Σίγησε η εφημερίδα «ΑΥΓΗ»

Μετά από 72 χρόνια κυκλοφορίας η ημερήσια εφημερίδα «ΑΥΓΗ» κατέβασε ρολά. Ήταν μία ιστορική εφημερίδα που κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προσπαθεί να σβήσει το παρελθόν μόνο και μόνο επειδή δεν ταιριάζει στο παρόν.
Η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» στα 72 χρόνια ζωής της, σηματοδότησε μία ιστορική καμπή στη διαδρομή του Ελληνικού Τύπου την περίοδο της μετεμφυλιακής Ελληνικής Δημοκρατίας. Παρά την ενημερωτική σαφήνεια, την έντιμη στάση και τον ιδεολογικό προσανατολισμό της η «ΑΥΓΗ» αντιμετώπιζε κατά καιρούς αντιξοότητες, δυσχέρειες και κυνηγητά που κάποιες φορές έφταναν στο να κατεβάζει ρολά, όπως το 1967 με τη Χούντα της 21ης Απριλίου με 7 χρόνια σιωπής και πάλι στις επάλξεις μετά την πτώση της Χούντας στις 4 Αυγούστου του 1974 μέχρι τις 26 Ιουνίου 2024 που κυκλοφόρησε για τελευταία ημέρα.
Το δίδαγμα που βγαίνει σήμερα είναι ότι η «ΑΥΓΗ» υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος τις ιδέες της ανανεωτικής αριστεράς και το κλείσιμό της στερεί από την κοινωνία μία ελεύθερη δημοσιογραφική φωνή.
Η Διοίκηση
Κρέας: Αυτό είναι το πιο ακριβό στον κόσμο – Μισό κιλό κάνει 3.000 ευρώ
Το ωριμάζουν επί 15 χρόνια και προσφέρουν στους εκλεκτούς αγοραστές του ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι, που βέβαια είναι πανάκριβο

Ο Alexandre Polmard από τη Γαλλία προσφέρει το πιο ακριβό κρέας
στον κόσμο. Ο νεαρός αγρότης, κτηνοτρόφος και κρεοπώλης εργάζεται στην
ομώνυμη οικογενειακή επιχείρηση (Polmard), η οποία ιδρύθηκε το 1846 και
συνεχίζει -για 6 πια γενιές- με τον Alexandre.
Η επιχείρηση πήρε την ανιούσα τη δεκαετία του 1990, όταν ο παππούς και ο
πατέρας του Polmard ανακάλυψαν και τελικά εφάρμοσαν μια τεχνική ωρίμανσης του
κρέατος την οποία ονόμασαν «χειμερία νάρκη».
Στη Γαλλία το πιο ακριβό κρέας στον κόσμο
Πώς γίνεται; Κρύος αέρας περνά πάνω από το κρέας με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων
ανά ώρα σε περιβάλλον -43 βαθμών Κελσίου. Αυτό επιτρέπει στο κρέας να
διατηρείται για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα – και, σύμφωνα με τον Polmard,
χωρίς καμία απολύτως απώλεια ποιότητας.
Κρέας με 3.000 ευρώ τα 500 γραμμάρια
Μια μπριζόλα του έτους 2000 μπορεί να έχει 3.000 ευρώ (3.200 δολάρια). Το
κρέας που πουλάει ο Polmard (το είδος των βοοειδών που εκτρέφει ονομάζεται
Blonde Aquitaine) είναι πια το ίδιο περιβόητο με το Black Angus και το Kobe.
Και φυσικά το ίδιο -ή μάλλον περισσότερο πια- πανάκριβο.
Ο άνθρωπος πίσω από το πιο ακριβό κρέας στον κόσμοΟ Polmard και η οικογένειά του εκτρέφουν τα ζώα τους έξω από τη μικρή πόλη
Saint Mihiel, στην περιοχή Meuse της Λωρραίνης, στη βορειοανατολική Γαλλία.«Η οικογένειά μου δεν θέλει να εκτρέφει ζώα σε υπόστεγα και να μην μπορούν να περιπλανηθούν», λέει. «Εδώ είναι στο ύπαιθρο, ζουν σε δάση και σε πάρκα.
Υπάρχουν καταφύγια που μπορούν να πάνε εάν βρέξει ή χιονίσει. Είναι πραγματικά
ένα κατάλυμα πέντε αστέρων!».