλήττει την ανθρωπότητα και έχει σαν αποτέλεσμα να γεμίσουν τα νοσοκομεία από ασθενείς και τα νεκροταφεία από πεθαμένους και ενώ δεν μας έφθαναν όλα αυτά ήρθε σαν επιστέγασμα η παγκόσμια ενεργειακή κρίση με την κατακόρυφη άνοδο όλων των υλικών αγαθών που είναι απαραίτητα να επιζήσει ο άνθρωπος.

Σε αυτή την τραγική κατάσταση βρίσκεται σήμερα η ανθρωπότητα τη στιγμή που τα όρια αντοχής των συνταξιούχων μπροστά στα δεινά που αντιμετωπίζουν έχουν μηδενιστεί καθώς μεγαλώνοντας περιορίζονται οι σωματικές και οι ψυχικές τους αντιστάσεις. Δεν αντέχουμε άλλο και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθεί η πολιτεία προτού να είναι πολύ αργά, είναι υποχρέωση και χρέος της πολιτείας να αντιμετωπίσει τη συσσωρευμένη κόπωση και αγωνία των πολιτών. Ποτέ η Ελληνική κοινωνία δεν είχε περιέλθει σε τέτοια αποσύνθεση.

Ο πολιτικοηθικός τυφώνας σαρώνει τη χώρα. Θεσμοί καταρρακώνονται, αξιώματα απαξιώνονται, φραγμοί στοιχειώδους ευπρέπειας πέφτουν, οι πηγές της αρετής ξηραίνονται και τα μαζικά μέσα επικοινωνίας ρίχνονται στο παιχνίδι του εντυπωσιασμού και της σκοπιμότητας. Αν θέλουμε όχι απλά να επιζήσουμε, αλλά να παίξουμε και κάποιον ρόλο στον σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο που έχουμε μπροστά μας οφείλουμε να δημιουργήσουμε και να διαμορφώσουμε μία νέα κοινωνία υπεύθυνων, δημοκρατικών, εργατικών πολιτών, με έναν προγραμματισμό που θα αξιοποιεί τα προτερήματά μας. Έστω και αν είμαστε απογοητευμένοι από την πολιτική που εφαρμόζουν οι πολιτικοί μας όλα αυτά τα δύσκολα από κάθε άποψης χρόνια με τα πολλά τους λάθη και παραλείψεις, όμως σε αυτούς εναπόκεινται οι ελπίδες μας για καλύτερες ημέρες.

Για να αντιμετωπίσει σήμερα η πολιτεία την οικονομική, την υγειονομική και την ενεργειακή κρίση που μετά τη μείωση στο 50% των συντάξεών μας και την κατακόρυφη αύξηση των τιμών στα αγαθά που είναι απαραίτητα να επιζήσουμε, απαιτείται συμφωνία από όλους, απαιτείται ομοφωνία λαού και πολιτικών ηγεσιών, απαιτείται ψυχική ενότητα, απαιτείται κοινωνική και εθνική συνοχή. Χωρίς όλα αυτά θα ανεμοδερνώμεθα στο πέλαγος με τσακισμένο το σκάφος της εθνικής μας πορείας και με τον κίνδυνο να καταποντιστούμε ανά πάσα στιγμή.

Το συμπέρασμα είναι ένα, για να φθάσουμε στο λιμάνι της σωτηρίας σώοι και αβλαβείς, όσο γίνεται βέβαια, θα πρέπει όλοι ομού με βάρκα την ελπίδα και αγωνιζόμενοι με αισιοδοξία και θάρρος να φθάσουμε στον τελικό προορισμό. Είναι καιρός όλοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και διοίκηση, μπροστά στο κρισιμότερο σταυροδρόμι της ιστορίας τους, να βάλουν κάποια δικά τους παραδοσιακά ιδανικά σαν στόχο της προόδου και της ανάπτυξης, γιατί τα περιθώρια έχουν στενέψει. Αν βέβαια θέλουμε να νιώσουμε ξανά τη χαρά της ζωής χωρίς πόνο, να ζήσουμε εμείς οι συνταξιούχοι το υπόλοιπο της ζωής μας με αξιοπρέπεια και να μας δώσει και πάλι η ζωή ό,τι μας στέρησε τα τελευταία 12 χρόνια.

Η Διοίκηση

Έτοιμος και ο νέος ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ τ.162

Από την Παρασκευή που μας πέρασε ετοιμάστηκε και στάλθηκε στο πιεστήριο το νέο τεύχος της εφημερίδας του Σωματείου μας “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος” με θέματα άμεσης επικαιρότητα. Σε λίγο θα είναι κοντά σας μέχρι τότε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά ΕΔΩ.

Έτοιμη και η νέα εφημερίδα μας, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος, τ. 161

Ολοκληρώσαμε και τη νέα έκδοση της εφημερίδας του Σωματείου μας ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ τ. 161 με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την απολογιστική συνέλευση και τις εκλογές, τη δράση του Σωματείου μας και του Μουσείου. Ώρα για τις μικρές μας διακοπές τώρα καθώς οι ζέστε είναι δυνατές και ανυπόφορες στα όρια του καύσωνα…

Δείτε πρώτο ΕΔΩ. Και σε λίγο στα σπίτια σας…

Έτοιμος και ο νέος ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ τ. 159

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 9/3/2022 το νέο τεύχος 159 του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηροδρόμου, της διμηνιαίας εφημερίδας του Σωματείο μας. Διαβάστε τη πρώτοι πατώντας τον σύνδεσμό ΕΔΩ ή πατώντας πάνω στη φωτογραφία του εξώφυλλου.

Το πρώτο θέμα του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ που κυκλοφορεί…

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ

Προς

Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κύριε Πρωθυπουργέ, οι δύο χιλιάδες συνταξιούχοι του Σωματείου μας και τα μέλη των οικογενειών των μετά από 9 χρόνια μνημονίων που τους μείωσαν κατά το ήμισυ των συντάξεών των, που τους στέρησαν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας και μετά από μία διετία καραντίνας λόγω της επιδημίας του Covid-19 έφθασε σήμερα η ώρα να νιώσουν στο πετσί τους και τις μεγάλες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και τις υπηρεσίες που καθημερινά αυξάνουν τα τιμολόγιά τους, σας δηλώνουμε ότι δεν αντέχουν άλλο, έχουν φτάσει στο έσχατο στάδιο της φτώχειας. Η έλλειψη των στοιχειωδών αγαθών για μία διαβίωση ανθρώπινη τώρα στη δύση του βίου μας, και σε συνάρτηση με τον εγκλεισμό μας στις κατοικίες μας λόγω του κορωνοϊού μας έχει οδηγήσει στην απόγνωση και στην κατάθλιψη.

Κάντε κάτι αν θέλετε να υπάρχουμε.

Κύριε Πρωθυπουργέ, είμαστε γνώστες της οικονομικής και της υγειονομικής κατάστασης της χώρας μας και δεν είμαστε παράλογοι στις απαιτήσεις μας.

Ζητάμε αυτά που μας ανήκουν και μας στέρησε η πολιτεία.

Ζητάμε αυτά που σαν Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες δικαιούμαστε.

Ζητάμε να έχουμε μία  ανθρώπινη αντιμετώπιση εκ μέρους της πολιτείας.

Ζητάμε μία σύνταξη που μετά από 35 και πάνω χρόνια σκληρής εργασίας, να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας όπως μας αρμόζει.

Ζητάμε να ελεγχθούν και να σταματήσουν οι καθημερινές ανατιμήσεις των αγαθών για να μπορούμε να τα αποκτούμε τα απαραίτητα για να ζήσουμε.

Ζητάμε να έχουμε την απαραίτητη και σωστή ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, την οποία δικαιούμαστε.

Ζητάμε τον σεβασμό της πολιτείας προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που είναι ανήμποροι να αντιδράσουν για να κατακτήσουν και πάλι ό,τι τους στέρησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις με τα αλλεπάλληλα μνημόνιά τους.

Κύριε Πρωθυπουργέ, τα όρια της υπομονής μας και της αντοχής μας έχουν προ πολλού εξαντληθεί και είμαστε της άποψης ότι δεν θα θέλατε να βλέπετε καθημερινά στους δρόμους τους συνταξιούχους να διαμαρτύρονται και να απαιτούν αυτά για τα οποία από μόνη της η πολιτεία είχε υποχρέωση να προσφέρει στους πολίτες της.

Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν ζητάμε ελεημοσύνη, δικαιοσύνη ζητάμε από την πολιτεία και την χορήγηση όσων έχει ο συνταξιούχος για να ζήσει με αξιοπρέπεια τα στερνά του βίου και όλοι ασφαλώς οι πολιτικοί της πατρίδας μας γνωρίζουν ότι ο συνταξιούχος έχει και γνώση και θύμηση.

Η Διοίκηση

Έτοιμο και το νέο φύλλο του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ τ. 158. Ξεφυλλίστε το

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της νέας εφημερίδας που μόλις ολοκληρώσαμε…

Ολοκληρώθηκε και στάλθηκε στο πιεστήριο για εκτύπωση το νέο τεύχος της εφημερίδας του Σωματείου μας “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος”. Δείτε το πρώτοι ΕΔΩ.

Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ μπήκε στα 27 του χρόνια

Το κομμάτι που ακολουθεί θα το βρείτε στη ΓΝΩΜΗ της πρώτης σελίδας της εφημερίδας που κυκλοφορεί ήδη με αρ. 157

Γενικά εφημερίδα είναι ένα έντυπο που μπορεί να είναι ημερήσιο, εβδομαδιαίο, μηνιαίο, τοπικό ή πανελλήνιο το οποίο έχει ένα και μοναδικό σκοπό, την πλήρη, σωστή και αντικειμενική ενημέρωση του αναγνώστη για τα τεκταινόμενα στην πόλη του ή στο χώρο εργασίας του καθώς και για ό,τι συμβαίνει γενικά στην κοινωνία και στον κόσμο.

Υπάρχουν και οι εφημερίδες των διαφόρων συλλόγων-οργανισμών καθώς και σωματείων οι οποίες πέρα από την αναφορά που θα κάνουν στα γενικά θέματα και που αφορούν το γενικό σύνολο του πληθυσμού, θα πρέπει να αποτελούν μέσο πληροφόρησης και ενημέρωσης, καθώς και ανταλλαγής απόψεων κα θέσεων πάνω στα οποιαδήποτε προβλήματα του χώρου τους.

Πιστεύω μας είναι, ότι στους συλλόγους και τα σωματεία η εφημερίδα θα πρέπει να σέβεται και να αγκαλιάζει όλα τα μέλη του και να αποτελεί πάντοτε κυρίαρχο και αποτελεσματικό μέσο για την όσο το δυνατόν σωστή και αντικειμενική πληροφόρηση και εμπέδωση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη του συλλόγου ή του σωματείου, να αποφεύγει τις ακρότητες, να είναι μακριά από τα πολιτικά πάθη και μίση, να ενώνει και όχι να χωρίζει και να μην γίνεται πεδίο αντιπαλότητας μεταξύ των αναγνωστών και των συντακτών και αρθρογράφων.

Όμως για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται πρωτίστως να καταλάβουν όλοι ότι η πληροφόρηση θα πρέπει να είναι αντικειμενική, να προσεγγίζει τα προβλήματα μικρά ή μεγάλα με το σωστό τρόπο και όχι με σκοπιμότητα.

Ένα τέτοιο έντυπο είναι και η εφημερίδα μας «Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ» ένα έντυπο που σέβεται και εκτιμά όλους τους αναγνώστες του, γι’ αυτό χαίρει του σεβασμού όλων. Γιατί ο σεβασμός είναι κάτι που έχει κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια της κυκλοφορίας του, με τη σταθερότητά του, τη συνέπεια και τη σοβαρότητα που διαθέτει.

Όλα αυτά τα χρόνια χαράζουμε ένα δρόμο σταθερό και τον ακολουθούμε, σεμνά και ταπεινά. Δεν νιώσαμε ούτε στιγμή την απειλή της νέας τεχνολογίας καθώς είναι διαφορετικός ο ρόλος της στην πληροφόρηση και την ενημέρωση και αυτή γίνεται μέσω του site του Σωματείου μας.

Γίναμε 27 χρονών και όπως ξεκινήσαμε έτσι και θα συνεχίσουμε με την απόλυτη πεποίθηση ότι επιδιώκουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε έκδοση, με μία δήλωση ότι ο «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ» με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού θα είναι κοντά στον αναγνώστη για να τον κατευθύνει, υπεύθυνα, σωστά και αντικειμενικά. Σας ευχαριστούμε που είστε τόσο όμορφα κοντά μας. Μας δίνετε μεγάλη χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε το δρόμο μας.

Η Διοίκηση

Ολοκληρώθηκε το τ. 157 της εφημερίδας του Σωματείου μας, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ολοκληρώθηκε η νεα εφημερίδα μας τ. 157 του “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηροδρόμου” και έφυγε ήδη για το πιεστήριο προκειμένουν να εκτυπωσθεί να διπλωθεί, να μπει καρφίτσα και στη συνέχεια να σακουλοποιηθεί για να φτάσει στα σπίτια όλων των συναδέφλων.
Με θέματα επίκαιρα από τη ζωή και τη δράση του Σωματείου, αλλά και με πλούσια αρθρογραφία οι αναγνώστες του Site μας έχουν τη δυνατότητα να δούν πρώποι από ΕΔΩ ολόκληρη την εφημερίδα όπως ακριβώς θα είναι τυπωμένη.

Οκτώβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης εφημερίδας μας, το 156. Κι ΕΔΩ το τ.155, ΕΔΩ το τ.154, ΕΔΩ το 153, ΕΔΩ το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το 150. ΕΔΩ το 149. ΕΔΩ το 148 ΕΔΩ το 147 το ΕΔΩ το 146, ΕΔΩ το 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το 142, ΕΔΩ το 141, ΕΔΩ το 140, ΕΔΩ το 139 ΕΔΩ το 138, ΕΔΩ το 137, ΕΔΩ το 136, ΕΔΩ το 135, ΕΔΩ το 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το 132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128 ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120, ΕΔΩ το 119, ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114, ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111, ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105, ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101, ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το 99.