Αρχική » 2023 » Οκτώβριος

Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2023

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου

Ταμίας

Μαντάς Μιχαήλ

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Θωμάς Σκάρλος,  Λάμπρος Ντρής, Αναστάσιος Μπασιάς, Νικόλαος Σιαπάτης

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Βαγγέλης Χειμώνας

Γραμματέας: Κλημαντίρης Νικόλαος

Μέλη

Πέτρος Βαλιάνος

Αντώνης Γεωργιλάς

Ιωάννης Μαξούρης

Κυκλοφόρησε ήδη το πρόγραμμα το εκδρομών για το 2023. Θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά. Ότι το κακό που ζούμε θα περάσει και κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις καθώς οι εκδρομές είναι κάτι που μας ξεχωρίσουν... Δείτε το EΔΩ ολόκληρο το περιεχόμενο της έκδοσης που μπορείτε να το πάρετε και τυπωμένο από το Σωματείο...
Το ημερολόγιο πυραμίδα για το γραφείο του2023, Δείτε το τυπωμένο ΕΔΩ και ζητήστε το από το Σωματείο μας

Κριτές των πάντων χωρίς αυτοκριτική

Στην πολυπράγμονα και αποπροσανατολισμένη εποχή μας, όπου η κριτική, συνδυασμένη με ποικίλες δολιότητες, γίνεται μάστιγα και κινείται όπως η χιονοστιβάδα, βρίσκουμε ενδιαφέρον και επισημαίνουμε την αξία της αυτοκριτικής. Μπορούμε, βέβαια, να ασκούμε καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κριτική με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον. Είναι απλό και εύκολο να κάνουμε κρίσεις παρά να είμεθα άψογοι και είναι ευκολότερο να ελεεινολογούμε, παρά να μιμούμεθα.

 • Αφιερωμένο σε αυτούς τους ελάχιστους που έδειξαν τον πραγματικό εαυτό τους μετά την ολοκλήρωση του επανυπολογισμού των συντάξεών μας.

Μετατραπήκαμε δυστυχώς σε ανώδυνους και φλύαρους τιμητές, που θέλουμε να αρχίσουν η επανάσταση και η ανακαίνιση χωρίς εμάς. Και παραμένει η στάση μας το ίδιο πλαστική με τις σημαιούλες που κρατάμε, για να μη μάθουμε ποτέ ότι το μέλλον του τόπου μας είναι στα χέρια μας, στα χέρια του ελληνικού λαού.

Ποιος από εμάς αρνείται τη σαγήνη της εισαγγελικής αγόρευσης, όταν απέναντι εδώλια είναι τόσο ένοχα; Ποιος απεμπολεί τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητά του ως θεματοφύλακα της καρέκλας του ελληνικού καφενείου; Και ποιος από εμάς δεν χρησιμοποιεί την ιδιότητα του πολίτη προκειμένου να κατοχυρώσει το δικαίωμα στην κριτική; Και παραμένουμε οι Έλληνες κριτές εκ του ασφαλούς και απαθείς θεατές στα δρώμενα του τόπου, της πατρίδας μας. Και η κριτική αυτή εκτονωτική, βερμπαλιστική, θεαματική, δεν προσφέρει τίποτα, διότι ο πολίτης θεατής είναι ευκολότερα χειραγωγούμενος από τον ενεργό πολίτη.

Η από καθέδρας κριτική είναι εντελώς ανώδυνη, από την παρέμβασή μας δι’ έργων στα δρώμενα. Η συνείδηση του ανενεργούς κριτού πιο βολική από την κοινωνική συνείδηση, αλλά εκατομμύρια ατομικές, όσοι και οι Έλληνες, προσαρμοζόμενες κατά την περίσταση συνειδήσεις. Γι’ αυτό και τρεφόμαστε με απάτες που καλλιεργεί έντεχνα η εισαγγελική μας έδρα, είναι και ένα άλλοθι, για να μην προχωρήσουμε ποτέ ο καθένας προσωπικά στην αυτοκριτική μας ως πολίτες αυτής της χώρας.

Του Προέδρου μας Ευθυμίου Ρουσιά

Έτοιμη και η νέα εφημερίδα μας…

Και να που και το τ. 169 ολοκληρώθηκε και πήρε το δρόμο του για το πιεστήριο. Σε λίγο θα είναι στα σπίτια όλων των συναδέλφων, αλλά και στο Σωματείο, για όποιον ήθελε να περάσει να την πάρει.

Ωστόσο μπορείτε να τη διαβάσετε πρώτοι από ΕΔΩ, όπως ακριβώς θα κυκλοφορήσει τυπωμένη. Καλή ανάγνωση, ευχόμαστε!

Ρωσία: Το πολύ απλό λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος και να οδηγηθεί στο κρατητήριο

Τι θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας στην περίπτωση που βρεθείτε στην αχανή χώρα

Οι άνθρωποι έχουν πολλές προκαταλήψεις για τη Ρωσία. Ναι, η χώρα έχει περιβόητα γεμίσει τις οθόνες με ειδησεογραφικά ρεπορτάζ υψηλού συναγερμού τους τελευταίους μήνες, αλλά ακόμη και πριν από αυτό, οι άνθρωποι έβλεπαν την αχανή, χιονισμένη και μυστηριώδη περιοχή του κόσμου με μια αίσθηση τεταμένης καχυποψίας και απορίας.

Ωστόσο, η χώρα τυχαίνει να φιλοξενεί μερικά από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία και ιστορικά μνημεία της γης. Τα πανέμορφα δάση του Αλτάι και το εντυπωσιακό παλάτι στην Αγίας Πετρούπολης είναι κάποια μόνο από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της χώρας τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους πολίτες.

Ρωσία: Το πολύ απλό λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος και να οδηγηθεί στο κρατητήριο 

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί αξιοσημείωτοι κανόνες που πρέπει να έχετε κατά νου, αν ποτέ τολμήσετε να ταξιδέψετε στη Ρωσία. Σύμφωνα με το The Culture Trip, λοιπόν, αν σας σταματήσει στους δρόμους ένας Ρώσος αστυνομικός χωρίς καμία μορφή ταυτότητας, θα μπορούσατε να καταλήξετε στη φυλακή.

Αν και πιθανότατα δεν θα έχετε να αντιμετωπίσετε κάποιο σοβαρό χρονικό διάστημα (το πολύ τρεις ώρες) επειδή απλώς αφήσατε την ταυτότητά σας στο σπίτι, οι ρωσικές αρχές είναι ευαίσθητες στο ενδεχόμενο κάποιος να μην προσκομίσει ταυτότητα για λόγους εθνικής ασφάλειας, οπότε ένας ενδελεχής έλεγχος του ιστορικού σας είναι ρουτίνα αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Πράγματι, θα μπορούσε να θεωρηθεί επεμβατικό και αδικαιολόγητο να σταματήσετε απλώς κάποιον που δεν δημιουργεί προβλήματα και να ζητήσετε προσωπικά διαπιστευτήρια, αλλά άγνωστο έδαφος σημαίνει άγνωστα έθιμα, οπότε φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας την ταυτότητά σας αν επισκεφθείτε ποτέ τη Ρωσία, σημειώνει το grunge.com.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να σας συλλάβουν στη Ρωσία

Υπάρχουν ορισμένοι ρωσικοί νόμοι που μπορεί να φαίνονται οικείοι, όπως για παράδειγμα, το ότι το κάπνισμα σε εστιατόρια, μπαρ και άλλες εγκαταστάσεις εστίασης και κατανάλωσης αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά. Οι νόμοι περί ζωνών ασφαλείας, οι αυστηροί κανονισμοί κατά της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης και η απαγόρευση ανοιχτών δοχείων αλκοόλ στους δρόμους είναι μεταξύ μερικών άλλων που μπορεί κανείς να κατανοήσει και να δικαιολογήσει λογικά κάποιος, σημειώνει το The Culture Trip. Αν ψάξετε λίγο βαθύτερα, ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται λίγο πιο ανησυχητικά.  

Η ρωσική κυβέρνηση έχει διαφορετική προσέγγιση στην ελευθερία του λόγου. Τον Μάιο του 2017, η Darya Kulakova (23 ετών) πέρασε 10 ημέρες στη φυλακή αφού έγραψε μια επιστολή προς τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ζητώντας του να μην διεκδικήσει τέταρτη θητεία στο αξίωμα. Σε μια νηπιαγωγό, για παρόμοιους λόγους, επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο επειδή ζωγράφισε πασχαλινά αυγά με την επιγραφή «Freedom for Maltsev» στην επιφάνειά τους τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Οι αρχές απεχθάνονταν την υποστήριξη που φέρεται να έδειχνε σε έναν συγκεκριμένο αντικαθεστωτικό μπλόγκερ.

Συνεχίζεται η Δίωξη του Σωματείου μας από την κ. Ελένη Λιάπη

Η πρώην Διευθύντρια του Εντασσόμενου Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού ΗΣΑΠ δεν μας ξεχνά. Έτσι μετά την απορριπτική αγωγή της που εκδόθηκε στις 13-5-2021 με την υπ’ αριθμό 1808/2021 απόφαση του δικαστηρίου, ζητά και πάλι επί πίνακι την κεφαλή όλων των μελών του Δ.Σ. του Σωματείου και με την αγωγή που κατέθεσε στο Εφετείο Αθηνών και η οποία θα εκδικαστεί στις 11 Απριλίου 2024. Ασφαλώς η εν ονόματι κυρία δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα καθώς έχει δικηγόρο τον σύζυγό της για να την εκπροσωπεί χωρίς αποζημίωση καθώς ζητά από εμάς πέρα από την καταδίκη μας για προσβολή της προσωπικότητάς της να καταδικαστούμε, να καταβάλλουμε και την αμοιβή του συζύγου και δικηγόρου της Γεωργίου Πήτα.

Η Διοίκηση

Δέκα αποφθέγματα του Αλχημιστή που αλλάζουν τον τρόπο να βλέπεις τη ζωή

Τροφή για σκέψη

1. «Αυτό είναι που αποκαλούμε αγάπη. Όταν αγαπιέσαι, μπορείς να δημιουργήσεις τα πάντα. Όταν αγαπιέσαι, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να καταλάβεις τι συμβαίνει, επειδή τα πάντα συμβαίνουν μέσα σου»

2. «Πνίγεσαι όχι αν πέσεις στο ποτάμι, αλλά αν παραμείνεις βυθισμένος σ’ αυτό»

3. «Μην παραδίνεσαι στους φόβους σου. Αν το κάνεις, δεν θα μπορέσεις να ακούσεις την καρδιά σου»

4.  «Είναι άλλο πράγμα να νιώθετε ότι βρίσκεστε στο σωστό μονοπάτι και άλλο πράγμα να πιστεύετε ότι το δικό σας είναι το μόνο μονοπάτι»

5. «Όλοι φαίνεται να έχουν μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς οι άλλοι άνθρωποι πρέπει να ζουν τη ζωής τους, αλλά κανένας δεν έχει για τη δική του/της»

6. «Και όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το καταφέρεις» 

7. «Κάποιος αγαπιέται, επειδή πολύ απλά αγαπιέται. Δεν χρειάζεται να υπάρχει λόγος για να αγαπάς»

8. «Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που κάνει ένα όνειρο αδύνατο να πραγματοποιηθεί: ο φόβος της αποτυχίας» 

9. «Όταν η κάθε μέρα είναι ίδια με την επόμενη, είναι επειδή οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή τους κάθε μέρα που ο ήλιος ανατέλλει»

10. «Το μυστικό της ζωής είναι η γνώση πως όταν αποτυγχάνετε εφτά φορές, έχετε σταθεί στα πόδια σας οκτώ φορές»

Ο κορωνοϊός δεν έφυγε για διακοπές

Απεδείχθη ότι ο κορωνοϊός SARS – COV 2 είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει καθώς έπειτα από πολλούς μήνες αποκλιμάκωσης επιστρέφει αλλαγμένος και απειλητικότερος και όπως λένε οι ειδικοί, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, η αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες και στη χώρα μας θεωρείται δεδομένη εξαιτίας της έντονης, όπως φαίνεται, κυκλοφορίας της Έρις που ίσως πρόκειται για τον πρώτο ιό στην ιστορία που μεταλλάσσεται με τόσο ταχείς ρυθμούς όπως ενημερώνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων ανά την επικράτεια εξαιτίας της παραλλαγής Έρις που προέκυψε από τις συνεχείς μεταλλάξεις και βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται ταχέως. Υπό τα δεδομένα αυτά ο καθηγητής κ. Νίκος Τζανάκης επιμένει στην ανάγκη προστασίας των πλέον ευάλωτων ομάδων με τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όπου δεν δύνανται να κρατήσουν αποστάσεις, όπως είναι για παράδειγμα τα Μ.Μ.Μ και τα σουπερμάρκετ και επιπλέον, με την εκδήλωση του παραμικρού συμπτώματος οι ασθενείς να επικοινωνούν άμεσα με τον γιατρό τους για να τους συνταγογραφεί αμέσως τα αντιικά φάρμακα.

Η Διοίκηση

Νέα Υόρκη: Η γέφυρα του Μπρούκλιν που κρύβει μυστικά κελάρια

Μετατράπηκαν σε αποκλειστικά speakeasies για την ανώτερη τάξη κατά την ποτοαπαγόρευση

Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη με κρυμμένα διαμάντια, από έναν μικρό φάρο στο Fort Washington Park μέχρι ένα νεκροταφείο κρυμμένο στο East Village. Ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της πόλης, ωστόσο, βρίσκεται σε ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα ορόσημά της. Κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν βρίσκονται άδειες κρύπτες που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση κρασιού πριν από έναν αιώνα, σύμφωνα με το NPR.

Νέα Υόρκη: Η γέφυρα του Μπρούκλιν που κρύβει μυστικά κελάρια

Τα μυστικά κελάρια κρασιού της γέφυρας του Μπρούκλιν είναι ενσωματωμένα στις ράμπες που οδηγούν στον East River τόσο στην πλευρά του Μανχάταν όσο και στην πλευρά του Μπρούκλιν. Μάλιστα, δεν πρόκειται για ζωτικά δομικά στοιχεία της γέφυρας, καθώς ο μόνος λόγος που βρίσκονται εκεί είναι για την αποθήκευση αλκοόλ.

Όταν ο επικεφαλής μηχανικός της γέφυρας Ουάσινγκτον Ρόμπλινγκ συμπεριέλαβε τις κρύπτες στο σχέδιό του, σύμφωνα με το mentalfloss.com, ο ρόλος τους ήταν διπλωματικός. Η προτεινόμενη διαδρομή της γέφυρας διέσχιζε δύο καταστήματα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών, το Rackey’s Wine Company στο Μπρούκλιν και το Luyties & Co στο Μανχάταν. Συμπεριλαμβάνοντας στα σχέδιά του κελάρια αποθήκευσης και για τα δύο, ο Roebling κατάφερε να κρατήσει ευχαριστημένους τους ιδιοκτήτες και των δύο και ταυτόχρονα να δημιουργήσει έσοδα για την κατασκευή της γέφυρας.

Αρκετές επιχειρήσεις νοίκιασαν τα κελάρια κρασιού μετά την κατασκευή της γέφυρας του Μπρούκλιν τη δεκαετία του 1870. Παρόλο που βρίσκονταν κάτω από ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης, τα θησαυροφυλάκια παρέμεναν σκοτεινά και δροσερά όλο το χρόνο, γεγονός που τα καθιστούσε ιδανικά για την αποθήκευση ακόμη και των πιο ακριβών κρασιών εσοδείας. Σύντομα, στους τοίχους προστέθηκαν τοιχογραφίες με αμπέλια και ονόματα γαλλικών δρόμων για να φωτίσουν τον μουντό χώρο.

Τα κελάρια επέζησαν της ποτοαπαγόρευσης -και μάλιστα μετατράπηκαν σε αποκλειστικά speakeasies για την ανώτερη τάξη της Νέας Υόρκης- αλλά οι μέρες τους ως αποθήκη αλκοόλ τελείωσαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση εξοπλισμού συντήρησης για την πόλη, αν και με τα χρόνια έχουν ανοίξει στο κοινό για πιο διασκεδαστικές περιστάσεις, όπως εκθέσεις τέχνης.

Η Α.Γ.Σ.Σ.Ε. για την κατάσταση στη Γάζα

Η Μέση Ανατολή, η γειτονιά μας, γίνεται ξανά θέατρο του παραλόγου.

Ενός ακήρυχτου πολέμου με θύματα αμάχους και μικρά παιδιά.

Οι Λαοί της περιοχής πρέπει να ζήσουν στο δικό τους κράτος με Ασφάλεια.

Η Α.Γ.Σ.Σ.Ε. καταδικάζει την τυφλή βία αλλά και τα μαζικά-συλλογικά κρατικά αντίποινα.

Τα ανεξάρτητα και ισότιμα κράτη και τα ίσα δικαιώματα είναι προϋπόθεση ειρήνης.

Οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται πατρίδας  και ευημερίας.

 Οι Ισραηλινοί, χωρίς εποικισμούς, πρέπει να αφεθούν να ζήσουν σε περιβάλλον ασφάλειας.

Η φρίκη του πολέμου πρέπει να σταματήσει.

Οτιδήποτε διαφορετικό, υπονομεύει την ειρήνη, προκαλεί ανθρώπινο πόνο, εντείνει την παγκόσμια ανησυχία για ένα δικαιότερο κόσμο. Τον κόσμο των παιδιών!

Τα πιο πρωτότυπα ελληνικά ονόματα που έχετε ακούσει

Μια λίστα με ασυνήθιστες προσφωνήσεις

Γυναικεία

Αίθρα
Ατθίς
Αφροξυλάνθη
Γκόλφω
Διαλεχτή
Δηιάνειρα
Ζαμπέτα
Ζηνοβία
Θεοδούλη
Ιλάρια
Κορτέσα
Κλημεντίνη
Μελάνα
Ροδάμανθη
Τριγώνα
Τερφονία
Τελέσιλλα
Φωστήρα
Χρυστάλλα
Ωραιοζήλη

Ανδρικά

Αννίβας
Ακύλας
Βρασίδας
Γκέκας
Γιάγκος
Διηνέκης
Δρακούλης
Δρόσος
Ιδομενεύς
Μόδεστος
Ναούμ
Ουμβέρτος
Παραδείσης
Σεθέλος
Υάκινθος
Χρυσογόνης

Πέντε εκφράσεις από τα αρχαία ελληνικά που λέμε και σήμερα

Και τι σημαίνουν

Μπορεί η καθομιλουμένη μας να είναι η δημοτική αλλά χρησιμοποιούμε πολλές φράσεις από τα αρχαία ελληνικά καθημερινά. Δείτε πέντε από αυτές και την ερμηνεία τους…

Δαμόκλειος σπάθη: Η φράση αυτή υποδηλώνει απειλητικές καταστάσεις και προέρχεται από επεισόδιο που συνέβη μεταξύ του τυράννου των Συρακουσών Διονυσίου και του Δαμοκλή, ενός αυλικού κόλακα. Ο πρώτος θέλοντας να δείξει στο Δαμοκλή πόσο επικίνδυνο ήταν το αξίωμα του τυράννου τον έβαλε να καθίσει στο θρόνο ενώ από πάνω του κρεμόταν ξίφος σε μια τρίχα αλόγου.

Αχίλλειος πτέρνα: Πρόκειται για το αδύναμο σημείο κάποιου. Αυτή η φράση προέρχεται από το μύθο του Αχιλλέα, σύμφωνα με τον οποίο, όταν τον βύθιζε στο αθάνατο νερό η μητέρα του, επειδή τον κρατούσε από τη φτέρνα, στο συγκεκριμένο σημείο του σώματός του παρέμεινε θνητός.

Αντίπαλον δέος: Η φράση που χρησιμοποιούμε όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο σύμφωνα με τον Θουκυδίδη.

Αιδώς Αργείοι: Η φράση που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.

Διέβην τον Ρουβίκωνα: Είναι η φράση που χρησιμοποιούμε σε περιπτώσεις που λαμβάνεται μία παράτολμη απόφαση. Αυτή η φράση αποδίδεται στον Ιούλιο Καίσαρα ο οποίος όταν το 49 π.Χ. αποφάσισε να κηρύξει εμφύλιο πόλεμο στην Ιταλία, πέρασε με το στρατό του τον ποταμό Ρουβίκωνα κατευθυνόμενος προς την Ρώμη.

Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό ΕΔΩ είναι το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης εφημερίδας μας τ. 168. Κι ΕΔΩ το 167, ΕΔΩ το τ. 166, ΕΔΩ το τ.165, ΕΔΩ το τ. 164, ΕΔΩ το 163, ΕΔΩ το 162, ΕΔΩ, το 161, ΕΔΩ το 160, ΕΔΩ το 159, ΕΔΩ το 158, ΕΔΩ το 157, ΕΔΩ το 156, ΕΔΩ το 155, ΕΔΩ το 154, ΕΔΩ το 153, ΕΔΩ το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το 150. ΕΔΩ το 149. ΕΔΩ το 148 ΕΔΩ το 147 το ΕΔΩ το 146, ΕΔΩ το 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το 142, ΕΔΩ το 141, ΕΔΩ το 140, ΕΔΩ το 139 ΕΔΩ το 138, ΕΔΩ το 137, ΕΔΩ το 136, ΕΔΩ το 135, ΕΔΩ το 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το 132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128 ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120, ΕΔΩ το 119, ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114, ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111, ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105, ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101, ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το 99.