Αρχική » Αρθρα του/της ssisap_admin

Αρχείο συντάκτη ssisap_admin

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Γιώργος Αρβανίτης

Ταμίας

Μαντάς Μιχαήλ

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Ηλίας Μπονάρος, Τριανταφύλλου Τριαντάφυλλος, Λάμπρος Ντρής,

Αναστάσιος Μπασιάς

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Βαγγέλης Χειμώνας

Γραμματέας: Κλημαντίρης Νικόλαος

Μέλη

Κουτσοθόδωρος Νικόλαος

Πέτρος Βαλιάνος

Αντώνης Γεωργιλάς

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις στους συνταξιούχους που ο Α.Μ.Κ.Α. τους λήγει σε 1-3-5-7-9 και στις 27 Σεπτεμβρίου στους συνταξιούχους που ο Α.Μ.Κ.Α. τους λήγει σε 2-4-6-8-0.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Πειραιάς 14 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΡΟΣ

Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα

Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη

Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο

ΘΕΜΑ: Φορολόγηση αναδρομικών 11μήνου Ιουνίου 2015 με Μαΐου 2016

 Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί των Οικονομικών

          Επανερχόμαστε στο θέμα της φορολόγησης των αναδρομικών του 11μήνου (Ιουνίου 2015 με Μαΐου 2016), που έλαβαν οι συνταξιούχοι βάση της απόφασης του Σ.τ.Ε και την σχετική νομοθέτηση του υπουργείου Εργασίας τον Ιανουάριο του 2020, από της περικοπές των νόμων 4051 και 4093/2012 για το παραπάνω διάστημα.

          Κύριοι Υπουργοί των Οικονομικών, οι συνταξιούχοι όπως είναι γνωστό έλαβαν τα συγκεκριμένα αναδρομικών μόνο για το παραπάνω διάστημα του 11μήνου και μόνο για τις κύριες συντάξεις, (αποκλείοντας τις επικουρικές παρότι υπήρχαν και εκεί σημαντικές μειώσεις) και όχι για όλο το διάστημα των περικοπών από τους μνημονιακούς νόμους που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί από το Σ.τ.Ε. Επίσης τα αναδρομικά δόθηκαν με καθυστέρηση 5 ετών και χωρίς τον προβλεπόμενο τόκο. Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή που εξέδωσε τον Απρίλη του 2021, οι συνταξιούχοι υποχρεούνται να υποβάλουν τροποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για τα έτη 2015 και 2016 έως το τέλος του 2021, στα οποία αντιστοιχούν τα ποσά των αναδρομικών των κύριων συντάξεων, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει νέα εκκαθάριση των δηλώσεων των ετών 2015 και 2016. Αποτέλεσμα αυτών είναι να φορολογηθούν οι συνταξιούχοι με συντελεστές,  από 22% έως 42% της κλίμακας του φόρου που ίσχυε το 2015 και από 22% έως 45% που ίσχυε για το 2016. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η αμοιβή των λογιστών για τις επιπρόσθετες τροποποιητικές δηλώσεις, καθώς επίσης  και η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, (παρότι υπάρχει ανοικτό ζήτημα για την ΕΑΣ από τα ανώτατα δικαστήρια  Ελεγκτικό Συνέδριο κα Συμβούλιο της Επικρατείας).

          Για την ίδια όμως περίπτωση της φορολόγησης αναδρομικών των Ειδικών Μισθολογίων, για όλο το διάστημα και όχι μόνο για 11 μήνες, φορολογήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο 4472/2017 με αυτοτελή φορολογικό συντελεστή 20% τον Οκτώβριο του 2018, από την προηγούμενη κυβέρνηση και εκεί τελείωσε κάθε φορολογική υποχρέωση των συνταξιούχων, καθώς επίσης ο νόμος είναι ακόμα σε ισχύ.

          Το αίτημά μας είναι να εντάξετε τη φορολόγηση και των δικών μας αναδρομικών στις διατάξεις του  νόμου 4472/17 για αυτοτελή φορολόγηση με 20%. Σε αντίθετη περίπτωση δημιουργούνται διαφορετικές κατηγορίες συνταξιούχων, άλλοι με προνομιακή αντιμετώπιση και άλλοι με σκληρή φορολογική αντιμετώπιση, που στην ουσία αναγκάζονται να επιστρέψουν Έως πάνω από τα μισά χρήματα που έλαβαν άτοκα, ως αναδρομικά από την μερική δικαίωση που έτυχαν από την κυβέρνηση βάση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και μόνο για τις κύριες συντάξεις, εξαιρώντας τις επικουρικές και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος άδειας.

          Αναγκαζόμαστε να σας στείλουμε αυτή την επιστολή με το συγκεκριμένο αίτημα διότι ήδη έχουμε πολλές διαμαρτυρίες των μελών μας που επισκεφτήκαν τους λογιστές τους να κάνουν τις τροποποιητικές δηλώσεις και το αποτέλεσμα που τους προκύπτει, είναι επιπλέον φόρος που αντιστοιχεί από το 1/3 έως το 1/2 του ποσού που έλαβαν και που για ευνόητους (ακρίβεια, πολύχρονες στερήσεις, αναγκαστικές υποχρεώσεις προς τα άνεργα παιδιά τους, χαρτζιλίκι στα εγγόνια του κλπ.), δεν αποταμίευσαν και αναγκάζονται να προσφύγουν σε ρύθμιση δόσεων, προσθέτοντας άλλο ένα βάρος στον ήδη επιβαρυμένο μηνιαίο προϋπολογισμό τους.

          Οι συνταξιούχοι ήταν αυτοί που πλήρωσαν την οικονομική κρίση της χώρας, περισσότερο απ’ όλους τους κλάδους και αυτή η ρατσιστική πολιτική δεν πρέπει να συνεχιστεί. Να μην ξεχνάμε άλλωστε τις μεγαλόστομες δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την περίοδο λίγο πριν δοθούν τα αναδρομικά και αμέσως μετά τις επόμενες μέρες που δόθηκαν τα αναδρομικά, για αυτούσια φορολόγηση 20%.

          Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και τώρα θα δείτε θετικά το αίτημα όλων των συνταξιούχων, ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση όλων και να μην αναγκαστούν οι συνταξιούχοι να επιστρέψουν τα μισά χρήματα που έλαβαν ως αναδρομικά από τους νόμους 4051 και 4093/12, με καθυστέρηση 5 ετών και άτοκα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας  
Ρουσιάς ΕυθύμιοςΜητροκώτσας Νικόλαος  

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Στην Ιερά Μονή της Αγίας Μακρίνας στον δρόμο που οδηγεί στο Άστρος Κυνουρίας κοντά στο Κεφαλάρι του Άργους θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή-εκδρομή του Σωματείου μας στις 4 Οκτωβρίου 2021.

Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ το άτομο

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.

Είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

ΑΓΣΣΕ: Δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τους συνταξιούχους ο κ. Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ούτε καν τη λέξη «συνταξιούχος» ανέφερε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τόσο στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, όσο και κατά την συνέντευξη τύπου στην οποία περιέγραψε πως θα βαδίσει οικονομικά η επόμενη χρονιά, παραλείποντας να συμπεριλάβει τους συνταξιούχους που κατά την διάρκεια της 10ετούς οικονομικής κρίσης αλλά μέχρι και σήμερα βάζουν πλάτη για την οικονομική ανάταξη της χώρας.

Ο κ. Πρωθυπουργός δεν μας σκέφτηκε καν στο μενού των εξαγγελιών που ανακοίνωσε. Μας συμπεριφέρθηκε σαν να μην υπήρχαμε, όταν μάλιστα γνωρίζει τα δύσκολα χρόνια που έχουμε περάσει και που τώρα -λόγω της υγειονομικής κρίσης- τα χρόνια αυτά γίνονται ακόμα δυσκολότερα. Θα έπρεπε να μας είχε σκεφτεί και να ανακοινώσει μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, για αυτούς που με τις πενιχρές τους συντάξεις βοηθούν τόσο τα μακροχρονίως άνεργα παιδιά και εγγόνια τους, όσο και την στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Αντί αυτής της αναγνώρισης, της ηθικής και οικονομικής ανταμοιβής, ο κ. Πρωθυπουργός μας αγνόησε και δεν αναφέρθηκε καθόλου στους συνταξιούχους και στις θυσίες τους που μια ζωή κοιτούσαν πάντα το καλό της χώρας. Φαίνεται όμως ότι οι προτεραιότητες του κ.Πρωθυπουργού είναι άλλες, διαφορετικές από τα προηγούμενα χρόνια που μας είχε ανάγκη.

Γι’ αυτό κι εμείς ως Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ) από τώρα και στο εξής θα κάνουμε τους αγώνες μας πιο έντονους, πιο δυνατούς, πιο διεκδικητικούς ζητώντας να αποκατασταθούν οι σε βάρος μας αδικίες για την παροχή αξιοπρεπών συντάξεων, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να βοηθάμε τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια μας που ζούνε στο περιθώριο.

Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους συνταξιούχους της χώρας, με όλους και όλες που δεν άκουσαν από τον κ.Πρωθυπουργό έστω μία λέξη ενδιαφέροντος, που θα μπορούσε να μιλήσει για κοινωνική πολιτική εντάσσοντας όμως μέσα σε αυτήν και τους συνταξιούχους. Ιδίως τώρα που όλοι εμείς βρισκόμαστε στην μάστιγα των ανατιμήσεων και της ακρίβειας στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα πρέπει να στηριχτούν οι ευάλωτες ομάδες των συνταξιούχων. Συνεπώς για τα θέματα αυτά περιμέναμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός θα αναφερθεί με συγκεκριμένα μέτρα και ρυθμίσεις.

Έτοιμος και ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ τ. 156

Ολοκληρώθηκε και το τ.156 της εφημερίδας μας “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος”, η πρώτη έκδοση μετά το φετινό καλοκαίρι. Είναι όπως πάντα μέσα στην επικαιρότητα και την ειδησεογραφία, με θέματα που ενδιαφέρουν τους συναδέλφους και πολύ σύντομα θα είναι σπίτια σας, αφού πρώτα ακολουθήσει τη συνήθη διαδικασία για το πιεστήριο και την εκτύπωση, τη βιβλιοδεσία, τη σακουλοποίηση και την αποστολή μέσω των ΕΛΤΑ.
Αξίζει να τη διαβάσετε και μπορείτε πρώτοι από σήμερα να ρίξετε μια ματιά ΕΔΩ μέσω αρχείου PDF, για να να τη δείτε όπως ακριβώς θα είναι τυπωμένη…

Συμμετέχουμε με ανείπωτη θλίψη στην απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη

Από το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη

Η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων  Ελλάδας αποχαιρετά με συγκίνηση τον μεγάλο δημιουργό της χώρας μας  Μίκη Θεοδωράκη, μουσικοσυνθέτη, ποιητή  με Παγκόσμια εμβέλεια, αλλά και πολιτικό που με ιδιαίτερο Πατριωτισμό αγωνίστηκε για την συναίνεση και συμφιλίωση του μονίμως διχασμένου λαού.

Διέσπειρε στα πέρατα της Οικουμένης τον νεότερο πολιτισμό της Ελλάδας προσελκύοντας πλήθη επισκεπτών στην Χώρα μας,                             

  “Μύστες του Πολιτισμού αυτού”.

Το τεράστιο έργο του παρακαταθήκη για όλους εμάς. Οι στίχοι τα τραγούδια του η μουσική και οι συνθέσεις του μας συντρόφευαν και μας στήριζαν τα πέτρινα χρόνια της Ελλάδας. Ήταν δίπλα μας άξιος και δίκαιος όπως οι στίχοι του Οδυσσέα Ελύτη «Άξιον εστί» και της «Δικαιοσύνης ο ήλιος νοητός » που φώτιζε τις ελπίδες  μας στις μαύρες μέρες της επτάχρονης τυραννίας.

Ο Μίκης με την παρουσία και το μνημειώδες έργο του δημιούργησε έναν νέο πολιτισμό βάζοντας στο σπίτι του κάθε φτωχού έλληνα την ποίηση και μέσα από αυτήν την ελπίδα την αισιοδοξία τη δημιουργικότητα που όλα μαζί αυτά τα στοιχεία έφεραν σαν τα χελιδόνια την άνοιξη στη χώρα. 

Στην καρδιά των Ελλήνων για πάντα

Μένει:

 • Ο Μίκης της Τέχνης και του Πολιτισμού
 • Ο Μίκης των βασάνων και του άδικου κατατρεγμού
 • Ο Μίκης με τους “άσπονδους φίλους” και τους “εγκάρδιους εχθρούς”
 • Ο Μίκης με τους “Δορυφόρους” που στη σκιά του έκαναν καριέρα , πλούτη και ευμάρεια
 • Ο Μίκης, ο Έλληνας Πατριώτης της συμφιλίωσης για την προκοπή της Πατρίδας
 • Ο Μίκης  με την γενναιότητα των Κρητών και την ευφυΐα των Ιώνων


ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΠΟΝΔΕΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ.

Το Γραφείο Τύπου της ΑΓΣΣΕ

Βάζουμε μπροστά το 156 φύλλο του “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηρόδρομου”

Οι καλοκαιρινές διακοπές στο Σωματείο τέλειωσαν. Επιστρέψαμε στη βάση μας, τα γραφεία είναι ήδη ανοιχτά κι μείς βάλαμε μπροστά το 156 φύλλο της εφημερίδας μας “ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος”.
Είναι ένα έντυπο «συνδικαλιστικό», με την έννοια ότι προβάλλει τη δράση του Σωματείου, αλλά και δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να διατηρείται (το Σωματείο) ενωμένο και αγαπημένο στα μάτια των 2.000- 2.500 περίπου μελών του, συνταξιούχων του ΗΣΑΠ σε όλη την Ελλάδα.
Όπως σε όλους, η πανδημία του Covid-19, δημιούργησε κι εδώ τα προβλήματα της. Αλλά παρά τις δυσκολίες οι άνθρωποι του Σωματείου, παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, πήγαιναν τρεις φορές την εβδομάδα στον Πειραιά, στα γραφεία τους και σαν τα μυρμήγκια, ιδιαίτερα ο Θύμιος, ακόμα και από το σπίτι του, μάζευε την ύλη του 16σέλιδου ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ σε σχήμα ταμπλόιντ.
Μ’ αυτόν τον τρόπο και με καλό προγραμματισμό, κατάφεραν να μην χάσουν εκδόσεις, παρά μόνο μία! Άθλος, αν σκεφτεί κανείς, από τι περάσαμε…
Και ως δημοσιογράφος είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί τους. Ακούν τις παρατηρήσεις μου προσεκτικά και τις περισσότερες φορές τις εφαρμόζουν. Κάνουν τη δουλειά μου δημιουργική και ευχάριστη και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Και καθώς κι εγώ πορεύομαι πια το δρόμο του συνταξιούχου, τους καταλαβαίνω όλο και περισσότερο. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, αποτελεί ένα πρότυπο δημιουργικότητας.
Κάποιοι λένε ότι τα Σωματεία Συνταξιούχων είναι για απομάχους της δουλειάς. Γεμάτα μνήμες από παλιά. Μπορεί να είναι και αυτό, αλλά πιστέψτε με, πολλοί νέοι θα ήθελαν να τους μιμηθούν στη δουλειά που προσφέρουν, εθελοντικά, για το κοινό καλό!

Δεκαήμερος καύσωνας, καμίνι η Ελλάδα

Νέο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΜΥ, προειδοποιώντας ότι η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά ότι οι πολύ υψηλές θεσμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως και την επόμενη Παρασκευή – δηλαδή στις 6 Αυγούστου!

Το δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει τα εξής:

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων
και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

 1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικινδυνο καιρικό
  φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το
  θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα
  είναι μικρό.
 2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας,
  εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον
  μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.
 3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες
  το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα
  ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα
  παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών
  ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις
  περισσότερες περιοχές.

Η φορολόγηση των αναδρομικών του 11μήνου για τις κύριες συντάξεις

ΕΠΕΙΔΗ η Κυβέρνηση, σύμφωνα με το Ν.4472/2017 φορολόγησε τα αναδρομικά των Ειδικών Μισθολογίων αυτοτελώς και με συντελεστή 20% και ΕΠΕΙΔΗ       σχεδιάζεται διαφορετική μεταχείριση των συνταξιούχων μελών μας για τα αναδρομικά ετών 2015 & 2016 και την φορολόγησή τους , σύμφωνα με τους ισχύοντες συντελεστές φορολόγησης του εισοδήματος

ΖΗΤΗΣΑΜΕ

Με το υπ΄αριθμ 1152/23.3.2021 έγγραφό μας προς τους συναρμόδιους, Υπουργούς – Υφυπουργό, του Υπουργείου Οικονομικών την αυτοτελή φορολόγηση των δικών μας αναδρομικών με συντελεστή 20% με βάση την ίση φορολογική μεταχείριση προς τους δικαιούχους των Ειδικών Μισθολογίων.

ΕΠΕΙΔΗ

Δεν μας εδόθη απάντηση ή ενημέρωση επί του αιτήματος επανερχόμαστε στο σοβαρό αυτό θέμα με το παρόν Δελτίο Τύπου.

………………………………………………………………………………………..

Προς Υπουργό Οικονομικών  κ. Χρήστο Σταϊκούρα 

Αναπληρωτή Υπουργό κ. Θ. Σκυλακάκη

Υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιος για Φορολογική Πολιτική & τη Δημόσιας Περιουσίας κ. Α. Βεσυρόπουλο

Κύριοι υπουργοί 

Η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ) σας είχε αποστείλει τον Μάρτιο του 2021 επιστολή με την οποία σας ζητούσε να μην φορολογηθούν ως εισόδημα, αλλά αυτοτελώς  τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων του 11μηνου (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016)  και με συντελεστή 20%,  επειδή στη φορολόγηση των πολιτών πρέπει να ισχύει ίση μεταχείριση.

Το δίκαιο αίτημα μας πρέπει να αντιμετωπιστεί με αντικειμενική και όχι συντεχνιακή θεώρηση καθώς αντίστοιχα αναδρομικά των ίδιων νόμων 4051 & 4093/12, των Ειδικών Μισθολογίων για όλο το διάστημα (όχι μόνο το 11μηνο) φορολογήθηκαν σύμφωνα με τον Ν. 4472/17 με αυτοτελή φορολογικό συντελεστή 20%  και δεν υπήρξε καμία επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στους δικαιούχους. 

ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ λοιπόν να πράξετε τα ανάλογα για τη δική μας φορολόγηση, καθώς όλοι εμείς οι συνταξιούχοι δεν μπορούμε πλέον, μετά την δεκαετή οικονομική και την διετή υγειονομική κρίση που αντιμετωπίσαμε να αντέξουμε νέες   οικονομικές   επιβαρύνσεις , υπόψη ότι εδώ και χρόνια στηρίζουμε οικονομικά τα μακροχρονίως άνεργα παιδιά μας. 

ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ να μας αντιμετωπίσετε στο προκείμενο θέμα, σαν ίσους προς τους συναδέλφων των Ειδικών Μισθολογίων και όχι σαν μια ξεχωριστή κατηγορία συνταξιούχων που με την επιπλέον φορολογική επιβάρυνση θα βρεθούμε ακόμη μια φορά σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

*Σας επισυνάπτουμε την αρχική μας επιστολή την οποία σας είχαμε αποστείλει στις 23 Μαρτίου του 2021. 

Κύριε Υπουργέ,

Οι Συνταξιούχοι μέλη μας, έλαβαν τον Οκτώβριο του 2020 τα αναδρομικά του 11μήνου (Ιούνιος ’15 έως Μάιος ’16), των μνημονιακών περικοπών των Νόμων 4051 & 4093/12 και μόνον επί των κύριων Συντάξεων.

Την 1/3/2021 ο Γ. Γραμματέας της ΑΑΔΕ, εξέδωσε εγκύκλιο για τον τρόπο φορολόγησης αυτών των αναδρομικών, αλλά και παρακράτησης της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Όπως γνωρίζετε, αυτά τα αναδρομικά χορηγήθηκαν άτοκα και με καθυστέρηση 5 ετών! Αν η φορολόγηση πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο του Γ. Γραμματέα της ΑΑΔΕ, σημαίνει ότι θα ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ – ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ, σχεδόν κατά 50% τα καταβληθέντα αναδρομικά!

Σας θυμίζουμε ότι, τα αντίστοιχα αναδρομικά των ίδιων νόμων 4051 & 4093/12, των Ειδικών Μισθολογίων για όλο το διάστημα (όχι μόνο το 11μηνο) φορολογήθηκαν  σύμφωνα με τον Ν. 4472/17 με αυτοτελή φορολογικό συντελεστή 20% και εκεί τελείωσε κάθε άλλη φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων.

Μετά τα ανωτέρω, σας καλούμε να αποκαταστήσετε την προφανή αδικία σε βάρος μας εντάσσοντας την φορολόγηση των αναδρομικών των κύριων Συντάξεων μας του 11μήνου (Ιούνιος ’15 έως Μάιος ’16),στις διατάξεις και τις φορολογικές προβλέψεις του Ν. 4472/17. Γιατί πιστεύουμε ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση, ανεξάρτητα από επαγγελματική ιδιότητα ή κοινωνική θέση. 

Το Γραφείο Τύπου της ΑΓΣΣΕ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΗΣΑΠ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Σεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης εφημερίδας μας, το τ. 154. Κι . ΕΔΩ το τ.153. ΕΔΩ δείτε το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το τ.150. ΕΔΩ το τ. 149. ΕΔΩ το τ.148 ΕΔΩ το τ. 147 το ΕΔΩ το τ. 146, ΕΔΩ το τ. 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το τ. 142, ΕΔΩ το τ. 141, ΕΔΩ το τ.140, ΕΔΩ το τ.139 ΕΔΩ το τ. 138, ΕΔΩ το τ.137, ΕΔΩ το τ. 136, ΕΔΩ το τ.135, ΕΔΩ το τ. 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128 ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120, ΕΔΩ το 119, ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114, ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111, ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105, ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101, ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το 99.