Πώς μπορεις να παγώσεις την μπύρα πιο γρήγορα

Ένα κόλπο με επιστημονική βάση
Μια παγωμένη μπύρα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό δροσιστικό, ειδικά όταν η ζέστη χτυπάει κόκκινο. Αλλά τι γίνεται όταν ξεμένεις από κρύα μπύρα στο ψυγείο και οι καλεσμένοι φτάνουν σε λίγα λεπτά; Υπάρχει λύση, και μάλιστα… επιστημονική!
Η πιο γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος για να παγώσει μια μπύρα μέσα σε μόλις 5-7 λεπτά είναι ο συνδυασμός πάγου, νερού και αλατιού. Αρκεί να γεμίσεις έναν μεγάλο κουβά ή βαθύ μπολ με νερό και παγάκια και να προσθέσεις 1-2 κουταλιές χοντρό αλάτι. Το αλάτι μειώνει τη θερμοκρασία πήξης του νερού, με αποτέλεσμα το μείγμα να γίνεται πιο παγωμένο από τον απλό πάγο και να «ρουφά» τη θερμότητα από το μπουκάλι πιο γρήγορα.
Απλώς βύθισε μέσα την μπύρα και, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, γύρνα την περιστασιακά ώστε να ψύχεται ομοιόμορφα. Σε λίγα λεπτά, θα έχεις μια δροσερή, ιδανική για απόλαυση μπύρα – χωρίς καθόλου αναμονή στο ψυγείο.
Ποια είναι η επίσημη ελληνική ονομασία για το καρπούζι

Ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού
Είναι ζουμερό, γλυκό και δροσιστικό. Το συναντάς σχεδόν σε κάθε ελληνικό τραπέζι το καλοκαίρι, κομμένο σε τρίγωνα και σερβιρισμένο παγωμένο. Το ξέρεις ως καρπούζι — αλλά ήξερες ότι το “βαφτιστικό” του όνομα είναι υδροπέπων;
Ο λόγιος αυτός όρος προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά: ὕδωρ (νερό) + πέπων (ώριμος καρπός). Και κάπως έτσι, το ταπεινό καρπούζι αποκτά ξαφνικά αέρα επιστημονικού κύρους!
Πίσω από το βαρύγδουπο όνομα όμως, παραμένει το ίδιο αγαπημένο φρούτο: γεμάτο νερό, βιταμίνες και γεύση. Είτε σκέτο, είτε με λίγη φέτα στο πλάι, είναι ο πιο απλός τρόπος να γευτείς το καλοκαίρι.
40ήμερο Μνημόσυνο Σωκράτη Μπούνταλη

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη στις 10:00 π.μ.
θα τελεστεί το μνημόσυνο του συναδέλφου μας Σωκράτη Μπούνταλη.
Η Διοίκηση