Αρχική » Άμεση επικαιρότητα » Τιμούμε τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας. Είμαστε δίπλα της! 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Αντώνιος   Φουντουλάκης

Ταμίας

Λάμπρος Ντρης

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Αναστάσιος Μπασιάς, Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου, Θωμάς Σκάρλος, Σωτηρία Καλογεροπούλου

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος:  Αντώνιος Γεωργιλάς

Γραμματέας:  Χαρίλαος Παπαδάκης

Μέλη

Άγγελος Πασιαλής, Ιωάννης Μαξούρης, Κώστας Τουρναβίτης

 

Εκπρόσωποι για το Συνέδριο της Ανωτάτης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας (Α.Γ.Σ.Σ.Ε)

Ευθύμιος Ρουσιάς

Ιωάννης Ζαχαρής

Λάμπρος Ντρης

Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου

Ιούλιος και οι ζέστες είναι δυνατές ενώ κάποιοι σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Εντάξει έχει τις αστάθειες του, αλλά και τι είναι σταθερό πια στις μέρες μας;

Υπάρχει μια "ζεστασιά" ανθρώπινη εδώ. Και έχουμε τις υποδομές που όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Σας περιμένουμε καθημερινά από το πρωί ώς τη μία το μεσημέρι...

Εκδρομές που θα γίνουν μέσα στο 2025

Κυκλοφορεί ήδη το πρόγραμμα εκδρομών για το 2025. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Σωματείο, αλλά και από ΕΔΩ μπορείτε να το ξεφυλλίσετε και να δείτε τι έχουμε ετοιμάσει για τη φετινή χρονιά Επικοινωνήστε με την Έφορο του Σωματείου κ. Κουλοβασιλοπούλου Φωτεινή και μη διστάσετε να ζητήσετε όποια επιπλέον πληροφορία θέλετε.

Ημερολόγιο επιτραπέζιο

Το ημερολόγιο επιτραπέζιο του 2025, Δείτε το τυπωμένο ΕΔΩ και ζητήστε το από το Σωματείο μας.

Και το επιτοίχιο ημερολόγιο 2025

Κι αυτό είναι το επιτοίχιο ημερολόγιο για το 2025. Ξεφυλλίστε το πατώντας ΕΔΩ.

Τιμούμε τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας. Είμαστε δίπλα της! 

Η 8η Μαρτίου είναι η αφορμή.

Η «Ημέρα της Γυναίκας» είναι η ευκαιρία να στοχαστούμε το «άλλο μισό τ’ ουρανού». Για τα όσα υπέφερε, για το ρόλο στο να μας φέρει εδώ, για τις συνεχιζόμενες διακρίσεις.

Τιμούμε τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία. Η γυναίκα ως σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη και γιαγιά αγωνίζεται καθημερινά ενάντια στα στερεότυπα που παραμένουν ριζωμένα στην κοινωνία, ακόμα και σήμερα. Δίνει καθημερινό αγώνα για ίσα δικαιώματα, εργασιακές ευκαιρίες, αμοιβές.

Βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε εργαζομένη, σε κάθε συνταξιούχο, σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Γυναίκα ως ελάχιστο φόρο Τιμής, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ως δέσμευση ώστε να πάψει να βιώνει εργασιακή ανασφάλεια, ανισότητες στις αμοιβές, παραβίαση των δικαιωμάτων της, κακοποίηση και οποιαδήποτε προσβολή της προσωπικότητάς της.

 Η έκβαση της «μάχης» δεν έχει κριθεί ακόμη. Αντίθετα, πρέπει να επισημανθούν οι κίνδυνοι τόσο από τις διακρίσεις που διατηρούνται, αλλά και τις νέες ανισότητες που μπορεί να φέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη, η κλιματική αλλαγή, αλλά και το χάσμα που εντείνεται μεταξύ των πιο φτωχών-λαϊκών στρωμάτων και του «ανώτερου» 10% του πληθυσμού.

Είναι οι νέες προκλήσεις που απειλούν να επιδεινώσουν τη θέση της γυναίκας.

Η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) διακηρύσσει τη θέση πλάι στη Γυναίκα και τα δικαιώματά της και δηλώνει πως θα αγωνιστεί ώστε οι οικονομικές ανισότητες και οι τεχνολογικές εξελίξεις να μην σταθούν εμπόδιο στην πανανθρώπινη ελευθερία, την ισότητα, τα ατομικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Στόχος μας είναι ένας Νέος Κόσμος Ισότητας, Ευκαιριών και Δικαιωμάτων για όλους!

Το Γραφείο Τύπου της ΑΓΣΣΕ

Ιούλιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Καλό καλοκαίρι

Οι πρώτες ζέστες έφθασαν στη χώρα μας και το καλοκαίρι που έρχεται με βήμα γοργό προμηνύεται να είναι πιο θερμό από τα προηγούμενα, το οποίο όμως οι συνταξιούχοι καλούνται να το αντιμετωπίσουν με κρύα συναισθήματα καθώς η πολιτεία εδώ και πολλά χρόνια τους έχει εντάξει στο περιθώριο της ζωής.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το βάλουμε κάτω και να παραμείνουμε αδρανείς και μοιρολάτρες. Το αντίθετο μάλιστα, με πείσμα, με δύναμη και αισιοδοξία θα επιμένουμε στο δικαίωμα των δικαιωμάτων μας από τη ζωή. Έτσι σε πείσμα όλων καταστρώνουμε τα σχέδιά μας για τις καλοκαιρινές μας αποδράσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα για το βουνό ή τη θάλασσα. Δεν έχει σημασία, αρκεί να είμαστε μακριά από τα αστικά κέντρα για να αποφύγουμε την αφόρητη ζέστη των μεγαλουπόλεων και την πλύση του εγκεφάλου μας από τα Μαζικά Μέσα Επικοινωνίας και για να απολαύσουμε τις δροσερές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού, μακριά από όσα μας ενοχλούν και μας κουράζουν.

Η Διοίκηση

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο τεύχος της εφημερίδας μας. Κι ΕΔΩ το τ. 176, ΕΔΩ το τ.175, ΕΔΩ το τ.174, ΕΔΩ το τ.173, ΕΔΩ το τ. 172, ΕΔΩ το τ. 171 ΕΔΩ το τ.170. ΕΔΩ το τ. 169, ΕΔΩ τ. 168, ΕΔΩ το 167, ΕΔΩ το τ. 166, ΕΔΩ το τ.165,  ΕΔΩ το τ. 164, ΕΔΩ το 163, ΕΔΩ το 162, ΕΔΩ, το 161, ΕΔΩ το 160, ΕΔΩ το 159, ΕΔΩ το 158, ΕΔΩ το 157, ΕΔΩ το  156, ΕΔΩ το 155, ΕΔΩ το 154, ΕΔΩ το 153, ΕΔΩ το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το 150. ΕΔΩ το 149.  ΕΔΩ το 148  ΕΔΩ το 147 το ΕΔΩ το 146, ΕΔΩ το 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το 142, ΕΔΩ το 141, ΕΔΩ το 140, ΕΔΩ το 139  ΕΔΩ το 138, ΕΔΩ το 137, ΕΔΩ το 136, ΕΔΩ το 135, ΕΔΩ το 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το 132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128  ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120,  ΕΔΩ το 119,  ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114,  ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111,  ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105,  ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101,  ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το  99.

Αξίζει να τη δείτε αυτή την έκθεση φωτογραφίας στο διάδρομο που οδηγεί στο Σωματείο μας

Μια μέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας

Παγκόσμια ημέρα Ηλικιωμένων η 1 Οκτωβρίου. Η σκέψη µας στρέφεται σ΄ αυτούς που µε τη συσσωρευμένη εμπειρία και τη σοφία τους, δένουν και ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό. Ας είναι ανοιχτές οι αγκαλιές μας γι' αυτούς!