Αρχική » Εφημερίδα

Αρχείο κατηγορίας Εφημερίδα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου

Ταμίας

Λάμπρος Ντρης

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Θωμάς Σκάρλος,  Μιχάλης Μαντάς, Αναστάσιος Μπασιάς, Νικόλαος Σιαπάτης

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Βαγγέλης Χειμώνας

Γραμματέας: Κλημαντίρης Νικόλαος

Μέλη

Πέτρος Βαλιάνος

Αντώνης Γεωργιλάς

Ιωάννης Μαξούρης

Εκδρομές που θα γίνουν μέσα στο 2024

Κυκλοφόρησε ήδη το πρόγραμμα το εκδρομών για το 2024. Θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά. Και κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις καθώς οι εκδρομές είναι κάτι που μας ξεχωρίζουν... Δείτε το EΔΩ ολόκληρο το περιεχόμενο της έκδοσης που μπορείτε να το πάρετε και τυπωμένο από το Σωματείο...

Ημερολόγιο επιτραπέζιο

Το ημερολόγιο πυραμίδα για το γραφείο του 2024, Δείτε το τυπωμένο ΕΔΩ και ζητήστε το από το Σωματείο μας

Και το επιτοίχιο ημερολόγιο 2024

Κι αυτό είναι το επιτοίχιο ημερολόγιο για το 2024. Ξεφυλλίστε το πατώντας ΕΔΩ.

Ο άνθρωπος δεν διαβάζει σήμερα

Του Προέδρου

Ευθυμίου Ρουσιά

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι σήμερα δεν διαβάζουμε και έχουμε απομονωθεί στον εαυτόν μας, είναι η ώρα για να προσπαθήσουμε να βρούμε την αιτία. Μήπως είναι ο θρίαμβος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της εικόνας που μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας για το γεγονός ότι δεν διαβάζουμε στους καιρούς μας οι πολλοί; Εφημερίδες, επιφυλλίδες, βιβλία, άρθρα ακόμη και στο διαδίκτυο πηγαίνουν κυριολεκτικώς άκλαυτα για τη μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων.

Διαμαρτυρόμαστε διότι τα παιδιά και οι νέοι δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν στοιχειωδώς κείμενα, επιχειρήματα, νοήματα. Στην πραγματικότητα όμως ούτε οι μεγαλύτεροι ασχολούνται με το θέμα της ανάγνωσης. Ας αναρωτηθούμε πόσοι από εμάς διαβάζουμε 10 βιβλία συνολικά τον χρόνο. Ας αναρωτηθούμε πόσοι από εμάς μπορούμε να συζητήσουμε για κάτι που διαβάσαμε, για κάτι που μας άρεσε σε μία ταινία ή σε ένα τραγούδι ή σε μία θεατρική ή άλλη καλλιτεχνική παράσταση, πόσοι από εμάς είμαστε σε θέση να εκφράσουμε συναισθήματα και να τεκμηριώσουμε όχι με κραυγές ή με ένα στοιχειώδες «γιατί έτσι μου αρέσει» ένα γεγονός, μία δημιουργία, κάτι που έχει νόημα. Ακόμη και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον Θεό και την πίστη, πόσοι από εμάς στ’ αλήθεια έχουμε τη διάθεση να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη, να δεχτούμε ή να απορρίψουμε πράξεις και ιδέες με τεκμήρια;

Αντιθέτως, θριαμβεύει η δίκη προθέσεων του άλλου, θριαμβεύει ένας λεκτικός χουλιγκανισμός, σαν να ζητάμε να αυτοδικαιωθούμε για την όποια άποψη έχουμε και όχι να την θέσουμε σε κρίση και διάλογο. Και είναι γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και τα σχολεία στις αναρτήσεις των ιστοσελίδων, οδηγούν προς την κατεύθυνση αυτή. Ο καθένας πιστεύει ότι έχει δικαίωμα να πει αυτό που θέλει, ενώ δεν αισθάνεται την υποχρέωση, ηθική και συνειδησιακή, να τεκμηριώσει όσα προφανώς και δικαιούται να πιστεύει. Δεν αισθάνεται την ανάγκη να σεβαστεί τον άλλο. Αντίθετα, στην ορμή της αυτοδικαίωσης δεν διστάζει να υιοθετήσει τη γραμμή της «ανθρωποφαγίας», για να απολαύσει την τέρψη και τις επευφημίες κάθε στρατού που αισθάνεται ότι τον δικαιώνει. Όλα αυτά και άλλα είναι συνέπειες της απουσίας μελέτης, της απουσίας γνώσης, ενός αισθήματος παντογνωσίας, στην πραγματικότητα ούτε καν δοκησισοφίας. Βαριόμαστε να αναζητήσουμε την αλήθεια, τον προβληματισμό, την κοινωνία με τον συνάνθρωπο που πηγάζει από το ακροάσθαι. Μένουμε ευχαριστημένοι με τα συμπεράσματά μας. Δεν βλέπουμε πιο πέρα από τη μύτη μας. Και όταν το μέλλον έρθει σκληρό, όταν η παρακμή θριαμβεύσει, τότε είμαστε και πάλι έτοιμοι να καταραστούμε, να απορρίψουμε, να διαμαρτυρηθούμε για τους πάντες πλην του εαυτού μας.

Το παρήγορο είναι ότι στους καιρούς μας οι βιβλιοθήκες, οι εκδόσεις, οι εκδηλώσεις είναι δίπλα μας, στα πόδια μας, στο σπίτι μας, στην οθόνη μας. Προτιμήσαμε, ωστόσο να λιγοστέψουμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Τον παραδίδουμε στην οθόνη. Μαζί του παραδίδουμε και τη σκέψη. Την εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν να αναζητήσουμε. Γι’ αυτό και το κρίμα είναι μεγαλύτερο, διότι κατέχουμε, αλλά δεν έχουμε. Ίσως έχει έρθει ο καιρός της περισσότερης σιωπής. Όχι για να προχωρήσουμε με ένα ζευγάρι ακουστικά στ’ αυτιά, αλλά για να ανοίξουμε και πάλι σελίδες, έντυπες ή ηλεκτρονικές. Και πριν πούμε, να αναζητήσουμε, να ρωτήσουμε, να μοιραστούμε. Μία σχολική τάξη και μία κοινότητα που θα έχει λόγο θα παραμείνουν οι ελπίδες μας. Μαζί με πρόσωπα που επιμένουν, εκεί είναι η θέση όλων μας.

Ο Δικηγόρος του Σωματείου μας, μας ενημερώνει για τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που αφορούν το 11μηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016

ΑΝΑΣΤΟΛΗ – ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ

Νέο φρένο στην εκδίκαση των αγωγών για τα αναδρομικά από το Β2 τμήμα του Α.Π. με την υπ’ αριθμ. 1509/2023. Μετά από εννέα έτη το Β2 τμήμα του Α.Π. αποφάσισε διαφορετικά από τις αποφάσεις των πιλοτικών δικών του ΣτΕ και παρέπεμψε την υπόθεση στο ΑΕΔ. Για να λύσει το νομικό θέμα της συνταγματικότητας ή μη των δώρων ακόμη και για το 11μηνο 2015-2016. Και άρχισε ήδη ο χορός της αναστολής ή αναβολής των αγωγών για τα αναδρομικά.

Ειδικότερα: Από το 2015 στο πλαίσιο τριών πιλοτικών δικών της Ολ. ΣτΕ (το 2019 και 2020) κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές του δεύτερου μνημονίου του 4093/2012. Επίσης το 2020 με τροπολογία στη Βουλή (ν. 4714/2020 αρ. 114) επιλεκτικά το Δημόσιο e–ΕΦΚΑ συμμορφώθηκε με την απόφαση της πιλοτικής δίκης το 2019 να χορηγηθούν μόνο οι περικοπές στις συντάξεις του 11μήνου. Αναγνώρισε όμως ότι μόνο όσοι είχαν κάνει αγωγές πριν τη ρύθμιση της διάταξης αυτής δικαιούνται να λάβουν αναδρομικά επικουρικής σύνταξης και δώρων του 11μήνου 2015-2016. Δηλαδή και νομοθετικά αναγνωρίστηκε το δικαίωμα της λήψης αναδρομικών σε όσους είχαν προσφύγει στα δικαστήρια. Τα δικαστήρια βρίσκονταν σε αναστολή εκδίκασης των υποθέσεων από το 2018 έως ότου εκδοθεί η νέα απόφαση της πιλοτικής δίκης του 2019. Οι αναστολές εκδίκασης των υποθέσεων συνεχίστηκαν, διότι το 2022 κατατέθηκε στο ΣτΕ νέο προδικαστικό ερώτημα για το εάν τα δώρα καταργήθηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου ή πρέπει να χορηγηθούν και πέραν του 2016 για το μέλλον.

Έκ νέου τα διοικητικά δικαστήρια ανέστειλαν την εκδίκαση των υποθέσεων. Εύλογα και δίκαια ο κάθε δικαιούχος ήλπιζε ότι μετά από εννέα χρόνια θα τελείωνε ο δικαστικός Γολγοθάς που βαραίνει το δικαστικό σώμα, το e-ΕΦΚΑ, συνταξιούχους και δικηγόρους… Έλα όμως που το e-ΕΦΚΑ μόλις πληροφορήθηκε στα τέλη του 2023 ότι το Β2 τμήμα του Α.Π. με την υπ’ αριθμ. 1509/2023 απόφαση έθεσε νέο προδικαστικό ερώτημα στο ΑΕΔ για να κρίνει εάν οι διατάξεις για τα δώρα του 11μήνου 2015-2016 είναι αντισυνταγματικές ή συνταγματικές όπως έκρινε το τμήμα έσπευσε να ενημερώσει τα διοικητικά δικαστήρια να αναστείλουν εκ νέου την εκδίκαση υποθέσεων.

Θέλω να παρατηρήσω ότι ήταν μεγάλη η σπουδή του τμήματος να προστρέξει στο ΑΕΔ αντί να παραπέμψει την υπόθεση στην Ολ. του Α.Π. να κρίνει το νομικό ζήτημα που προέκυψε κατά την κρίση τους. Άδραξαν την ευκαιρία οι νομικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ να γνωστοποιήσουν την απόφαση στα Διοικητικά Δικαστήρια για να ξεκινήσουν νέες αναστολές εκδίκασης των υποθέσεων. Κατεξοχήν αρμόδια δικαστήρια για συνταξιοδοτικά θέματα είναι το ΣτΕ και το Ελ. Συν. Κατ’ εξαίρεση θα έλεγα αρμοδιότητα του Α.Π., όπως στην προκειμένη περίπτωση που έκρινε για δικαιούχο της Τράπεζας της Ελλάδος. Στην προκειμένη περίπτωση, όπως αναφέρθηκε, με τον ν.4714/2020 ο νομοθέτης είχε αναγνωρίσει το δικαίωμα χορήγησης αναδρομικών, δώρων και επικουρικής σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα σε όσους είχαν ασκήσει αγωγές.

Το δημόσιο φαίνεται δε λέει να κατανοήσει ότι πρέπει να αποσυμφορήσουν το τεράστιο βάρος χιλιάδων αγωγών από το δικαστικό σώμα για να γίνει πράξη η επιτάχυνση εκδίκασης των υποθέσεων. Να σηκώσουν το βάρος δουλειάς από το διοικητικό προσωπικό του e-ΕΦΚΑ. Να σταματήσουν την ταλαιπωρία δικαιούχων και δικηγόρων. Μάλιστα πρόσφατα είχαμε συγχαρεί τους αρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εργασίας, ότι θα επιταχύνουν τις διαδικασίες εκδίκασης των υποθέσεων ή και ότι θα δώσουν τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Οι νέες αναστολές των υποθέσεων θα παρατείνουν τους δικαστικούς αγώνες για πολλά χρόνια.

Φαίνεται όμως ότι άλλα λέμε και άλλα γίνονται. Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ότι οι πιλοτικές δίκες στην εφαρμογή τους έχουν χάσει το πρακτικό νόημά τους για την επιτάχυνση εκδίκασης των υποθέσεων και την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων ουσίας. Η Πολιτεία έχει χρέος  να επανεξετάσει τον θεσμό, σχετικά με τον σεβασμό για την εφαρμογή των αποφάσεων των πιλοτικών δικών και οι αρμόδιοι υπουργοί να δώσουν τέλος στον δικαστικό Γολγοθά των αναδρομικών, όταν μάλιστα πιλοτικά η Ολ. του ΣτΕ έχει κρίνει, ως πλέον αρμόδιο δικαστήριο, και λύσει πολλάκις το νομικό ζήτημα των αναδρομικών.

Λουκάς Αποστολίδης

Δικηγόρος

Πρ. Αντιπρόεδρος Βουλής

Ψηφιακές απάτες – Προσοχή!

Πάντα συνέβαινε οι απατεώνες να εκμεταλλεύονται την αφέλεια αλλά το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κακόβουλες ενέργειες από τους επιτήδειους με προσπάθειες εξαπάτησης των πολιτών που βρίσκεται σε έξαρση. Αναφέρθηκαν περιπτώσεις απάτης μέσω τηλεφωνικής κλήσης, με σκοπό την εξαπάτηση και τη διενέργεια συναλλαγών από τα θύματα.

Οι επιτήδειοι καλούν τους ανυποψίαστους πολίτες στο τηλέφωνο προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ζητούν στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς για να λάβουν δήθεν οικονομική ενίσχυση ή επίδομα. Επίσης αναρτούν αγγελίες σε γνωστές ιστοσελίδες αγοραπωλησίας οχημάτων ή προσφορών σε δελεαστικές τιμές ακόμη και την προσφορά της ετήσιας κάρτας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία των πολιτών.

 Για να αποφύγει ο πολίτης την εμπλοκή του στις ηλεκτρονικές και διαδικτυακές απάτες που καθημερινά βγαίνουν στην επιφάνεια από τους επιτήδειους απατεώνες θα πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης ότι για όλες τις οικονομικές συναλλαγές θα ακολουθούνται τα πρωτόκολλα προσωπικών δεδομένων που ορίζει η νομοθεσία.

Η Διοίκηση

Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από τις ελλείψεις φαρμάκων;

Τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις στα φάρμακα, πρωτότυπα και γενόσημα. Το φαινόμενο αυτό έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και ο ανήμπορος συνταξιούχος είναι αναγκασμένος να τρέχει από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρει το ανάλογο φάρμακο που έχει ανάγκη.

Δεν ενδιαφέρει τον πολίτη και δεν μπορεί να συλλάβει τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από την πλάτη του από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους μεσάζοντες, αυτό το θέμα είναι υποχρεωμένη να το λύσει η πολιτεία, ο πολίτης το μόνο που κάνει είναι να πληρώνει μεγάλα ποσά για περίθαλψη που όμως περίθαλψη δεν έχει.

Η Διοίκηση

Καταβλήθηκαν τα αναδρομικά στους δικαιούχους συναδέλφους μας

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι τα αναδρομικά που προέκυψαν από τον επανυπολογισμό των συντάξεών μας που έγινε τον Μάιο του 2023 δόθηκαν στους δικαιούχους στις  29 Φεβρουαρίου όπως έγκαιρα σας είχαμε ενημερώσει ξεχωριστά από τη σύνταξη του μηνός Μαρτίου σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τη Διεύθυνση Εκκαθάρισης και Πληρωμής Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ και όχι όπως παρερμηνεύτηκε ηθελημένα από πολλούς….

Το Σωματείο μας ελέγχει την ορθότητα των καταβληθέντων ποσών καθώς και το θέμα της μη καταβολής των αναδρομικών σε ελάχιστους συναδέλφους μας, περιμένουμε ενημέρωση από όλους αυτούς για να κάνουμε παρέμβαση στον e-ΕΦΚΑ και για ό,τι θέμα προκύψει θα σας ενημερώσουμε στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 27 Μαρτίου στην αίθουσα του Μουσείου στον Πειραιά.

Το Σωματείο θα συνεχίσει να ενημερώνει τα μέλη του με υπευθυνότητα και με συνέπεια στα πλαίσια του ορθώς φέρεστε.

Η Διοίκηση

Άπλετο τώρα το φως στο μεγάλο διάδρομο του Σωματείου μας

Από την ημέρα που το Σωματείο μας μεταφέρθηκε στον Πειραιά προσπαθήσαμε να δώσουμε μία άλλη αίσθηση του χώρου και ειδικά του μεγάλου διαδρόμου, προς τούτο δαπανήσαμε αρκετά χρήματα για κάδρα και φωτογραφίες τα οποία τοποθετήσαμε κατά μήκος του μεγάλου διαδρόμου και στις δύο πλευρές. Δυστυχώς όμως ο φωτισμός ήταν τελείως ανεπαρκής και τα έργα που υπήρχαν στους τοίχους δεν ήταν ορατά και όλοι οι επισκέπτες τα προσπερνούσαν, χωρίς να τους ρίξουν μία ματιά.

Το πρόβλημα αυτό μας προβλημάτιζε και έτσι απευθυνθήκαμε στον Γενικό Τεχνικό Διευθυντή της ΣΤΑ.ΣΥ συνάδελφο Βασίλη Λιάπη και του ζητήσαμε τη βοήθειά του. Άμεσα ο κ. Λιάπης ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και διέθεσε προσωπικό και υλικά και σε πέντε ημέρες γέμισε ο διάδρομος του 1ου ορόφου στο Μέγαρο ΗΣΑΠ Πειραιά όπου στεγάζονται τα γραφεία μας με άπλετο φως που ανέδειξε όλα τα έργα που κοσμούν τους χώρους του Σωματείου μας. Είναι έργα από τη ζωή και τη δράση των 155 χρόνων της ζωής των ΣΑΠ – ΕΗΣ – ΗΣΑΠ – ΣΤΑ.ΣΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας δημοσίως ευχαριστεί τον κ. Βασίλη Λιάπη και τους τεχνικούς που για πέντε ημέρες κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να γίνει αυτό το έργο που θα πρέπει να το δουν και να το θαυμάσουν όλοι.

Η Διοίκηση

Η Γενική Συνέλευση είναι η δύναμη μας. Θα είμαστε όλοι εκεί!

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 4/3/2024, το μεσημέρι, η έκδοση του τ. 171 του “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηρόδρομου” που δουλεύαμε από την προηγούμενη εβδομάδα και έφυγε για το πιεστήριο. Μόλις ολοκληρωθεί και η εκτύπωση, πολύ σύντομα θα γίνει η σακουλοποίησης της, θα μπουν οι ετικέτες με τις διευθύνσεις και θα φύγει για τα ΕΛΤΑ.

Πολύ σύντομα θα είναι στα σπίτια όλων των συναδέλφων… Χαιρόμαστε, γιατί ο στόχος επετεύχθη!

Θα ενημερωθούν έγκαιρα όλοι οι συνάδελφοι για τη Γενική Συνέλευση και θα είναι παρόντες, ώστε οι εργασίες της, να είναι παραγωγικές. Το χρειαζόμαστε για να συνεχίσει το Σωματείο μας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στην κατάκτηση στόχων, όπως είναι τα αναδρομικά. Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα προτεραιότητας.

Δείτε πρώτοι από ΕΔΩ, ολόκληρη την εφημερίδα μας, όπως θα την πάρετε σε λίγο τυπωμένη στα χέρια σας…

Δεν εξέλειψε ο κίνδυνος του κορωνοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι ο Covid-19 τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και γονάτισε την παγκόσμια οικονομία, εξακολουθεί να συνιστά απειλή για την ανθρωπότητα.

Αυτός ο ιός SARS-COV 2, κυκλοφορεί επί του παρόντος σε όλες τις χώρες και εξακολουθεί να συνιστά απειλή, ανέφερε η επιδημιολόγος Μαρία Βαν Κέρκοβ που είναι υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) για την πρόληψη και την αντιμετώπιση επιδημιών και πανδημιών.

Μας τόνισε στη διάρκεια ενημέρωσης του κοινού μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι θα πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, γιατί ο ιός κυκλοφορεί, εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.

Στην παρούσα φάση, τρεις υποπαραλλαγές του κορωνοϊού που προκαλεί την  Covid-19 βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ειδικών. Μία τέταρτη αναμένεται να προστεθεί, παρότι δεν έχει αναφερθεί ότι προκαλεί αυξημένη σοβαρότητα της νόσου.

«Έχουμε διαπιστώσει αργή αλλά σταθερή αύξηση των κρουσμάτων ανά τον κόσμο» σημείωσε η Μαρία Βαν Κέρκοβ. Πέραν των άμεσων συμπτωμάτων Covid-19 ο Π.Ο.Υ. δεν έχει κρύψει την ανησυχία του για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις που προκαλεί η νόσος, το λεγόμενο σύνδρομο long Covid.

«Έχουμε στοιχεία ότι ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 μειώνει τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπτώσεων» δήλωσε η Μαρία Βαν Κέρκοβ. Ανέφερε ότι περίπου 13,5 δισεκατομμύρια δόσεις, εμβολίων για την Covid-19 έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως από τα τέλη του 2020, προτρέποντας τους πολίτες στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ο χειμώνας είναι προ των πυλών, να εμβολιαστούν κατά της γρίπης και της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Η Διοίκηση

Μετακινήσεις με τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς – Τι διεκδικούμε

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το θέμα με τις μετακινήσεις μας με τα δημόσια μεταφορικά μέσα δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι την ημέρα που η πολιτεία θα αποφασίσει να μας χορηγήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο απλόχερα έχει χορηγήσει σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων, με εξαίρεση εμάς που για πάνω από 30 χρόνια εργαστήκαμε και κοπιάσαμε για να είναι αυτοί σε θρόνους. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη ζητάμε αναγνώριση της προσφοράς μας στην πατρίδα μας.

 Έτσι από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το θέμα, όλα τα Σωματεία Συνταξιούχων των Αστικών Μεταφορών, είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και τα Υπουργεία. Δυστυχώς όμως παρά τη συμπάθεια που φαινομενικά μας έδειξαν όλοι οι διατελέσαντες Υπουργοί και Υφυπουργοί Επικοινωνιών και Μεταφορών καθώς και οι Διοικήσεις του ΟΑΣΑ,  κανένας μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε την ευθύνη για να δώσει λύση στο πρόβλημά μας. Όμως εμείς συνεχίζουμε.  Έτσι μετά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2023 στείλαμε επιστολή στην αρμόδια Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου ενημερώνοντάς την για το πρόβλημα και την απόφασή μας για συνάντηση μαζί της. Πράγματι η συνάντηση με την κυρία Υφυπουργό πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2023. Μετά δε τη συνάντησή, μας έστειλε επιστολή για να εξηγήσουμε το πώς θεωρούμε εμείς τον τρόπο χορήγησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Στείλαμε άμεσα επεξηγητική επιστολή στην κυρία Χριστίνα Αλεξοπούλου περιμένοντας να έχουμε μία νέα συνάντηση μαζί της. Για ό,τι νεότερο υπάρξει θα έχετε άμεση ενημέρωση.

Η Διοίκηση

Κανονική ληστεία από τα ΕΛΤΑ

Πως αλλιώς να το πει κανείς όταν τον Ιούνιο του 2023 το Σωματείο μας πλήρωσε 861,00 ευρώ στα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την ταχυδρόμηση της εφημερίδας μας ο «Ηλεκτρικός» και τον Αύγουστο του 2023 και με λιγότερα φύλλα πλήρωσε 1.409,00 ευρώ, δηλαδή σχεδόν διπλάσια ταχυδρομικά έξοδα.

Παρά τις διαμαρτυρίες μας στους αρμοδίους και παρά την υπόσχεση ότι θα εξετάσουν το θέμα καθώς δεν είναι μόνο δικό μας, γιατί αφορά πολλά Σωματεία και κυρίως αφορά τον επαρχιακό τύπο, οι αρμόδιοι δεν ανταποκρίθηκαν  στο αίτημά μας για να δουν το θέμα θετικά και συνεχίζουν τον στραγγαλισμό και την εξαφάνιση αυτών των εντύπων που σε γενικές γραμμές απευθύνονται σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

Εμείς από την πλευρά μας το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ντροπή για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ντροπή και στο Κράτος που τα επιτρέπει αυτά και στερεί την ενημέρωση στους πολίτες της χώρας καθώς είναι βέβαιο ότι τα ενημερωτικά κείμενα που διακινούνται, μέσω των ΕΛΤΑ θα κλείσουν άμεσα, γιατί δεν θα μπορούν οι εκδότες να ανταποκριθούν στα έξοδα αποστολής των.

Η Διοίκηση

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό ΕΔΩ είναι το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης εφημερίδας μας τ.170. ΕΔΩ το τ. 169, ΕΔΩ τ. 168, ΕΔΩ το 167, ΕΔΩ το τ. 166, ΕΔΩ το τ.165, ΕΔΩ το τ. 164, ΕΔΩ το 163, ΕΔΩ το 162, ΕΔΩ, το 161, ΕΔΩ το 160, ΕΔΩ το 159, ΕΔΩ το 158, ΕΔΩ το 157, ΕΔΩ το 156, ΕΔΩ το 155, ΕΔΩ το 154, ΕΔΩ το 153, ΕΔΩ το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το 150. ΕΔΩ το 149. ΕΔΩ το 148 ΕΔΩ το 147 το ΕΔΩ το 146, ΕΔΩ το 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το 142, ΕΔΩ το 141, ΕΔΩ το 140, ΕΔΩ το 139 ΕΔΩ το 138, ΕΔΩ το 137, ΕΔΩ το 136, ΕΔΩ το 135, ΕΔΩ το 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το 132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128 ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120, ΕΔΩ το 119, ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114, ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111, ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105, ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101, ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το 99.