Αρχική » Άμεση επικαιρότητα

Αρχείο κατηγορίας Άμεση επικαιρότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου

Ταμίας

Λάμπρος Ντρης

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Θωμάς Σκάρλος,  Μιχάλης Μαντάς, Αναστάσιος Μπασιάς, Νικόλαος Σιαπάτης

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Βαγγέλης Χειμώνας

Γραμματέας: Κλημαντίρης Νικόλαος

Μέλη

Πέτρος Βαλιάνος

Αντώνης Γεωργιλάς

Ιωάννης Μαξούρης

Εκδρομές που θα γίνουν μέσα στο 2024

Κυκλοφόρησε ήδη το πρόγραμμα το εκδρομών για το 2024. Θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά. Και κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις καθώς οι εκδρομές είναι κάτι που μας ξεχωρίζουν... Δείτε το EΔΩ ολόκληρο το περιεχόμενο της έκδοσης που μπορείτε να το πάρετε και τυπωμένο από το Σωματείο...

Ημερολόγιο επιτραπέζιο

Το ημερολόγιο πυραμίδα για το γραφείο του 2024, Δείτε το τυπωμένο ΕΔΩ και ζητήστε το από το Σωματείο μας

Και το επιτοίχιο ημερολόγιο 2024

Κι αυτό είναι το επιτοίχιο ημερολόγιο για το 2024. Ξεφυλλίστε το πατώντας ΕΔΩ.

Όταν φτιάχνονταν ο σταθμός Πειραιά

Το είδαμε στην Ομάδα του Facebook ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ δημοσιευμένο από τον Heinz-Martin Weigand. Πρόκειται για έργο άγνωστου φωτογράφου και έχει να κάνει με την κατασκευή του τερματικού σταθμού Πειραιώς, Πειραιάς, Ελλάδα, 1926.

Η απάντηση της Διευθύντριας Δ/νσης Εκκαθάρισης και Πληρωμών Συντάξεων για τα αναδρομικά

Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εκκαθάρισης και Πληρωμών Συντάξεων κα. Αναστασία Τσόγκα απάντησε σήμερα στο έγγραφο που είχαμε αποστείλει για συνάντηση μαζί της ότι η πληρωμή των αναδρομικών που είναι να γίνει από τον επανυπολογισμό, θα γίνει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Η Διοίκηση

Και η ΑΓΣΣΕ έκοψε την πίτα της

Σε ένα σαφές και δεσμευτικό αγωνιστικό πρόγραμμα για την διεκδίκηση των δίκαιων και οξυμένων προβλημάτων των συνταξιούχων κατέληξε το Δ.Σ της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) στη συνεδρίασή του της 7ης Φεβρουαρίου 2024.
Τα προβλήματα, όπως οι εκκρεμότητες και οι απειλές στις συντάξεις χηρείας, οι αδικίες αναφορικά με την «προσωπική διαφορά», η κλοπή των αυξήσεων με την Εισφορά Αλληλεγγύης (ΕΑΣ), η μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και κυρίως η ακραία ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, το Σούπερ Μάρκετ, οι τιμές των ενοικίων, έχουν συσσωρεύσει πλέον μεγάλη οργή και αγανάκτηση στις ψυχές των Συνταξιούχων.
Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις στην «τσέπη» μας, το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Προεδρείου, αποφάσισε σειρά εκδηλώσεων το προσεχές δίμηνο. Με παραστάσεις στα αρμόδια υπουργεία, συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα και με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με το Συλλαλητήριο της 17ης Απριλίου στην Αθήνα στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Αεργίας.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τη νέα Χρονιά (Κοπή της Πίτας) που διοργάνωσε για πρώτη φορά η ΑΓΣΣΕ, στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park (Πεδίον του Άρεως).
Ήταν η πρώτη κοινή πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Συνομοσπονδία μας σε ένα ζεστό χώρο και ήταν ευκαιρία, μαζί με τις ευχές για το Νέο Χρόνο, να ανταλλάξουμε και σκέψεις για τα προβλήματα και τις ανάγκες των μελών μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν τις ευχές τους ο Υφυπουργός Εργασίας Β. Σπανάκης, ο Γ. Γραμματέας της ΓΣΕΕ Ν. Φωτόπουλος, ο Διοικητής του Μετοχικού (ΜΤΠΥ) Επαμεινώνδας Ατσαβές, η Προϊσταμένη της Γ.Δ/νσης Κοινωνικής Ασφάλισης Καλατζή Σπυριδούλα, ο Γ.Δ/ντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ παροχών Α.Αθανασίου, ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου Α. Μητρόπουλος, ο Εργατολόγος Δ. Μπούρλος, ο εκδότης της εφημερίδας των συνταξιούχων 60+ Παπαγεωργίου Ιωάννης , ο Γ. Γραμματέας της ΠΟΠΣ Λινάρδος Ερμόλαος, ο Πρόεδρος του Σ.Σ. ΕΛΤΑ Πεπόνης Γιώργος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συν/χων Υγειονομικών Γραμπάς Δημήτρης, ο Πρόεδρος του Σ.Σ. Εθνικής Ασφαλιστικής Λευθεριώτης Σπύρος , οι πρώην Πρόεδροι της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. Μουλίνος Νίκος & Ιορδανίδης Γιάννης, ο δημοσιογράφος Παπαπέτρου Στέλιος, καθώς επίσης τα προεδρεία και τα Δ.Σ όλων των Οργανώσεων μελών μας, Ομοσπονδιών και Πανελληνίων Συλλόγων.
Στον σύντομο χαιρετισμό τους ο πρόεδρος Γ. Κουτσιμπογιώργος και ο Γεν. Γραμματέας Α. Μπιρμπιλής ευχήθηκαν Καλή Χρονιά με Υγεία για όλους και ευόδωση των προσδοκιών και των αγώνων του συνταξιουχικού κινήματος. Επισήμαναν επίσης την ανάγκη της ενότητας και της μαζικής συμμετοχής των συνταξιούχων, τόσο στις δράσεις της ΑΓΣΣΕ όσο και στις συνδικαλιστικές πολιτικές και κοινωνικές διαδικασίες.
Τα τρία φλουριά της «πίτας» κέρδισαν οι συνάδελφοι κ. Ταταράκης Θεοχάρης, κα Δορυφόρου Κατερίνα και ο κ. Παλαιολόγου Θεόδωρος.
Το Γραφείο Τύπου της ΑΓΣΣΕ

Μας αφορά… Είχε προσφύγει η ΑΓΣΣΕ στο ΣτΕ για τις συντάξεις χηρείας

Αναβλήθηκε η προσδιορισμένη για τις 5/2/2024 εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.) κατά της “Εγκυκλίου Τσακλόγλου”.
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο μηδενίζεται η εθνική σύνταξη στις συντάξεις λόγω θανάτου, όταν ο δικαιούχος λαμβάνει και σύνταξη εξ ιδίου δικαιώματος.
Σε περίπτωση ισχύος της εγκυκλίου η σύνταξη χηρείας, χωρίς την εθνική σύνταξη, μετατρέπεται σε επίδομα, πολλές φορές κάτω των 70 ή 100 ευρώ το μήνα.
Πάγια θέση της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. είναι η συνολική αναμόρφωση του πλαισίου της σύνταξης λόγω θανάτου, τόσο ως προς την ανάγκη καταβολής της εθνικής σύνταξης, όσο και της δυνατότητας απασχόλησης των δικαιούχων χωρίς το πέναλτι (μείωση κατά 50% της σύνταξης χηρείας).
Καλούμε την Κυβέρνηση και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας σε διάλογο για τη δίκαιη λύση του θέματος μακριά από τις δικαστικές αίθουσες.

Το Γραφείο Τύπου της ΑΓΣΣΕ

Το πρώτο θέμα της εφημερίδας μας που κυκλοφορεί ήδη στους συναδέλφους…

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ στις 17 Ιουλίου 2023 σας είχε αποστείλει επιστολή με θέμα την επιστροφή του μεγαλύτερου ποσού της αποζημίωσης που εισέπραξαν 86 συνάδελφοί μας που συνταξιοδοτήθηκαν τη χρονική περίοδο 1-1-2011 μέχρι 31-8-2011 κατά τρόπο επιεικώς απαράδεκτο και σε παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος.

Η αναζήτηση της επιστροφής άρχισε το 2014 με τον νόμο 4256/2014 όπου στο άρθρο 49 αναφέρει «Καταβολές αποζημιώσεων πέραν των ορίων του άρθρου 2 του α.ν. 173/1967, οι οποίες έγιναν μέχρι τις 31-12-2010 και βασίζονταν είτε σε ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είτε σε αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων Ν.Π.Δ.Δ. ή ΔΕΚΟ ή πάσης φύσεως Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας είτε σε ατομικές συμβάσεις εργασίας θεωρούνται νόμιμες και τα επιπλέον καταβληθέντα ποσά δεν αναζητούνται».

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Είμαστε κοινωνοί ότι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την πρώτη επιστολή μας μέχρι σήμερα συνέβησαν στην πατρίδα μας πολλά και σοβαρά γεγονότα τα οποία δεν επιδέχονταν καμία αναβολή. Όμως σήμερα θα πρέπει να δείξετε και το ανάλογο ενδιαφέρον στο δράμα που κυριολεκτικά βιώνουν οι 86 αυτές οικογένειες, οι οποίες αν και δεν ευθύνονται στο παραμικρό εδώ και 13 χρόνια σύρονται στα δικαστήρια με οικονομικό κόστος και αβέβαιο αποτέλεσμα.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακρίνει σε μείζονος σημασίας κοινωνικά θέματα, όπως είναι και το εν λόγω ζήτημα, που αφορά τους 86 συναδέλφους μας καθώς και τις οικογένειές τους, αλλά και στο πνεύμα διαλόγου το οποίο σας διακατέχει ευελπιστούμε να επιδείξετε για μία ακόμη φορά την ευαισθησία σας. Προς τούτο κύριε Πρωθυπουργέ επιθυμούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας θέσουμε και επί τάπητος τις απόψεις μας για το φλέγον που μας απασχολεί εδώ και 13 χρόνια.

Η Διοίκηση

Kέφι και χαρά στο “Χαλκιάς Palace”

Έχουν να το λένε οι συνάδελφοι, μέρες μετά… Η φετινή επιλογή του “Χαλκιάς Palace” ήταν πολύ καλή. Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες χόρεψαν και διασκέδασαν με την καρδιά τους, κάτω από του ήχους ζωντανής ορχήστρας και τραγουδιστών… Με μουσικές όλων των χρωμάτων, από δημοτικά παραδoισιακά μέχρι νησιώτικα και λαϊκά. Είχαμε την ευκαιρία, πέρα από το γεύμα, την κοινωνική συναναστροφή με τους συναδέλφους μας, να απολαύσουμε και όμορφη μουσική και τραγούδια.

Ζήσαμε υπέροχες μοναδικές στιγμές στο “Χαλκιάς Palace”. Χαμογελάσαμε ξανά!

Ζήσαμε ξανά αυτό που ξέραμε και κάναμε χρόνια πριν από την πανδημία. Το να
βρισκόμαστε μαζί και να διασκεδάζουμε. Ύστερα από τέσσερα χρόνια κοινωνικής αποστασιοποίησης ξανά μαζί. Τι όμορφα που ήταν!

Ο χώρος ζεστός, Το “Χαλκιάς Palace” άρεσε πολύ! Ήταν ότι έπρεπε μια κρύα μέρα σαν τη χθεσινή. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους φίλους μας και τα μέλη τους Σωματείου μας να δηλώσουν το ενεργό παρών τους.

Και η περιποίηση ήταν καλή, το σέρβις άψογο, απολαύσαμε τις ώρες που ήμασταν εκεί, με χορό και τραγούδι, κάθε προτίμησης. Σιγά – σιγά οι συνάδελφοι “ξεκουμπώθηκαν” και ανέβηκαν στην πίστα. Όμορφες στιγμές!

Την περιμέναμε πώς και πως αυτή την ώρα. Και αυτή η συνάντηση, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Γέμισε και η κάτω σάλα αλλά και η επάνω. Άνθρωποι χαμογελαστοί και κεφάτοι, ευγνώμονες γι’ αυτή τη διευθέτηση.

Ελάτε! Είστε όλοι καλεσμένοι μας

Έφτασε η ώρα για τη μεγάλη γιορτή μας

Οι μέρες κυλούν γρήγορα. Αυτή την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 θα είμαστε όλοι στο “Χαλκιά Palace” να κάνουμε την ετήσια γιορτή του Σωματείου μας. Επιστρέφουμε σε μια γιορτή που μας ανάγκασε η πανδημία του Covid-19 να σταματήσουμε στο πλαίσιο των μέτρων για την κοινωνική αποστασιοποίηση. Τώρα όμως, όλα άλλαξαν. Και με προσοχή και υπευθυνότητα το τολμάμε! Σας περιμένουμε….

Λίγο ακόμα και φτάνει η μεγάλη μέρα. Σας περιμένουμε όλους στη γιορτή μας!

Οι μέρες περνούν και ο καιρός για να βρεθούμε ξανά, ύστερα από πολύ καιρό στον ίδιο χώρο, πλησιάζει. Δυο βήματα είναι η 28η Ιανουαρίου 2024. Κι αυτό είναι το πρόγραμμα της εκδήλωσης, όπως ακριβώς το έχετε πάρει στην κάρτα – πρόσκληση. Μεσημέρι μαζί, στο κέντρο εκδηλώσεων “Χαλκιάς Palace” στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην Αθήνα. Περιμένουμε υπομονετικά και ξέρουμε πως θα είναι μια δυνατή εμπειρία. Ανυπομονούμε να τη ζήσουμε!

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό ΕΔΩ είναι το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης εφημερίδας μας τ. 169 Κι ΕΔΩ τ. 168. Κι ΕΔΩ το 167, ΕΔΩ το τ. 166, ΕΔΩ το τ.165, ΕΔΩ το τ. 164, ΕΔΩ το 163, ΕΔΩ το 162, ΕΔΩ, το 161, ΕΔΩ το 160, ΕΔΩ το 159, ΕΔΩ το 158, ΕΔΩ το 157, ΕΔΩ το 156, ΕΔΩ το 155, ΕΔΩ το 154, ΕΔΩ το 153, ΕΔΩ το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το 150. ΕΔΩ το 149. ΕΔΩ το 148 ΕΔΩ το 147 το ΕΔΩ το 146, ΕΔΩ το 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το 142, ΕΔΩ το 141, ΕΔΩ το 140, ΕΔΩ το 139 ΕΔΩ το 138, ΕΔΩ το 137, ΕΔΩ το 136, ΕΔΩ το 135, ΕΔΩ το 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το 132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128 ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120, ΕΔΩ το 119, ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114, ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111, ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105, ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101, ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το 99.