Αρχείο ημέρας 12 Απριλίου 2021

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Γιώργος Αρβανίτης

Ταμίας

Μαντάς Μιχαήλ

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Ηλίας Μπονάρος, Τριανταφύλλου Τριαντάφυλλος, Λάμπρος Ντρής,

Αναστάσιος Μπασιάς

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Βαγγέλης Χειμώνας

Γραμματέας: Κλημαντίρης Νικόλαος

Μέλη

Κουτσοθόδωρος Νικόλαος

Πέτρος Βαλιάνος

Αντώνης Γεωργιλάς

Κυκλοφόρησε ήδη το πρόγραμμα το εκδρομών για το 2022. Θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά. Ότι το κακό που ζούμε θα περάσει και κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις καθώς οι εκδρομές είναι κάτι που μας ξεχωρίσουν... Δείτε το EΔΩ ολόκληρο το περιεχόμενο της έκδοσης που μπορείτε να το πάρετε και τυπωμένο από το Σωματείο...

Ολοκληρώθηκε και το φύλλο 153 του “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηροδρόμου”

Ολοκληρώθηκε και το το τεύχος 153 της εφημερίδας του Σωματείου μας “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος”, μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες του φονικού ιού Covid-19 που μας κρατά καθηλωμένους στα σπίτια μας.

Καταβάλλοντας προσπάθειες για να μη λείψει η ενημέρωση, η συντροφιά, το μοίρασμα μαζί σας, άλλο ένα 16σέλιδο “έφυγε” για το πιεστήριο και σε λίγο θα είναι στα χέρια σας.

Δείτε το πρώτοι από ΕΔΩ. Πατώντας πάνω σ’ αυτόν τον σύνδεσμο έχετε τη δυνατότητα να δείτε την εφημερίδα μας, όπως ακριβώς θα κυκλοφορήσει τυπωμένη και να τη διαβάσετε από τον υπολογιστή σας. Δοκιμάστε το!

Δεν θα μπορέσουμε φέτος να κάνουμε τη γιορτή μας στο ΤΙΤΑΝΙΑ…

Κάθε χρόνο οι συνάδελφοι το περίμεναν πώς και πώς… Ήταν η συνάντηση στο ΤΙΤΑΝΙΑ… Περισσότεροι από 600 συνάδελφοι και συναδέλφισσες με τις οικογένειες τους, επωφελούνταν για να βρεθούν πιο κοντά σε ένα κοινό προσφερόμενο από το Σωματείο μας τραπέζι, με μουσική, χορό και μερικές ομιλίες και χαιρετισμούς.

Ας είμαστε προσεκτικοί να περάσει το κακό με την πανδημία του κορονοϊού Covid-19 και όλα θα ξαναγίνουν όπως τα ξέραμε… Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε. Με υπομονή και υπακοή… Του χρόνου τα πράγματα θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερα.

Κυκλοφορεί το 152 φύλλο της εφημερίδας του Σωματείου μας, “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος”

Την περασμένη εβδομάδα, ολοκληρώσαμε παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που ζούμε με αφορμή την πανδημία Covid-19, το 152 φύλλο της εφημερίδας του Σωματείου μας “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος”.

Έχει, όπως πάντα άλλωστε, πολύ ενδιαφέρουσα ύλη από τη δράση του Σωματείου μας, πλούσια αρθρογραφία μέσα από την επικαιρότητα και πολλά ενδιαφέροντα σημεία μέσα στις σταθερές 16 σελίδες της.

Υπενθυμίζουμε ότι ο “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος” είναι από τα ελάχιστα συνδικαλιστικά έντυπα που κυκλοφορούν παρά τις δυσκολίες των καιρών… Μπορείτε να τη διαβάσετε και από ΕΔΩ, φτάνει να πατήσετε τον σύνδεσμο και θα ανοίξει μπροστά σας…

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί πληθυσμού από τους μεγαλύτερους…

Πώς κλείνουμε ραντεβού: Οι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν μέσα στις επόμενες ώρες δύο SMS που θα περιέχουν τα εξής στοιχεία: κωδικό εμβολιασμού, ημέρα, ώρα και τόπο για το ραντεβού.

Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση:

1️ Μπορούν να πάνε στο φαρμακείο ή στο ΚΕΠ της περιοχής τους με την ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ.

2️ Μπαίνουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet. Πριν προχωρήσουν στο κλείσιμο των ραντεβού, μπορούν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας. Στη συνέχεια επιλέγουν το εμβολιαστικό κέντρο και την ημερομηνία που τους εξυπηρετεί για την πρώτη δόση του εμβολίου.

Βοηθήστε τους αγαπημένους σας που είναι άνω των 85 να ολοκληρώσουν τη διαδικασία!

👉 ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και οδηγίες χρήσης για την πλατφόρμα: /wp-content/uploads/2021/04/2MLQqmn

Έκανε αίσθηση και το φετινό ημερολόγιο μας… Η όμορφη παράδοση συνεχίζεται…

Παρά τις δυσκολίες κατορθώσαμε να εκδώσουμε και φέτος το καλαίσθητο ημερολόγιο του Σωματείου μας, το οποίο αναφέρεται στην κοινή πορεία του Πειραιά με τους ΣΑΠ-ΕΗΣ-ΗΣΑΠ-ΣΤΑ.ΣΥ. Δείτε ΕΔΩ το επιτοίχιο ημερολόγιο.

Ασφαλώς το ημερολόγιο αυτό δεν είναι στο ύφος και στο ύψος που θα θέλαμε καθώς δεν είχαμε πολλά περιθώρια για να μετακινηθούμε και να βρούμε τα στοιχεία εκείνα που θα θέλαμε, ευελπιστούμε ότι για τον επόμενο χρόνο θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα.

Το ημερολόγιο αυτό όπως βέβαια κάνουμε κάθε χρόνο ταχυδρομείται σε όλους τους συναδέλφους μας που είναι 80 ετών και άνω και είναι δύσκολη η μετακίνησή τους καθώς και σε όλους που διαμένουν εκτός του κέντρου.

Ειδικά για φέτος λόγω της πανδημίας όποιος συνάδελφος ή συναδέλφισσα αδυνατεί να περάσει από τα γραφεία του Σωματείου μας να μας ενημερώσει για να το στείλουμε με το ταχυδρομείο με έξοδα του Σωματείου. Πάντως εμείς διακαώς επιθυμούμε να έχουμε την παρουσία σας για να αναθερμανθούν και πάλι οι παγωμένες καρδιές μας. Δείτε ΕΔΩ το ημερολόγιο γραφείου.

Το 2021 ας φέρει το καλύτερο για όλους τους συναδέλφους. Και ας πάρει μαζί του τον κορονοϊό!

Ευχές για καλά Χριστούγεννα και ένα καλύτερο 2021 από όλες τις απόψεις σε όλα τα μέλη μας!

Ολοκληρώσαμε και το 151 φύλλο του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της νέας εφημερίδας μας «Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος» τ.151… Ξεφυλλίστε το και διαβάστε, όπως ακριβώς είναι τυπωμένο, πατώντας ΕΔΩ.

Έτοιμο και το 151 τεύχος της εφημερίδας του Σωματείου μας, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ. Την Πέμπτη 5/11/2020 το μεσημέρι ολοκληρώσαμε και τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες και δόθηκε το Ο.Κ. προκειμένου να φύγει προς εκτύπωση στο πιεστήριο.

Έτσι σε μια εβδομάδα με 10 μέρες θα είναι σπίτι σας, αποδεικνύοντας στην πράξη πως αν υπάρχει διάθεση για προσφορά, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τους συναδέλφους μας. Διότι μπορεί να βιώνουμε τη μεγάλη δυσκολία ενός δεύτερου εγκλεισμού σε καραντίνα, αλλά πάντα θα βρίσκουμε τρόπου για να κρατάμε ζωντανό και δραστήριο το Σωματείο μας.

Πολύ πλούσιο, από πλευρά θεματολογίας και ενημέρωσης είναι και αυτό το φύλλο. Με σοβαρές αναλύσεις, αρθρογραφία, αλλά και καταγραφή της πλούσιας δραστηριότητας για ότι κάνουμε και πρέπει να γνωρίζεται σε όλα τα επίπεδα. Μελετήστε τη, διεξοδικά και σε βάθος, είτε μέσα από ΕΔΩ είτε σαν χαρτί όταν θα έρθει σπίτι σας, σε λίγο.

Και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το προεδρείο σε ότι απορίες ή διευκρινήσεις, χρειαζόσαστε. Την έχουμε ανάγκη όλη αυτή την αμφίδρομη πληροφόρηση και σας θέλουμε συμμέτοχους σ’ αυτή προσπάθεια.

Διότι είναι σαφές, το είδαμε και στην πρώτη περίοδο, κανένας κορονοϊός, δεν είναι σε θέση, ότι σοβαρά προβλήματα κι αν δημιουργεί αυτό το σημαντικό και πολύ πλούσιο έργο που γίνεται στο Σωματείο μας. Και ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ, το ξέρετε, είναι η αιχμή του δόρατος…

Τι θα κρίνει την διάρκεια της καραντίνας;

Δεύτερο γενικό απαγορευτικό για τη χώρα σε ισχύ από τα ξημερώματα του Σαββάτου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, αλλά και εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν άφηναν κανένα περιθώριο τόσο στην Επιτροπή των επιστημόνων, όσο και στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, μπορεί πρόθεση της κυβέρνησης να είναι το δεύτερο lockdown να διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα, 30 Νοεμβρίου, ωστόσο, υπάρχουν και συγκεκριμένοι παράγοντες που θα κρίνουν την διάρκεια της καραντίνας. Αρχικά, το πρώτο στοιχείο θα δοθεί από τα κρούσματα των επόμενων ημερών.

Το κρίσιμο διάστημα είναι η ερχόμενη εβδομάδα, καθώς θα φανεί εάν υπάρχει σταθεροποίηση στα κρούσματα κοντά στις 3000, ή εάν αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Η δεύτερη εβδομάδα του lockdown, θα οριστικοποιήσει την όποια απόφαση παράτασης του lockdown, καθώς θα διαπιστωθεί εάν υπάρχει μείωση κρουσμάτων από τα νέα μέτρα, που είναι προφανές ότι θα καταγραφεί μείωση, αλλά θα πρέπει να εξεταστούν τα δεδομένα σε σχέση και με τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.

Στην περίπτωση ωστόσο που τα κρούσματα την πρώτη εβδομάδα δεν σταθεροποιηθούν κοντά στις 3000, αλλά σημειώσουν αύξηση που θα φτάσει ίσως και στις 5.000 κρουσμάτων τότε θα συζητηθεί η εισήγηση-πρόταση της Επιτροπής για περαιτέρω παράταση δύο ακόμη εβδομάδων μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου.

Τα στοιχεία θα εκτιμηθούν και πάλι με βάση τους διασωληνωμένους και την αναλογία των εισαγωγών και εξαγωγών από τα νοσοκομεία και της ΜΕΘ. Πάντως, ήδη ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, σημείωσε ότι για να αρθούν τα μέτρα της καραντίνας, θα πρέπει τα κρούσματα να μειωθούν σε τετραψήφιο αριθμό, κοντά στα 400 κρούσματα ημερησίως. Δύσκολη εξίσωση που ωστόσο με το γενικό lockdown, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από το https://www.parapolitika.gr/

Ανακοίνωση….

Σωματείο Συνταξιούχων Η.Σ.Α.Π.

Πλατεία Λουδοβίκου 1

Μέγαρο ΗΣΑΠ Πειραιά 1ος όροφος

Τ.Κ. 185-31

( 210 5228664, 210 5233865

210 4190755, 210 4221488 | ( fax 210 5243451 )

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 τα γραφεία του Σωματείου μας για τον μήνα Νοέμβριο 2020 θα είναι ανοιχτά Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή ώρες λειτουργίας 8:00 π.μ. μέχρι 13:00 μ.μ.

 

Για κάθε έκτακτο περιστατικό που θα αντιμετωπίζετε τις ημέρες που θα είναι κλειστά τα γραφεία μας θα είμαστε στη διάθεσή σας να το αντιμετωπίσουμε αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά.

 

 

 

Η Διοίκηση

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης εφημερίδας μας, το 156. Κι ΕΔΩ το τ.155, ΕΔΩ το τ.154, ΕΔΩ το 153, ΕΔΩ το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το 150. ΕΔΩ το 149. ΕΔΩ το 148 ΕΔΩ το 147 το ΕΔΩ το 146, ΕΔΩ το 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το 142, ΕΔΩ το 141, ΕΔΩ το 140, ΕΔΩ το 139 ΕΔΩ το 138, ΕΔΩ το 137, ΕΔΩ το 136, ΕΔΩ το 135, ΕΔΩ το 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το 132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128 ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120, ΕΔΩ το 119, ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114, ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111, ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105, ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101, ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το 99.