Αρχική » 2021 » Απρίλιος

Αρχείο μηνός Απρίλιος 2021

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Γιώργος Αρβανίτης

Ταμίας

Μαντάς Μιχαήλ

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Ηλίας Μπονάρος, Τριανταφύλλου Τριαντάφυλλος, Λάμπρος Ντρής,

Αναστάσιος Μπασιάς

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Βαγγέλης Χειμώνας

Γραμματέας: Κλημαντίρης Νικόλαος

Μέλη

Κουτσοθόδωρος Νικόλαος

Πέτρος Βαλιάνος

Αντώνης Γεωργιλάς

Κυκλοφόρησε ήδη το πρόγραμμα το εκδρομών για το 2022. Θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά. Ότι το κακό που ζούμε θα περάσει και κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις καθώς οι εκδρομές είναι κάτι που μας ξεχωρίσουν... Δείτε το EΔΩ ολόκληρο το περιεχόμενο της έκδοσης που μπορείτε να το πάρετε και τυπωμένο από το Σωματείο...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

 Όλοι σήμερα ζούμε μία μεγάλη υγειονομική κρίση, αντιμετωπίζουμε μία πανδημία που παρότι έχουμε στη διάθεσή μας το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν έχουμε πειστεί όλοι, η μόνη μας σωτηρία είναι το εμβόλιο, δυστυχώς υπάρχουν πολλές ανεξήγητες αντιρρήσεις για την εφαρμογή του και αυτό είναι σε βάρος όλων μας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας καταβάλλει προσπάθειες για να βρίσκεται όσο είναι δυνατό κοντά σας. Προσπαθήσαμε παρ’ όλους τους κινδύνους να διατηρούμε ανοιχτά τα γραφεία του Σωματείου για να έχουμε μία άμεση επικοινωνία μαζί σας. Ασφαλώς και θα υπάρξει κάποιος καλοθελητής και θα μας πει, αφού δεν σας υποχρεώνει κανείς γιατί το κάνετε αυτό. Απαντάμε εμείς έτσι κρίνουμε ότι πρέπει να κάνουμε με την ευθύνη που έχουμε απέναντι σε όλους τους συναδέλφους μας και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τη λήξη της θητείας μας στο Δ.Σ. του Σωματείου. Όταν γίνουν εκλογές τότε το νέο Δ.Σ. ας πράξει ό,τι αυτό θεωρεί σωστό και εμείς θα το χειροκροτήσουμε.

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

Για μία εισέτι φορά απευθυνόμαστε σε σένα και ζητάμε τη βοήθειά σου και τη συμπαράστασή σου στα θέματα που ανακύπτουν καθημερινά και ζητούν λύσεις.

1. Να ενημερώνεις άμεσα όταν αλλάζεις διεύθυνση κατοικίας καθώς και αριθμό τηλεφώνου για να έχουμε τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σου και να σου αποστέλλουμε ό,τι έγγραφο είναι για δική σου ενημέρωση.

2. Νέα συνάδέλφισσα – νέε συνάδελφε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι για να γίνεις μέλος του Σωματείου θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί του.

3. Να ενημερώνεις το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου άμεσα όταν επέρχεται η οποιαδήποτε μεταβολή στην οικογενειακή σου κατάσταση, όπως θάνατος μέλους, γάμος παιδιών, γεννήσεις, βαπτίσεις, επαγγελματική επιτυχία των παιδιών και γενικά ό,τι ευχάριστο ή δυσάρεστο γεγονός συμβαίνει στην οικογένειά σου.

4. Και μην ξεχνάς ότι σήμερα με τον αναγκαστικό εγκλεισμό μας στα σπίτια μας λόγω της πανδημίας, όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη για μία επικοινωνία μεταξύ μας και αυτό γίνεται μέσω τηλεφώνου καθώς και μέσω της ιστοσελίδας του Σωματείου μας.

 Θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να αντιμετωπίσουμε τα όποια καθημερινά προβλήματα παρουσιάζονται, από εσάς περιμένουμε να μας τα κάνετε γνωστά.

Η Διοίκηση

Χρόνια Πολλά – Καλό Πάσχα

Ευχόμαστε από καρδιάς το Άγιο Φως της Αναστάσεως του Κυρίου, να δώσει σε όλους μας τη δύναμη να παλέψουμε και να λυτρωθούμε από τα δεινά που μας προξένησε η πανδημία του ιού Covid-19.

Αλλάζουμε μορφή και όψη, σταθεροί στις αξίες της ενημέρωσης

Από σήμερα βλέπετε ένα «νέο» site. Νέο από πολλές απόψεις και όχι μόνο από εμφάνιση. Θέλαμε να κάνουμε πιο καθαρό, πιο λευκό, πιο ευδιάκριτο, να διαβάζετε πιο εύκολα από οποιονδήποτε μέσο έχουμε στη διάθεση μας, είτε αυτό είναι ένας σταθερός υπολογιστής, είτε ένα τάμπλετ, είτε ένα κινητό τηλέφωνο.

Θα πείτε, μα, η δική μας γενιά δεν είναι εξοικειωμένη με την τεχνολογία. Δεν μας αρκεί η εφημερίδα μας, ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ;

Εξηγήσαμε από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του αυτός ο ιστότοπος, ότι το ένα μέσο συμπληρώνει το άλλο. Δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά, αλλά συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους.

Και σ’ αυτό συνεχίζουμε να είμαστε απόλυτα σταθεροί. Σκεφτείτε: Η εφημερίδα μας εκδίδεται κάθε δίμηνο, ενώ σ’ αυτό το μέσο μπορούμε ανά πάσα στιγμή, από το σπίτι ή το γραφείο, να βάλουμε μια ανακοίνωση άμεσης προτεραιότητας, μια είδηση που μπορείτε να διαβάσετε από τη στιγμή που δημοσιεύεται.

Ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία του Covid-19 και τις δυσκολίες του 2020 το είδαμε πόσο καλά λειτούργησε το πράγμα. Έτσι και θα συνεχίσουμε.

Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ, θα παραμένει η ζεστή γωνιά ενημέρωσης που ξέρουμε. Θα μπορούμε να τον απολαμβάνουμε στα χέρια μας, με την αίσθηση του χαρτιού και τον καφέ μας. Στο τακτικό διμηνιαίο ραντεβού μας!

Κι εδώ, θα τα λέμε όσο πιο συχνά γίνεται… Κάθε ανακοίνωση ή ενημέρωση θα τη διαβάζετε εδώ. Έτσι η επικοινωνία θα γίνει ακόμα πιο άμεση, όπως την ξέρετε στο Σωματείο μας, χρόνια τώρα.

Μια νέα εποχή ξημερώνει για το Σωματείο μας κάνοντας ένα ακόμα βήμα μπροστά, χρησιμοποιώντας όσο πιο σωστά γίνεται τη νέα τεχνολογία και το διαδίκτυο που, είτε μας αρέσει, είτε όχι, μπήκε για τα καλά στη ζωή μας.

Σας καλωσορίζουμε σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια, βέβαιοι ότι θα σας έχουμε δίπλα μας, συμπαραστάτες και συναγωνιστές…

Στις 4 Μάη θα γιορτάσει τη φετινή Εργατική πρωτομαγιά η ΓΣΕΕ

Στην προκήρυξη πανελλαδικής 24ωρης απεργίας για της 4 Μάη, ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς προχώρησε η ΓΣΕΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να κατέβουν στον δρόμο «γιατί είμαστε άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε».

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας! Είναι ημέρα τιμής των εργαζομένων και των κοινωνιών για την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές διεκδίκησης των εργαζόμενων για κοινωνική και οικονομική προκοπή.Ο αγώνας των εργατών του Σικάγου για την καθιέρωση του 8ωρου σήμερα αποκτά ξανά νόημα, ειδικά αυτή την περίοδο που επίκεινται νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που θέτουν σε διακινδύνευση βασικές κατακτήσεις των αιματοβαμμένων αγώνων της εργατικής τάξης. Η θέση μας είναι καθαρή και αδιαπραγμάτευτη: 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο! Γιατί είμαστε άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε!!!Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, στη συνεδρίαση της 13ης/4/2021 αποφάσισε την  πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας την Τρίτη 4 Μάη 2021 ημέρα παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη, Υγεία και Ασφάλεια.Οι εργαζόμενες, oι εργαζόμενοι, μαζί και μέσα στα συνδικάτα, αγωνιζόμαστε για Υγεία, Ειρήνη, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και τις Εργατικές Κατακτήσεις.

Έχουμε υποστεί τις οικονομικές συνέπειες ενός ακήρυχτου οικονομικού πολέμου και διαδοχικών κρίσεων σε καιρό ειρήνης, έχουμε πρωτοστατήσει και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία. Απαιτούμε σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και την ασφάλειά μας, σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα.Κάθε μέρα περισσότεροι γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί και εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στην τροφοδοσία, στις ταχυμεταφορές, στην καθαριότητα, στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες, στην παροχή υπηρεσιών, στο εμπόριο, κ.ο.κ, χάνουν τη ζωή τους δουλεύοντας στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης, σε πολλές περιπτώσεις επειδή δεν προστατεύονταν σωστά. Πρέπει τώρα να διασφαλίσουμε ότι το χειροκρότημα δε θα  ξεθωριάζει ήσυχα χωρίς  πραγματική ανταμοιβή για τους ανθρώπους που έχουν διακινδυνεύσει – και πολύ συχνά τραγικά έχουν χάσει – τη ζωή τους. Πρέπει να υπάρχει μια ασφαλής επιστροφή στην εργασία για όλους, με καλύτερους μισθούς και συνθήκες. Οι εργαζόμενοι είναι και οι βασικοί ήρωες και θύματα του κορονοϊού.Αυτή η κρίση έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο έννοιες όπως την αλληλεγγύη,  τη θεμελιώδη δηλαδή αρχή του συνδικαλιστικού μας κινήματος.  Αυτή η κρίση απέδειξε στη νέα γενιά την αξία του συνδικαλισμού και επαναπροσδιορίζει σταθερά το ρόλο μας στην κοινωνία ως τη νούμερο ένα δύναμη για κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο. 

Χωρίς τα συνδικάτα η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη για τους εργαζόμενους, τόσο για εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όσο και για όλους όσοι βρίσκονται σε περιορισμό λόγω των μέτρων για την πανδημία . Τα συνδικάτα διεκδίκησαν και κέρδισαν τις ελάχιστες εγγυήσεις εισοδήματος για εκατομμύρια εργαζόμενους, τα συνδικάτα αγωνίστηκαν και εξακολουθούν και αγωνίζονται για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία την περίοδο της πανδημικής κρίσης. Η ΓΣΕΕ και οι δομές της, μπροστά στον αγώνα για διαρκή βοήθεια και  ενημέρωση, διαθέσιμη προς όλους όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, δημιούργησε με άμεσα αντανακλαστικά την ΑΝΤΙ-COVID-19 Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων και προσέφερε στον κόσμο της εργασίας το σύνολο των δομών της για πληροφόρηση και υποβολή καταγγελιών. Πάνω από 33.000 εργαζόμενοι και εργαζόμενες απευθύνθηκαν στη ΓΣΕΕ και βρήκαν λύση στα ζητήματα που τους απασχολούσαν. Οι κυβερνήσεις δεν έριξαν δισεκατομμύρια στα μέτρα στήριξης από κάποια έμφυτη καλοσύνη, αλλά επειδή από την πρώτη κιόλας στιγμή τα συνδικάτα έκαναν υπόθεσή τους ένα τέτοιο διεκδικητικό πλαίσιο στη χώρα μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία τα συνδικάτα προτάσσουμε ξανά τις δικές μας διεκδικήσεις οι οποίες βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας

Ολοκληρώθηκε και το φύλλο 153 του “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηροδρόμου”

Ολοκληρώθηκε και το το τεύχος 153 της εφημερίδας του Σωματείου μας “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος”, μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες του φονικού ιού Covid-19 που μας κρατά καθηλωμένους στα σπίτια μας.

Καταβάλλοντας προσπάθειες για να μη λείψει η ενημέρωση, η συντροφιά, το μοίρασμα μαζί σας, άλλο ένα 16σέλιδο “έφυγε” για το πιεστήριο και σε λίγο θα είναι στα χέρια σας.

Δείτε το πρώτοι από ΕΔΩ. Πατώντας πάνω σ’ αυτόν τον σύνδεσμο έχετε τη δυνατότητα να δείτε την εφημερίδα μας, όπως ακριβώς θα κυκλοφορήσει τυπωμένη και να τη διαβάσετε από τον υπολογιστή σας. Δοκιμάστε το!

Δεν θα μπορέσουμε φέτος να κάνουμε τη γιορτή μας στο ΤΙΤΑΝΙΑ…

Κάθε χρόνο οι συνάδελφοι το περίμεναν πώς και πώς… Ήταν η συνάντηση στο ΤΙΤΑΝΙΑ… Περισσότεροι από 600 συνάδελφοι και συναδέλφισσες με τις οικογένειες τους, επωφελούνταν για να βρεθούν πιο κοντά σε ένα κοινό προσφερόμενο από το Σωματείο μας τραπέζι, με μουσική, χορό και μερικές ομιλίες και χαιρετισμούς.

Ας είμαστε προσεκτικοί να περάσει το κακό με την πανδημία του κορονοϊού Covid-19 και όλα θα ξαναγίνουν όπως τα ξέραμε… Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε. Με υπομονή και υπακοή… Του χρόνου τα πράγματα θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερα.

Κυκλοφορεί το 152 φύλλο της εφημερίδας του Σωματείου μας, “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος”

Την περασμένη εβδομάδα, ολοκληρώσαμε παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που ζούμε με αφορμή την πανδημία Covid-19, το 152 φύλλο της εφημερίδας του Σωματείου μας “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος”.

Έχει, όπως πάντα άλλωστε, πολύ ενδιαφέρουσα ύλη από τη δράση του Σωματείου μας, πλούσια αρθρογραφία μέσα από την επικαιρότητα και πολλά ενδιαφέροντα σημεία μέσα στις σταθερές 16 σελίδες της.

Υπενθυμίζουμε ότι ο “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος” είναι από τα ελάχιστα συνδικαλιστικά έντυπα που κυκλοφορούν παρά τις δυσκολίες των καιρών… Μπορείτε να τη διαβάσετε και από ΕΔΩ, φτάνει να πατήσετε τον σύνδεσμο και θα ανοίξει μπροστά σας…

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί πληθυσμού από τους μεγαλύτερους…

Πώς κλείνουμε ραντεβού: Οι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν μέσα στις επόμενες ώρες δύο SMS που θα περιέχουν τα εξής στοιχεία: κωδικό εμβολιασμού, ημέρα, ώρα και τόπο για το ραντεβού.

Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση:

1️ Μπορούν να πάνε στο φαρμακείο ή στο ΚΕΠ της περιοχής τους με την ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ.

2️ Μπαίνουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet. Πριν προχωρήσουν στο κλείσιμο των ραντεβού, μπορούν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας. Στη συνέχεια επιλέγουν το εμβολιαστικό κέντρο και την ημερομηνία που τους εξυπηρετεί για την πρώτη δόση του εμβολίου.

Βοηθήστε τους αγαπημένους σας που είναι άνω των 85 να ολοκληρώσουν τη διαδικασία!

👉 ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και οδηγίες χρήσης για την πλατφόρμα: /wp-content/uploads/2021/04/2MLQqmn

Έκανε αίσθηση και το φετινό ημερολόγιο μας… Η όμορφη παράδοση συνεχίζεται…

Παρά τις δυσκολίες κατορθώσαμε να εκδώσουμε και φέτος το καλαίσθητο ημερολόγιο του Σωματείου μας, το οποίο αναφέρεται στην κοινή πορεία του Πειραιά με τους ΣΑΠ-ΕΗΣ-ΗΣΑΠ-ΣΤΑ.ΣΥ. Δείτε ΕΔΩ το επιτοίχιο ημερολόγιο.

Ασφαλώς το ημερολόγιο αυτό δεν είναι στο ύφος και στο ύψος που θα θέλαμε καθώς δεν είχαμε πολλά περιθώρια για να μετακινηθούμε και να βρούμε τα στοιχεία εκείνα που θα θέλαμε, ευελπιστούμε ότι για τον επόμενο χρόνο θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα.

Το ημερολόγιο αυτό όπως βέβαια κάνουμε κάθε χρόνο ταχυδρομείται σε όλους τους συναδέλφους μας που είναι 80 ετών και άνω και είναι δύσκολη η μετακίνησή τους καθώς και σε όλους που διαμένουν εκτός του κέντρου.

Ειδικά για φέτος λόγω της πανδημίας όποιος συνάδελφος ή συναδέλφισσα αδυνατεί να περάσει από τα γραφεία του Σωματείου μας να μας ενημερώσει για να το στείλουμε με το ταχυδρομείο με έξοδα του Σωματείου. Πάντως εμείς διακαώς επιθυμούμε να έχουμε την παρουσία σας για να αναθερμανθούν και πάλι οι παγωμένες καρδιές μας. Δείτε ΕΔΩ το ημερολόγιο γραφείου.

Το 2021 ας φέρει το καλύτερο για όλους τους συναδέλφους. Και ας πάρει μαζί του τον κορονοϊό!

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης εφημερίδας μας, το 156. Κι ΕΔΩ το τ.155, ΕΔΩ το τ.154, ΕΔΩ το 153, ΕΔΩ το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το 150. ΕΔΩ το 149. ΕΔΩ το 148 ΕΔΩ το 147 το ΕΔΩ το 146, ΕΔΩ το 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το 142, ΕΔΩ το 141, ΕΔΩ το 140, ΕΔΩ το 139 ΕΔΩ το 138, ΕΔΩ το 137, ΕΔΩ το 136, ΕΔΩ το 135, ΕΔΩ το 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το 132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128 ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120, ΕΔΩ το 119, ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114, ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111, ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105, ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101, ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το 99.