Το ωριμάζουν επί 15 χρόνια και προσφέρουν στους εκλεκτούς αγοραστές του ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι, που βέβαια είναι πανάκριβο
Ο Alexandre Polmard από τη Γαλλία προσφέρει το πιο ακριβό κρέας
στον κόσμο. Ο νεαρός αγρότης, κτηνοτρόφος και κρεοπώλης εργάζεται στην
ομώνυμη οικογενειακή επιχείρηση (Polmard), η οποία ιδρύθηκε το 1846 και
συνεχίζει -για 6 πια γενιές- με τον Alexandre.
Η επιχείρηση πήρε την ανιούσα τη δεκαετία του 1990, όταν ο παππούς και ο
πατέρας του Polmard ανακάλυψαν και τελικά εφάρμοσαν μια τεχνική ωρίμανσης του
κρέατος την οποία ονόμασαν «χειμερία νάρκη».
Στη Γαλλία το πιο ακριβό κρέας στον κόσμο
Πώς γίνεται; Κρύος αέρας περνά πάνω από το κρέας με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων
ανά ώρα σε περιβάλλον -43 βαθμών Κελσίου. Αυτό επιτρέπει στο κρέας να
διατηρείται για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα – και, σύμφωνα με τον Polmard,
χωρίς καμία απολύτως απώλεια ποιότητας.
Κρέας με 3.000 ευρώ τα 500 γραμμάρια
Μια μπριζόλα του έτους 2000 μπορεί να έχει 3.000 ευρώ (3.200 δολάρια). Το
κρέας που πουλάει ο Polmard (το είδος των βοοειδών που εκτρέφει ονομάζεται
Blonde Aquitaine) είναι πια το ίδιο περιβόητο με το Black Angus και το Kobe.
Και φυσικά το ίδιο -ή μάλλον περισσότερο πια- πανάκριβο.
Ο άνθρωπος πίσω από το πιο ακριβό κρέας στον κόσμοΟ Polmard και η οικογένειά του εκτρέφουν τα ζώα τους έξω από τη μικρή πόλη
Saint Mihiel, στην περιοχή Meuse της Λωρραίνης, στη βορειοανατολική Γαλλία.«Η οικογένειά μου δεν θέλει να εκτρέφει ζώα σε υπόστεγα και να μην μπορούν να περιπλανηθούν», λέει. «Εδώ είναι στο ύπαιθρο, ζουν σε δάση και σε πάρκα.
Υπάρχουν καταφύγια που μπορούν να πάνε εάν βρέξει ή χιονίσει. Είναι πραγματικά
ένα κατάλυμα πέντε αστέρων!».