Αρχική » 2021 » Ιούνιος

Αρχείο μηνός Ιούνιος 2021

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου

Ταμίας

Μαντάς Μιχαήλ

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Θωμάς Σκάρλος,  Λάμπρος Ντρής, Αναστάσιος Μπασιάς, Νικόλαος Σιαπάτης

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Βαγγέλης Χειμώνας

Γραμματέας: Κλημαντίρης Νικόλαος

Μέλη

Κουτσοθόδωρος Νικόλαος

Πέτρος Βαλιάνος

Αντώνης Γεωργιλάς

Ιωάννης Μαξούρης

Κυκλοφόρησε ήδη το πρόγραμμα το εκδρομών για το 2022. Θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά. Ότι το κακό που ζούμε θα περάσει και κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις καθώς οι εκδρομές είναι κάτι που μας ξεχωρίσουν... Δείτε το EΔΩ ολόκληρο το περιεχόμενο της έκδοσης που μπορείτε να το πάρετε και τυπωμένο από το Σωματείο...

Το πρώτο θέμα αυτού του φύλλου: ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και ΘΥΜΟΣ

Η πολιτεία κωφεύει και δεν εφαρμόζει τους νόμους που η ίδια έχει ψηφίσει.

Κύριε Υπουργέ Εργασίας – Κύριε Διοικητά του e-ΕΦΚΑ επανυπολογισμό των συντάξεων αποφασίζει η πολιτεία επανυπολογισμός όμως δεν γίνεται με ευθύνη της πολιτείας. Επανυπολογισμό των συντάξεων υπόσχονται τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επανυπολογισμό όμως δεν βλέπουμε.

Η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα μετά από 9 χρόνια μνημονίων τα οποία επέφεραν δραματικές μειώσεις των συντάξεών μας και ενός και πλέον έτους υγειονομικής κρίσης που είχε σαν αποτέλεσμα την απομόνωση από τους δικούς μας και τον θάνατο πολλών συναδέλφων μας, αισθανόμαστε σήμερα ότι είμαστε στο περιθώριο της ζωής με την απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά την οποία βιώνουμε. Παντού υπάρχει η απαξίωση για εμάς τους 2 χιλιάδες συνταξιούχους μας καθώς και τα μέλη των οικογενειών μας. Έχουμε απευθυνθεί εγγράφως καθώς και με εξώδικα προς τους αρμοδίους Υπουργούς Εργασίας καθώς και τον πρώην Διοικητή του ΕΦΚΑ όπου με κάθε λεπτομέρεια τους εκθέταμε τα προβλήματά μας. Όμως «άκρα του τάφου σιωπή», όπως λέει και ο ποιητής.

 Δυστυχώς όχι μόνο δεν επέλυσαν κανένα από τα προβλήματά μας αλλά απαξίωσαν να μας απαντήσουν στις έγγραφες καταγγελίες μας. Δυστυχώς δεν πήραμε καμία απάντηση και αυτό είναι σημάδι ότι το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας χωλαίνει, γιατί διαφορετικά δεν θα υπήρχε αυτή η απαξίωση της πολιτείας προς τον πολίτη.

Κύριε Υπουργέ της Εργασίας όπως ασφαλώς και θα γνωρίζετε οι συνταξιούχοι πλήρωσαν την οικονομική κρίση και πέρα από τις δυνατότητές τους και σήμερα μετά από 30-35 και 40 χρόνια εργασίας θέλουν να δουν τη στοργή και την αγάπη της πολιτείας προς αυτούς. Δεν ζητούν τον ουρανό με τα άστρα, ζητούν την εφαρμογή των νόμων που εσείς ψηφίσατε, ζητούν να τους αποδώσετε αυτά που νομίμως δικαιούνται. Αυτοί έπραξαν το καθήκον τους, τώρα απαιτούν από την πολιτεία να ανταποκριθεί και να πράξει και αυτή το καθήκον της.

Η Διοίκηση

Ετοιμάζουμε το νέο φύλλο του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ τεύχος 155

Άκρως καλοκαιρινό προβλέπεται το τεύχος του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ που ετοιμάζουμε λίγο πριν το Σωματείο κλείσει για τις διακοπές των ανθρώπων της Διοίκησης.

Την Παρασκευή σχεδιάζουμε να πάρει ο δημοσιογράφος μας το υλικό για την εφημερίδα, θα την δουλέψει το Σαββατοκύριακο και από βδομάδα θα την παραλάβουν οι άνθρωποι στο τυπογραφείο και με όλα τα μέτρα ασφαλείας θα προχωρήσουν στην τεχνική επεξεργασία της.

Έτσι, σύμφωνα με όσα συμβαίνουν πάντα όταν ετοιμάζουμε ένα νέο φύλλο, θα χρειαστεί να πάμε την επομένη εβδομάδα για να οριστικοποιήσουν με την έκδοση και να βάλουμε τις τελευταίες πινελιές.

Αυτή είναι συνήθως η διαδικασία που ακολουθούμε χρόνια τώρα, επειδή είναι αναγκαίο ενδιάμεσα να κάνουμε τις απαραίτητες, να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη.

Φυσικά εσείς θα χρειαστεί ακόμα λίγο περισσότερο χρόνο, επειδή μετά το τυπογραφείο χρειάζεται να πάει πιεστήριο, να γίνει η εκτύπωση και στη συνέχεια η σακουλοποίηση της με διάφανο πλαστικό και να μπουν οι ετικέτες και μετά να πάνε στα ΕΛΤΑ για να έρθουν σπίτι σας.

Κι επειδή κάποια μέλη μας, μας λένε ότι έχουν καιρό να την πάρουν, καλό είναι να επικοινωνήσουν με τα ΕΛΤΑΣ της περιοχής τους και να ρωτήσουν τον ταχυδρόμο ή το διευθυντή του ταχυδρομείου, τι συμβαίνει. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις…

Στάση εργασίας και Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 16/6

Συνεδρίασε στις 14/6/2021 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για να καθορίσει την περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο.

Η ΓΣΕΕ εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες της με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου αποφάσισε:

Να στηρίξει την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας της Παρασκευής 11/6/21 για στάση εργασίας 13.00 με 17.00, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου και Συλλαλητήριο στις 4 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, καθώς και τις πρωτοβουλίες των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

Ο κόσμος της εργασίας έχει μαζικά εκφράσει και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, την αντίθεσή του σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Διατάξεις που εάν τελικώς εφαρμοστούν, από την πρώτη στιγμή θα πλήξουν τους πλέον αδύναμους εργαζόμενους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή από τον Υπουργό Εργασίας δεν πρέπει να περάσει γιατί γυρίζει τον εργαζόμενο στην εποχή του Μεσαίωνα. Είναι ευθύνη και χρέος όλων μας να το αντιπαλέψουμε. Όλοι μαζί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο. Οι συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ θα πρέπει να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση.

ΑΓΣΣΕ: Όλοι μαζί στον αγώνα για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο

Η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας, ( Α.Γ.Σ.Σ.Ε.) ενώνει τη φωνή της με τις φωνές όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων για να μην περάσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που φέρνει τα πάνω κάτω στις εργασιακές σχέσεις και απορυθμίζει το καθεστώς εργασίας.
Η Α.Γ.Σ.Σ.Ε συμμετέχει ενεργά στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 για να μην βρεθούν οι νέες γενιές εργαζομένων χωρίς συντάξεις και χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ζητάμε την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου που συνεπιφέρουν:

• Την κατάργηση του 8ώρου και την επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας.

• Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

• Την επιβολή των δύο ωρών επιπλέον εργασίας χωρίς αμοιβή.

• Την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.

• Την κατάργηση μέσω «αναβάθμισης» του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ( ΣΕΠΕ)

• Την καθιέρωση ατομικών συμβάσεων εργασίας που θα λειτουργήσουν σε βάρος των εργαζομένων λόγω της οικονομικής ανισότητας των συμβαλλομένων

Όλα αυτά τα μέτρα που εντάσσονται μέσα στο νέο νομοσχέδιο θα μας βρούνε όλους απέναντι. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή της πανδημίας οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να βγούνε στους δρόμους – με τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό – με όλες τους τις δυνάμεις για να μην περάσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που φέρνει τη ζούγκλα στην εργασία.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΏΡΑ 11.00π.μ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Ιούνιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης εφημερίδας μας, το 156. Κι ΕΔΩ το τ.155, ΕΔΩ το τ.154, ΕΔΩ το 153, ΕΔΩ το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το 150. ΕΔΩ το 149. ΕΔΩ το 148 ΕΔΩ το 147 το ΕΔΩ το 146, ΕΔΩ το 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το 142, ΕΔΩ το 141, ΕΔΩ το 140, ΕΔΩ το 139 ΕΔΩ το 138, ΕΔΩ το 137, ΕΔΩ το 136, ΕΔΩ το 135, ΕΔΩ το 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το 132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128 ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120, ΕΔΩ το 119, ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114, ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111, ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105, ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101, ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το 99.