Αρχική » Μουσεία

Αρχείο κατηγορίας Μουσεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου

Ταμίας

Λάμπρος Ντρης

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Θωμάς Σκάρλος,  Μιχάλης Μαντάς, Αναστάσιος Μπασιάς, Νικόλαος Σιαπάτης

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Βαγγέλης Χειμώνας

Γραμματέας: Κλημαντίρης Νικόλαος

Μέλη

Πέτρος Βαλιάνος

Αντώνης Γεωργιλάς

Ιωάννης Μαξούρης

Εκδρομές που θα γίνουν μέσα στο 2024

Κυκλοφόρησε ήδη το πρόγραμμα το εκδρομών για το 2024. Θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά. Και κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις καθώς οι εκδρομές είναι κάτι που μας ξεχωρίζουν... Δείτε το EΔΩ ολόκληρο το περιεχόμενο της έκδοσης που μπορείτε να το πάρετε και τυπωμένο από το Σωματείο...

Ημερολόγιο επιτραπέζιο

Το ημερολόγιο πυραμίδα για το γραφείο του 2024, Δείτε το τυπωμένο ΕΔΩ και ζητήστε το από το Σωματείο μας

Και το επιτοίχιο ημερολόγιο 2024

Κι αυτό είναι το επιτοίχιο ημερολόγιο για το 2024. Ξεφυλλίστε το πατώντας ΕΔΩ.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΗΣΑΠ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα τολμήσουν να υλοποιήσουν τα όποια σχέδιά τους:

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΗΣΑΠ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.

Πριν από 78 χρόνια οι Γερμανοί κατακτητές Ναζί, είχαν υψώσει στην Ταράτσα του Μεγάρου την Γερμανική Σημαία με την Σβάστικα.
Είναι η σημαία που είχαν κατεβάσει οι Τεχνίτες της Εταιρίας (ΕΗΣ) και η οποία σήμερα βρίσκεται κλειδωμένη σε κάποια βιβλιοθήκη του Μουσείου.
Δεν γνωρίζουμε ποια οικονομικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις ανιστόρητες αυτές αποφάσεις που μας είχε ανακοινώσει χαμογελώντας ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος των ΣΤΑ.ΣΥ κ. Νικόλαος Χαιρέτας όταν μας είχε πει ότι θα κάνει έξωση στο Μουσείο και τα Γραφεία του Σωματείου.
Ούτε ποια Σημαία και ποιας Εθνικότητας, θα είναι η Σημαία που θα υψώσουν στην Ταράτσα του Κτιρίου.
Αυτό όμως που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, είναι ότι δεν θα αφήσουμε τον κάθε περαστικό και ανιστόρητο να διαλύσει και να καταστρέψει το Μουσείο μας.
ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ.
ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
Πειραιάς 21 Μαΐου 2022

Οι Διοικήσεις
ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΣΑΠ-ΕΗΣ-ΗΣΑΠ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΗΣΑΠ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΞΥΛΙΝΑ ΒΑΓΟΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σε απάντηση σχετικού αιτήματος των Διοικητικών Συμβουλίων του Μουσείου και του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ που είχαμε υποβάλει από τις 3 Μαΐου 2022 για την μετακίνηση των δύο Ιστορικών Ξύλινων Βαγονιών από το Αμαξοστάσιο του Φαλήρου που βρίσκονται και φυλάσσονται, στην 3η Τροχιά του Σταθμού Πειραιά, με την ευκαιρία των Εκδηλώσεων για την ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, την Τρίτη 17 Μαΐου επήραμε την παρακάτω απάντηση από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΣΤΑ.ΣΥ κ. Χαράλαμπο Δαμάσκο.

«Αξιότιμοι κύριοι,

όπως γνωρίζετε η εταιρεία μας έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια εμπράκτως στο Σωματείο σας, καθώς και στο Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, πιστεύοντας βαθιά στο πολιτιστικό έργο που διάγετε, προστατεύοντας την εθνική μας σιδηροδρομική κληρονομιά. Θα ήθελα όμως μετά λύπης μου να σας ενημερώσω, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της Διεύθυνσης Συντήρησης, ότι δεν είναι εφικτή η μεταφορά των ξύλινων βαγονιών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείου και των δράσεων που επιθυμείτε να υλοποιήσετε στις 22 Μαΐου 2022, καθώς απαιτείται εξειδικευμένη συντήρηση και αναλυτικός έλεγχος της ικανότητας κύλισης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά τους, εργασίες όπου δεν μπορούν να υλοποιηθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Χαράλαμπος Δαμάσκος

Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος

Σεβόμαστε την απάντηση που πήραμε και έτσι πρέπει να γίνεται κάθε φορά που μετακινούνται τα Ιστορικά παροπλισμένα Οχήματα του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, όχι μόνο για την προστασία τους, άλλα και για την ομαλή λειτουργία της Συγκοινωνίας, αλλά και των Εργαζομένων.

Η ίδια ευαισθησία υπήρξε και το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 όταν μετακινήθηκαν τα Ξύλινα Βαγόνια από τον Πειραιά μέχρι την Κηφισιά που κόλλησαν στις πλαϊνές επιφάνειές τους Αφίσες για να διαφημίσουν Μπύρες;

Ρωτήθηκαν τότε οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Εταιρίας ή αδιαφόρησαν γιατί αυτό που τους ενδιέφερε ήταν τα ευρώ που πήραν;

Όπως ρωτήθηκαν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων των εγκαταστάσεων και του Τροχαίου Υλικού όταν μετακινήθηκε το Λειαντικό Φονιάς από την Κηφισιά που σκόρπισε τον θάνατο στον συνάδελφό μας Πέτρο Γιάμαλη και τον σοβαρό τραυματισμό και άλλων εργαζομένων;

ΕΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΔΗ

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΛΕΙΑΝΤΙΚΟ;

Το πόρισμα αυτών που διενέργησαν ελέγχους ολοκληρώθηκε;

Δόθηκε στην δημοσιότητα;

Εάν υπάρχει απάντηση την περιμένουμε για να την δημοσιεύσουμε στην Εφημερίδα μας και σε σχετικό Δελτίο Τύπου.

Πειραιάς 18 Μαΐου 2022

Οι Διοικήσεις

ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΣΑΠ-ΕΗΣ-ΗΣΑΠ ΚΑΙ

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΗΣΑΠ

Η καθολική αντίσταση των Ελλήνων μέσα από τον τύπο της εποχής- Έκθεση στο Μουσείο από 6 Οκτωβρίου 2021

19412021

80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Το Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων και Το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ

Σε συνεργασία με το αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων

Γεώργιος Λεβιθόπουλος

Γιορτάζοντας τα 80 χρόνια της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 παρουσιάζουν την καθολική αντίσταση των Ελλήνων μέσα από τον τύπο της εποχής.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αυθεντικές εφημερίδες και προκηρύξεις του παράνομου αντιστασιακού τύπου της κατοχής, απ’ όλο το φάσμα των αντιστασιακών οργανώσεων και ομάδων 1941-1944.

Για να θυμόμαστε  – Να διδασκόμαστε – Να εμπνεόμαστε.

Η παρουσίαση των εκθεμάτων θα γίνει στον ισόγειο χώρο του Μουσείου, που βρίσκεται στον τερματικό σταθμό του Πειραιά από τις 6 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2021 από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. καθημερινά.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Οι Διοικήσεις

Στις 18 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια του Μνημείου στο Μουσείο

Περιμένοντας να κλείσει η εφημερίδα μας, χαλαρώστε λίγο απολαμβάνοντας έναν εξαιρετικό ΚΥΡ έργα του οποίου σκίτσα συχνά αναδημοσιεύουμε και στην εφημερίδα μας.

Αυτές τι μέρες ετοιμάζουμε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ αρ. 111 με άμεση επικαιρότητα, όπως είναι το Μνημείο έξω από το Μουσείο τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν μέσα σ’ αυτό το 15νθήμερο.

Δείτε την πρώτη είδηση μας:

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:00 το πρωί θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης το οποίο βρίσκεται δίπλα από την είσοδο του Μουσείου στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.

Το Μνημείο είναι αφιερωμένο στους αγώνες που έκαναν οι εργαζόμενοι στους ΕΗΣ κατά τον πόλεμο Ελλάδας – Ιταλίας – Γερμανίας τα έτη 1940-1945.

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής και μία μικρή αναγνώριση στους σκληρούς και ενωτικούς αγώνες των παλαιοτέρων συναδέλφων μας για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Μουσείου και του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΣΤΑ.ΣΥ κ. Νικόλαο Παπαθανάση αποφάσισαν τα αποκαλυπτήρια να γίνουν από τους παλαίμαχους συνδικαλιστές Γιάννη Παπαδημητρίου και Πέτρο Ψαρόγιαννη, οι οποίοι την εποχή εκείνη με τους αγώνες τους και με τους αγώνες του υπόλοιπου προσωπικού αντιστάθηκαν στους κατακτητές.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων και τους εργαζόμενους των ΣΤΑ.ΣΥ να τιμήσουν με την παρουσία τους την ιστορική αυτή εκδήλωση.

Τα εγκαίνια του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Μουσείο

Μουσείο ΗΣΑΠ

Από το 1835, που έγινε η πρώτη πρόταση για ίδρυση αστικού σιδηροδρόμου, μέχρι σήμερα, η ιστορία του πέρασε διάφορα στάδια υλοποίησης, ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, αλληλένδετα με την ιστορία της Αθήνας αυτής της περιόδου.

Το 1869 ο πρώτος Ελληνικός σιδηρόδρομος με ατμοκίνηση, συνδέει την Αθήνα με τον Πειραιά και βελτιώνει σημαντικά τη μεταξύ τους συγκοινωνία που μέχρι τότε γινόταν μόνο με άμαξες και υποζύγια.

Το 1904 ο εξηλεκτρισμός της γραμμής σηματοδοτεί τις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής. Παράλληλα ηλεκτροκινείται (1910) και ο μέχρι τότε ιππήλατος τροχιόδρομος (τραμ) της Παραλίας Πειραιά.

Από το 1926 μέχρι το 1975 εκτελούνται μεγάλα έργα επέκτασης του δικτύου.Ο σταθμός της Ομόνοιας εγκαινιάζεται από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στις 21 Ιουλίου του 1930, δίνοντας στο σημείο αυτό έναν αέρα ευρωπαϊκής μεγαλούπολης.

Το 1976 η εταιρεία των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων κρατικοποιείται και με τη σημερινή της ονομασία, εντάσσεται στο σύστημα Αστικών Συγκοινωνιών της Πρωτεύουσας.

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το Μουσείο αυτό ήταν όραμα του Μανώλη Φωτόπουλου, υπαλλήλου των Η.Σ.Α.Π. από το 1990.
Ο ίδιος ξεκινά την υλοποίησή του αργότερα, το 1995 ώς συνταξιούχος, στα γραφεία του τότε Συλλόγου και τώρα Σωματείου Συνταξιούχων των Η.Σ.Α.Π. στην οδό Μενάνδρου 51, με στόχο να αναδειχθεί η ιστορία της προόδου του ηλεκτιρκού σιδηροδρόμου και η συμμετοχή σ’αυτή όλων των εργαζομένων στην εταιρεία.

Ξεκινά “…με ένα φαναράκι κι ένα καπέλο…” Ψάχνει σε όλους τους χώρους, αποθήκες, μάντρες, ακόμα και στα βαρέλια με τα σκουπίδια, από Πειραιά μέχρι Κηφισιά και με κριτήριο την πείρα του και το μεράκι του, συγκεντρώνει οτιδήποτε θεωρεί χρήσιμο για την δημιουργία του Μουσείου.

Μετά από πολλές και μεγάλες προσπάθειες, βρέθηκε και παραχωρήθηκε ο χώρος αυτός, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο.

Το Μουσείο εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2005, έχοντας στη συλλογή του 2000 αντικείμενα (έκθεση και αποθήκη), καθώς και 3000 και πλέον βιβλία, έντυπα και φωτογραφίες που θα αποτελέσουν τη βάση για την επέκταση του Μουσείου και την δημιουργία βιβλιοθήκης.

 

Εικόνες από το ανακαινισμένο μουσείο μας

Ο κεντρικό επιβατικός σταθμός στον Πειραιά…

Εσωτερικοί χώροι του μουσείου με ιδιαίτερη προσοχή και ευθύνη…

Αλλη μια άποψη στο εσωτερικό του μουσείου μας…

Σε λίγο, περισσότερες φωτογραφίες…

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στο Μουσείο μας

Η πρόσφατα συσταθείσα Μικτή Χορωδία του Πειραιά “LIBRO CORO”, υπό τη διεύθυνση της Ανθής Γουρουντή, έχει συμπεριλάβει στο ρεπερτόριό της, δύο συνθέσεις του Γιάννη Ιωάννου “Τα τρένα”. Είναι ένα κομμάτι χωρίς λόγια, ειδικά γραμμένο για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής και τη συναυλία στο Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων και το τραγούδι “Ειρήνη” από τον κύκλο “Αχιλλέας ο Μυρμιδόνας” σε στίχους Γ. Τσιτρούλη.

Η Είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.

20 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων ΣΑΠ-ΕΗΣ-ΗΣΑΠ του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ

Το 2015 κλείνουν 20 χρόνια από τότε που οι συνταξιούχοι των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων (ΗΣΑΠ) δημιούργησαν το Μουσείο τους.

Σκοπός της ίδρυσης του Μουσείου είναι να γίνει ευρύτερα γνωστή η πλούσια ιστορία των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, του πρώτου Αστικού Σιδηροδρόμου στην Ελλάδα που πρωτολειτούργησε στις 27 Φεβρουαρίου 1869 και τρίτου στον κόσμο μετά του Λονδίνου το 1863 και της Ν. Υόρκης το 1867, της Εταιρίας που εργαστήκαμε για 30, 35 και 40 χρόνια, αλλά και της προσφοράς των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες και σκληρούς αγώνες (πόλεμοι, δικτατορίες, εξορίες, φυλακίσεις, μισθοί πείνας κ.α.) συνέβαλαν καθοριστικά έτσι ώστε ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να είναι σήμερα ένα από τα πιο αξιόπιστα αστικά συγκοινωνιακά μέσα στην Ελλάδα.

Τι μπορούν να δούνε οι επισκέπτες του Μουσείου:

Στους εκθεσιακούς χώρους του Υπογείου, Ισογείου, Ημιώροφου, 1ου και 2ου ορόφου, θα ενημερωθούν για όλη την ιστορία των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων και συγκεκριμένα:

Για τον Ατμήλατο, τον Ηλεκτρικό, τα Τραμ της Παραλίας, του Περάματος καθώς και για τα Πράσινα Λεωφορεία.

Μπορούν ακόμα να δούνε:

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες για την επισκευή και συντήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν διαχρονικά στο εργοστάσιο οι μηχανοτεχνίτες, οι σιδηρουργοί, οι τεχνίτες επισκευής οχημάτων σιδηροδρόμου, οι ηλεκτρολόγοι και οι ξυλουργοί όταν επισκεύαζαν, διασκεύαζαν και κατασκεύαζαν τα ξύλινα βαγόνια και άλλα πολλά.

Τέλος μπορούν να δούνε ένα από τα πρώτα ξύλινα βαγόνια κατασκευής του 1904, καθώς και ιστορικά έγγραφα, σχέδια, βιβλία, φωτογραφίες, από όλη την ιστορική διαδρομή της Εταιρίας.

Ενώ στην αίθουσα «Γιάννης Παπαδημητρίου» όλη την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος του χώρου από το 1920 έως και τις 20 Απριλίου 1967.

Να επισημανθεί ότι:

Το Μουσείο δεν επιχορηγείται από κανέναν δημόσιο φορέα αλλά συντηρείται από πόρους που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τους 2.000 συνταξιούχους, οι οποίοι καταβάλλουν εθελοντικά ένα (1) ευρώ κάθε μήνα από την πενιχρή σύνταξή τους.

Λειτουργεί κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πειραιάς 3 Φεβρουαρίου 2015

 

Με εντολή Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Μανώλης Φωτόπουλος

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό ΕΔΩ είναι το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης εφημερίδας μας τ. 169 Κι ΕΔΩ τ. 168. Κι ΕΔΩ το 167, ΕΔΩ το τ. 166, ΕΔΩ το τ.165, ΕΔΩ το τ. 164, ΕΔΩ το 163, ΕΔΩ το 162, ΕΔΩ, το 161, ΕΔΩ το 160, ΕΔΩ το 159, ΕΔΩ το 158, ΕΔΩ το 157, ΕΔΩ το 156, ΕΔΩ το 155, ΕΔΩ το 154, ΕΔΩ το 153, ΕΔΩ το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το 150. ΕΔΩ το 149. ΕΔΩ το 148 ΕΔΩ το 147 το ΕΔΩ το 146, ΕΔΩ το 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το 142, ΕΔΩ το 141, ΕΔΩ το 140, ΕΔΩ το 139 ΕΔΩ το 138, ΕΔΩ το 137, ΕΔΩ το 136, ΕΔΩ το 135, ΕΔΩ το 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το 132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128 ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120, ΕΔΩ το 119, ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114, ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111, ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105, ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101, ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το 99.