Σύμφωνα με την έρευνα της GPO που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας το 57,5 των Ελλήνων θεωρεί ότι η χρονιά που φεύγει σε λίγο ήταν μία κακή χρονιά, και όχι μόνο καθώς το 49,8 των Ελλήνων πολιτών προβλέπει επιδείνωση στην οικονομική κατάσταση για το 2025. Επίσης το 38% δηλώνει ανασφάλεια ενόψει του νέου έτους και το 48,3% δηλαδή ο ένας στους δύο κατοίκους εμφανίζεται να είναι απαισιόδοξος και προβληματισμένος.
Το δε υψηλό κόστος ζωής το οποίο συνεχώς αυξάνεται προκαλεί μεγάλη ανησυχία για 4 στους 10 πολίτες. Τα νούμερα αυτά αποτυπώνουν με τον πιο παραστατικό τρόπο τις δύο όψεις της χώρας μας, η οποία ενώ έχει βγει, όπως μας λένε, από την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, ωστόσο, οι συνθήκες δεν είναι ρόδινες για όλους τους κατοίκους.
Μας λένε ότι η χώρα μας έχει μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από άλλα ευρωπαϊκά κράτη όμως η οικονομία της δεν αναπτύσσεται εντυπωσιακά. Η πλειονότητα των πολιτών συνεχίζει να μην είναι ικανοποιημένη από την πορεία της. Σε όλα τα γκάλοπ, εδώ και πολύ καιρό, η κοινή γνώμη επισημαίνει το άγχος, αλλά και τις δυσκολίες, που προκαλεί η ακρίβεια στην καθημερινότητά της. Ταυτόχρονα όμως καθημερινά διαβάζουμε στον τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης ότι εν όψει Χριστουγέννων καθώς και όλες τις άλλες αργίες, οι πληρότητες των τουριστικών καταλυμάτων στους δημοφιλείς προορισμούς είναι πάνω από το 90%. Όπως επίσης υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για αεροπορικά εισιτήρια για παραδοσιακούς προορισμούς του εξωτερικού.
Εδώ γεννάται το ερώτημα, ποιους αφορά το θέμα; Ασφαλώς όχι τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που βρίσκονται αντιμέτωποι με μία κρίση διαβίωσης με την τεράστια ακρίβεια στις τιμές, ακόμα και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά που είναι το αποτέλεσμα της αισχροκέρδειας των προμηθευτών που αποτελούν την πλειοψηφία των πολιτών της χώρας. γιατί εάν ένας μισθωτός ή συνταξιούχος όταν για τρεις ημέρες θα πρέπει να δαπανήσει πάνω από τον μισό μισθό ή τη μισή και ίσως παραπάνω σύνταξη τις υπόλοιπες ημέρες του μήνα θα είναι υποχρεωμένος να πεινάσει.
Το συμπέρασμα είναι ότι τις συχνές διακοπές, χειμώνα καλοκαίρι, τις απολαμβάνει ο ελεύθερος και ανεξέλεγκτος επαγγελματίας και εδώ βρίσκεται η άνιση κατανομή του εισοδήματος και ο άνισος καταμερισμός και συνεισφορά του κάθε πολίτη στην ανοικοδόμηση του κράτους τη στιγμή που ο μισθοσυντήρητος δεν φοροδιαφεύγει ούτε για ένα ευρώ. Η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών στις φορολογικές τους δηλώσεις δηλώνουν εισοδήματα φτώχειας. Μπορεί να μην αρέσει αυτό αλλά δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και συνεχώς θα διευρύνεται η ψαλίδα μεταξύ των φτωχών και των κατεχόντων μέχρι την ώρα που η πολιτεία θα αναλάβει τις ευθύνες της.
Η Διοίκηση