Αρχική » 2021 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2021

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Γιώργος Αρβανίτης

Ταμίας

Μαντάς Μιχαήλ

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Ηλίας Μπονάρος, Τριανταφύλλου Τριαντάφυλλος, Λάμπρος Ντρής,

Αναστάσιος Μπασιάς

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Βαγγέλης Χειμώνας

Γραμματέας: Κλημαντίρης Νικόλαος

Μέλη

Κουτσοθόδωρος Νικόλαος

Πέτρος Βαλιάνος

Αντώνης Γεωργιλάς

Κυκλοφόρησε ήδη το πρόγραμμα το εκδρομών για το 2022. Θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά. Ότι το κακό που ζούμε θα περάσει και κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις καθώς οι εκδρομές είναι κάτι που μας ξεχωρίσουν... Δείτε το EΔΩ ολόκληρο το περιεχόμενο της έκδοσης που μπορείτε να το πάρετε και τυπωμένο από το Σωματείο...

Αλλαγές στην ηγεσία του e-ΕΦΚΑ. Νέος διοικητής ο κ. Δουφεξής

Λίγες μέρες μετά τα όσα έγιναν με τις συντάξεις χηρείας, ο επικεφαλής του e-ΕΦΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, αποχωρεί και στη θέση του αναλαμβάνει ο οικονομολόγος και στενός συνεργάτης του υπουργού Εργασίας,. Κωστή Χατζηδάκη, ο Παναγιώτης Δουφεξής.
«Μετά από δύο χρόνια ως επικεφαλής του e-ΕΦΚΑ και άλλα δύο παλαιότερα στην ΗΔΙΚΑ ο διοικητής Χρήστος Χάλαρης αποφάσισε, θεωρώντας ότι έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος, να διεκδικήσει άλλες σοβαρές θέσεις ευθύνης του δημόσιου τομέα», ανακοινώθηκε την Παρασκευή (28.05.2021) από το υπουργείο Εργασίας.
Ο νέος επικεφαλής του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων. Με την κοινωνική ασφάλιση ασχολείται από το 2007 και είχε συμμετοχή σε διάφορες θεσμικές παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Μέχρι σήμερα, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ. Έχει διατελέσει, επίσης, διευθυντής των γραφείων του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του νυν, Κωστή Χατζηδάκη.
Στην κενή θέση του Α’ Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ τοποθετείται ο Αλέξανδρος Βαρβέρης, ο οποίος είναι Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της Ομάδας Έργου για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων. Ο κ. Βαρβέρης αναλαμβάνει υπεύθυνος για τον ψηφιακό και οργανωτικό μετασχηματισμό του e-ΕΦΚΑ.
Η Ομάδα Έργου για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, υπό τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, θα συνεχίσει να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες της σε συνεργασία με τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Χρήστο Χάλαρη για το σημαντικό έργο του ως Διοικητής του e-ΕΦΚΑ. Επί των ημερών του, ο Οργανισμός προχώρησε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του, ξεκίνησε η ψηφιακή απονομή συντάξεων, πολλαπλασιάστηκαν θεαματικά οι ηλεκτρονικές συναλλαγές προς όφελος των πολιτών και επιχειρήσεων, αυξήθηκε ο ρυθμός απονομής συντάξεων και αντιμετωπίστηκαν πολλές από τις χρόνιες παθογένειες του Οργανισμού.
Ο ίδιος ο κ. Χάλαρης επέλεξε να διεκδικήσει άλλες κρίσιμες θέσεις ευθύνης και είμαι βέβαιος ότι και στα νέα του καθήκοντα θα είναι εξίσου παραγωγικός.
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις, την αποφασιστικότητα και τις διοικητικές ικανότητες του νέου Διοικητή Παναγιώτη Δουφεξή, αλλά και στην επιστημονική και τεχνική κατάρτιση του νέου Α’ Υποδιοικητή Αλέξανδρου Βαρβέρη, οι οποίοι σε συνεργασία με τους άλλους Υποδιοικητές (Λ. Κρητικό, Ν. Ατσαβέ και Ν. Παγώνη) θα συμβάλουν στην τεράστια προσπάθεια του e-ΕΦΚΑ να εκσυγχρονιστεί και να γίνει περισσότερο φιλικός στους ασφαλισμένους».

Εκδρομές που είναι προγραμματισμένες να γίνουν μέχρι το τέλος του 2021

Α΄ Πρόταση:

9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19 Οκτωβρίου 2021

11ήμερη ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ – ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ – ΜΠΡΑΤΙ ΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΣΚΟΠΙΑ

Β΄ Πρόταση

8-9-10-11-12-13-14-15-16 Οκτωβρίου 2021

9ήμερη ΝΟΤΙΟΣ ΙΤΑΛΙΑ – ΣΙΚΕΛΙΑ – ΑΠΟΥΛΙΑ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΔΟ – ΡΕΤΖΙΟ – ΜΕΣΣΙΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΤΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΚΟΖΕΝΤΣΑ – ΣΤΕΡΝΑΤΑ

Εκδρομές Εσωτερικού

1. 4 Οκτωβρίου Ετήσια Γιορτή του Σωματείου στο Κεφαλάρι Άργους

2. 2-3-4-5 Νοεμβρίου 2021

4ήμερη ΘΡΑΚΗ – ΠΙΝΔΟΣ

ΞΑΝΘΗ – ΣΜΙΝΘΗ (για τη βράβευση των μαθητών του Γυμνασίου) ΜΕΤΣΟΒΟ-ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ ΑΖΙΖ ΑΓΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ Η΄ (ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ) – ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ – ΒΟΣΟΥΣΑ)

Περιμένουμε τη συμμετοχή σας στις προγραμματισμένες εκδρομές του Σωματείου μας.

Η προεγγραφή δεν σημαίνει απαραιτήτως και συμμετοχή, διευκολύνει όμως το Σωματείο μας στο να κάνει καλύτερο προγραμματισμό των εκδρομών.

Για την κάθε πολυήμερη εκδρομή συμβουλευτείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομών του Σωματείου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στην Έφορο του Σωματείου κα. Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες που είναι ανοιχτά τα γραφεία του Σωματείου μας.

Προσοχή

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εκδρομές είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς και η τήρηση των υγειονομικών κανόνων της πολιτείας.

Επιστροφή στην κανονικότητα

Προγραμματισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Μετά από 15 μήνες απομόνωσης είναι ορατή πλέον η ώρα που θα πρέπει να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα ασφαλώς όχι αυτή που ξέραμε μέχρι χθες αλλά διαφορετική με όρους και προϋποθέσεις τηρώντας όλους τους νόμους και τους κανόνες.

Προϋπόθεση για να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα είναι ο καθολικός εμβολιασμός και η τήρηση των κανόνων υγιεινής προστασίας του εαυτού μας και του πλησίον μας. Τηρώντας όλους αυτούς τους κανόνες θα προγραμματίσουμε τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις μετά τις θερινές μας διακοπές, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε εκτυπώσει.

Ξεκινώντας από την ετήσια γιορτή του Σωματείου μας που θα γίνει την Δευτέρα            4 Οκτωβρίου 2021 στην Ιερά Μονή Αγίας Μακρίνας στο Κιβέρι Άργους όπου θα γίνει η καθιερωμένη αρτοκλασία μας καθώς και η επιμνημόσυνος δέηση για όλους τους συναδέλφους μας που έχουν φύγει από κοντά μας. Ακολούθως θα φτάσουμε στο όμορφο Κεφαλάρι όπου θα γευματίσουμε και θα διασκεδάσουμε μέχρι τις απογευματινές ώρες. Έτσι γεμίζοντας τις μπαταρίες μας που είναι άδειες μετά από ενάμιση χρόνο αδράνειας θα επιστρέψουμε στις εστίες μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή θα είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τιμή συμμετοχής 15 ευρώ το άτομο.

Η Διοίκηση

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου 2021 κύριες και επικουρικές θα καταβληθούν:

  • Την Τρίτη 25 Μαΐου για τους συνταξιούχους που ο Α.Μ.Κ.Α. τους λήγει σε 1-3-5-7-9.
  • Την Τετάρτη 26 Μαΐου για τους συνταξιούχους που ο Α.Μ.Κ.Α. τους λήγει σε 0-2-4-6-8

Η Διοίκηση

Ολοκληρώθηκε το τεύχος 154 του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ. Σε λίγο θα είναι σπίτι σας…

Ολοκληρώθηκε το τ. 154 της εφημερίδας του Σωματείου μας «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος» και στάλθηκε στο πιεστήριο για εκτύπωση και βιβλιοδεσία, σακουλοποίηση.

Όπως πάντα 16σέλιδη με πλούσια ύλη που θα διαβαστεί. Ακολουθώντας τη συνήθη διαδικασία και με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα λειτουργήσουν με επάρκεια τα ΕΛΤΑ μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να είναι στα σπίτια όλων των συναδέλφων.

Ωστόσο, όπως κάνουμε πάντα, από ΕΔΩ μπορείτε να τη δείτε άμεσα και να τη διαβάσετε όπως ακριβώς θα κυκλοφορήσει τυπωμένη.

Μπορείτε επίσης να πατήσετε απλά πάνω στη φωτογραφία του πρωτοσέλιδου και θα ανοίξει το pdf για να τη διαβάσετε.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,
ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 214-4141.533, 214-4141.538.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 είναι εδώ και παραμονεύει για να μας τυλίξει στα πλοκάμια της και με δική μας ευθύνη καθώς ένα μεγάλο ποσοστό συναδέλφων μας είναι αρνητές του εμβολιασμού, ο οποίος θα είναι η λύση του προβλήματος.

Σας ενημερώνουμε ότι και για τον μήνα Μάιο τα γραφεία του Σωματείου μας θα είναι ανοικτά Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή όπου θα είμαστε στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουμε.

Η Διοίκηση

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Για την αντιμετώπιση του προβλήματος που υπάρχει μετά τη ψήφιση του Νόμου 4387/2016 όπου σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να είχε γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεών μας από την πολιτεία και ακόμη δεν έχει γίνει, το Δ.Σ. κάλεσε τους νομικούς μας συμβούλους Λουκά Αποστολίδη  και Βασίλη Βασιλόπουλο να συζητήσουν το θέμα του επανυπολογισμού των συντάξεών μας που εκκρεμεί δυστυχώς από τη γραφειοκρατία της Διοίκησης από το 2016. Η συζήτηση έγινε στις 5 Μαΐου όπου οι νομικοί, μας ενημέρωσαν διεξοδικά ότι μπορούμε άμεσα να καταθέσουμε αγωγές στη βάση του νομικού πλαισίου των ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων (ν. Κατρούγκαλου, ν. Βρούτση) και των νομολογιακών δεδομένων του ΣτΕ με τις αποφάσεις της Ολομέλειας το 2019 και το 2020 και τις αρχές της αναλογικότητας και ισότητας εισφορών – παροχών.

Προς τούτο θα συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας των δεδομένων και του επανυπολογισμού, όπως πιστεύουμε δίκαια και νομικά, διότι στις αγωγές μας το αίτημά μας θα πρέπει να είναι απολύτως συγκεκριμένο.

Στην αρχή θα κατατεθούν οι αγωγές και στις αρχές του 2022, θα επιδιώξουμε να καταθέσουμε αίτηση για πιλοτική δίκη για να επιταχυνθεί η επίλυση ενός χρόνιου και πολύ σοβαρού προβλήματος που αφορά το εισόδημά μας.

Για την άμεση διεκπεραίωση και κατάθεση των αγωγών, θα συγκροτηθεί η ομάδα που θα επιταχύνει το έργο μας.

Η πρόταση της δικηγορικής εταιρίας για την κατάθεση και εκδίκαση των αγωγών είναι 100 ευρώ, ο καθένας και 4%+ ΦΠΑ ως αμοιβή. Η αμοιβή αυτή θα καταβάλλεται σε κάθε επίλυση της υπόθεσης δικαστικά, διοικητικά και νομοθετικά.

Για περισσότερες πληροφορίες στα Γραφεία του Σωματείου, αλλά και στα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας Λουκάς Αποστολίδης και Συνεργάτες: 2103610116 – 2103619650.

ΑΓΣΣΕ: Τιμάμε και γιορτάζουμε την εργατική Πρωτομαγιά

Όπως για εκατομμύρια συνανθρώπους μας, έτσι και για την Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ) η φετινή εργατική Πρωτομαγιά είναι διαφορετική από κάθε άλλη φορά.

Φέτος η πανδημία του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να χάσουν τη ζωή τους, είτε εργαζόμενοι είτε συνταξιούχοι. Κάποιοι εξ αυτών πάλεψαν να κρατηθούν στη ζωή και τα κατάφεραν γιατί κρατήθηκε όρθιο το εθνικό σύστημα υγείας με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.

Το κράτος λόγο των έκτακτων καταστάσεων λειτούργησε με πολλές εκπτώσεις, ενώ εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δοκιμάστηκαν εξ αιτίας αυτών των υγειονομικών συνθηκών.

Τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση προς βοήθεια και στήριξη των νοικοκυριών ήταν ανάγκη και δικαίωμα των ασφαλισμένων και όχι μόνο. Βέβαια αρκετοί συνάνθρωποι μας στερήθηκαν τη βοήθεια του κράτους.

Τα εργατικά δικαιώματα και αυτά με τη σειρά τους κουτσουρεύτηκαν και μπροστά στην πανδημία για κάποιους θεωρούνταν πολυτέλεια.

Παρ´ όλα αυτά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν λύγισαν. Αντίθετα δυνάμωσαν και ύψωσαν τη θέληση τους κόντρα σε όσους υπολόγισαν ότι ο κορονοϊός θα ήταν το μέσον για να παραμείνουν για πάντα τα κομμένα δικαιώματα που άφησε σαν πληγή η πανδημία.

Μέσα στο κλίμα του γενικού περιορισμού το νέο νομοσχέδιο που σκέφτεται να καταθέσει προς ψήφιση το Υπουργείο Εργασίας με νέες ρυθμίσεις, δείχνει ότι η επόμενη μέρα μετά την πανδημία οι αγώνες μας θα πρέπει να είναι πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι και πιο αποφασιστικοί.

Κανένα οκτάωρο δεν μπορεί να γίνει ακορντεόν
Καμία υπερωρία δεν πρέπει να παραμένει χωρίς επιπλέον πληρωμή
Κανένας εργαζόμενος και συνταξιούχος δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτος

Όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε την ικμάδα των δυνάμεων μας για να προστατευθούν τα εργατικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Η πρώτη Μαΐου είναι η αφετηρία των νέων αγώνων, ο φάρος που φωτίζει το δικαίωμα στην εργασία και την ποιότητα ζωής.

Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι και φέτος γιορτάζουν την εργατική Πρωτομαγιά με απαράμιλλο σθένος και με στόχο κανένα δικαίωμα που με αγώνες κατακτήσαμε να μην μας αφαιρεθεί.

Φτάνει πια!

Μάιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης εφημερίδας μας, το 156. Κι ΕΔΩ το τ.155, ΕΔΩ το τ.154, ΕΔΩ το 153, ΕΔΩ το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το 150. ΕΔΩ το 149. ΕΔΩ το 148 ΕΔΩ το 147 το ΕΔΩ το 146, ΕΔΩ το 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το 142, ΕΔΩ το 141, ΕΔΩ το 140, ΕΔΩ το 139 ΕΔΩ το 138, ΕΔΩ το 137, ΕΔΩ το 136, ΕΔΩ το 135, ΕΔΩ το 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το 132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128 ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120, ΕΔΩ το 119, ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114, ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111, ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105, ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101, ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το 99.