Επανυπολογισμός των Συντάξεων μας
Επιτέλους μετά από 4 χρόνια συνεχών παρεμβάσεων – εξωδίκων – αγωγών – επιστολών προς τους αρμόδιους υπουργούς, συναντήσεων με αρμόδιους φορείς φάνηκε φως στον ορίζοντα ότι ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί ο επανυπολογισμός των συντάξεών μας για να γνωρίζουμε τι δικαιούμαστε να πάρουμε και τι κρατήσεις για τα ταμεία μας είμαστε υποχρεωμένοι να αποδίδουμε. Αυτό το φως μας το έδωσε στις 23 Φεβρουαρίου 2023 η Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεών κα. Ελένη Νιαρχάκου και στη συνάντηση που είχε μαζί της το Προεδρείο του Σωματείου μας.
Η κα. Διευθύντρια μας διαβεβαίωσε ότι προχωράνε κανονικά οι εργασίες του επανυπολογισμού για το ταμείο μας με βάση τα χρόνια ασφάλισης και το ασφάλιστρο που είχαμε ως εργαζόμενοι και ότι μέχρι τέλους Απριλίου 2023 θα έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός και για όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί θα έχουμε ενημέρωση. Εμείς θα παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και για ό,τι προκύψει θα σας κρατάμε ενήμερους.
Η Διοίκηση
Οι «παραξενιές» του βασιλιά Καρόλου με το φαγητό – Αποκαλύψεις πριν από τη στέψη
«Μπήκε στην τραπεζαρία και ούρλιαξε»
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ προφανώς έχει κάποιες ιδιοτροπίες που σχετίζονται με το φαγητό και αυτές έρχονται στο φως πριν από τη στέψη αυτό το Σαββατοκύριακο.
Σε ένα πρόσφατο απόσπασμα που ήρθε στην επιφάνεια από το βιβλίο του Tom Bower του 2018 για τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, με τίτλο «Rebel Prince», ο συγγραφέας έγραψε ότι ο μονάρχης δεν ήξερε τι ήταν η μεμβάνη που τυλίγουμε το φαγητό και φέρεται να αιφνιδιάστηκε αρκετά όταν είδε για πρώτη φορά, σύμφωνα με τη Mirror.
«Μπήκε στην τραπεζαρία και ούρλιαξε», ανέφερε το βιβλίο για τον 74χρονο βασιλιά, αφηγείται το πρακτορείο.
«Φοβούμενη τα χειρότερα, η Καμίλα έτρεξε μέσα πίσω του. “Τι είναι αυτό;” ρώτησε ο σύζυγός της, δείχνοντας το φαγητό» και την πλαστική μεμβράνη που το κάλυπτε.
Ένα απόσπασμα δημοσιεύτηκε στον Guardian την εποχή που κυκλοφόρησε, αλλά το Clarence House δεν το σχολίασε τότε, οπότε δεν είναι σαφές αν πρόκειται για βασιλικό γεγονός ή μυθοπλασία.
Τώρα, κάποιες άλλες διατροφικές του ιδιορρυθμίες αποκαλύπτονται από την Carolyn Robb, πρώην σεφ που εργάστηκε για τον μονάρχη για 11 χρόνια, από το 1989. Μιλώντας στο περιοδικό OK! υποστήριξε ότι ο μελλοντικός βασιλιάς μισούσε τα τρόφιμα που δεν ήταν εποχής, ιδιαίτερα τις φράουλες.
Ο Κάρολος είχε πάντα μια μέτρια ποσότητα κρέατος στη διατροφή του και όλα έπρεπε να είναι εποχής – «οπότε δεν υπήρχαν εισαγόμενες φράουλες τον Δεκέμβριο», είπε, σύμφωνα με τη Mirror.
«Αυτά είναι πράγματα που τώρα καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ καλύτερα για το περιβάλλον», συνέχισε η Robb. «Θα ετοίμαζα σπιτικό φαγητό με τα πιο φρέσκα υλικά. Τα περισσεύματα θα πήγαιναν σε μια κις την επόμενη μέρα».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, επαίνεσε τον μονάρχη, λέγοντας ότι ήταν πολύ «ευγενικός» και δείχνει κατανόηση.
Η πρώην σεφ υποστήριξε επιπλέον ότι έγραφε μικρά σημειώματα που έδιναν συγχαρητήρια στο φαγητό της.
«Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κανέναν τόσο σκληρά εργαζόμενο, αλλά έβρισκε ακόμα χρόνο να γράφει μικρά σημειώματα που έλεγαν: “Ευχαριστώ, ήταν υπέροχο”», είπε στο πρακτορείο, σύμφωνα με τη Mirror.
Και φαίνεται ότι η αγάπη του για το περιβάλλον ενέπνευσε το πιάτο χωρίς κρέας που επιλέχθηκε να είναι το επίσημο γεύμα του Σαββατοκύριακου της στέψης: την κις της στέψης. Το πιάτο, το οποίο ανακοινώθηκε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τον Απρίλιο, περιλαμβάνει ένα μείγμα από σπανάκι, φάβα, τυρί και εστραγκόν.
Τον Μάρτιο, μια αγγελία για θέσεις εργασίας αποκάλυψε ότι ο βασιλιάς ήθελε να προσλάβει ακόμη και έναν σεφ vegan στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, καθώς ο ίδιος ακολουθεί διατροφή χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά λίγες ημέρες την εβδομάδα.
Ο βασιλιάς είναι επίσης λάτρης των αυγών, σύμφωνα με τον Independent.
Σημειώνεται πως αυτό το Σάββατο, ο Κάρολος θα στεφθεί επίσημα σε μια παραδοσιακή τελετή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν η Katy Perry, ο Lionel Richie και ο Andrea Bocelli.
Και ο γιος του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπας Χάρι, θα κάνει επίσης την εμφάνισή του – αλλά δεν θα τον συνοδεύσει η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ.