Αρχική » Άμεση επικαιρότητα

Αρχείο κατηγορίας Άμεση επικαιρότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου

Ταμίας

Μαντάς Μιχαήλ

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Θωμάς Σκάρλος,  Λάμπρος Ντρής, Αναστάσιος Μπασιάς, Νικόλαος Σιαπάτης

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Βαγγέλης Χειμώνας

Γραμματέας: Κλημαντίρης Νικόλαος

Μέλη

Πέτρος Βαλιάνος

Αντώνης Γεωργιλάς

Ιωάννης Μαξούρης

Κυκλοφόρησε ήδη το πρόγραμμα το εκδρομών για το 2023. Θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά. Ότι το κακό που ζούμε θα περάσει και κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις καθώς οι εκδρομές είναι κάτι που μας ξεχωρίσουν... Δείτε το EΔΩ ολόκληρο το περιεχόμενο της έκδοσης που μπορείτε να το πάρετε και τυπωμένο από το Σωματείο...
Το ημερολόγιο πυραμίδα για το γραφείο του2023, Δείτε το τυπωμένο ΕΔΩ και ζητήστε το από το Σωματείο μας

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μας;

Την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
Τη Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.
Την Τρίτη, 30 Μαΐου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Τι ψήφισαν χθες οι Έλληνες

Με ενσωματωμένο το 99,45% των ψήφων, και σύμφωνα με την ενημέρωση του ΥΠΕΣ στις 05:28, η ΝΔ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 40,79% και 146 έδρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 20,07%, με 71 έδρες.

Αναλυτικότερα: ΝΔ: 40,79% και 146 έδρες ΣΥΡΙΖΑ: 20,07% και 71 έδρες ΠΑΣΟΚ: 11,46% και 41 έδρες ΚΚΕ: 7,22% και 26 έδρες Ελληνική Λύση: 4,45% και 16 έδρες Νίκη: 2,92% Πλεύση Ελευθερίας: 2,89% ΜέΡΑ25: 2,61% Το ποσοστό συμμετοχής διαμορφώνεται στο 60,91%.

Πηγή: Protagon.gr

Από την εκδρομή του Σωματείου μας, σε Βουλγαρία & Ρουμανία

Επανυπολογισμός των Συντάξεων μας

Επιτέλους μετά από 4 χρόνια συνεχών παρεμβάσεων – εξωδίκων – αγωγών – επιστολών προς τους αρμόδιους υπουργούς, συναντήσεων με αρμόδιους φορείς φάνηκε φως στον ορίζοντα ότι ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί ο επανυπολογισμός των συντάξεών μας για να γνωρίζουμε τι δικαιούμαστε να πάρουμε και τι κρατήσεις για τα ταμεία μας είμαστε υποχρεωμένοι να αποδίδουμε. Αυτό το φως μας το έδωσε στις 23 Φεβρουαρίου 2023 η Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεών  κα. Ελένη Νιαρχάκου και στη συνάντηση που είχε μαζί της το Προεδρείο του Σωματείου μας.

Η κα. Διευθύντρια μας διαβεβαίωσε ότι προχωράνε κανονικά οι εργασίες του επανυπολογισμού για το ταμείο μας με βάση τα χρόνια ασφάλισης και το ασφάλιστρο που είχαμε ως εργαζόμενοι και ότι μέχρι τέλους Απριλίου 2023 θα έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός και για όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί θα έχουμε ενημέρωση. Εμείς θα παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και για ό,τι προκύψει θα σας κρατάμε ενήμερους.

Η Διοίκηση

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023:Οι Αγώνες έχουν συνέχεια-Οι διεκδικήσεις έχουν περιεχόμενο

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα Μνήμης και Αγώνα!

Μνήμης για τους εργαζομένους που αγωνίστηκαν για το 8ωρο και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα εδώ και σχεδόν 140 χρόνια, από τον ματωμένο Μάιο του Σικάγου το1886 και μετά.
Αγώνα για συνεχή βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και της αμοιβής της εργασίας.
Το ατομικό και συλλογικό εργατικό δίκαιο, η 48ωρη ανάπαυση, η προστασία της υγείας και της Μητρότητας είναι μέρος μόνον των εργατικών κατακτήσεων.
Η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ) δεν μπορεί παρά να θυμίσει ότι και το Κοινωνικο-Ασφαλιστικό Σύστημα είναι προϊόν των εργατικών διεκδικήσεων.
Το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι σήμερα έχουν υγεία και σύνταξη οφείλεται στους αγώνες ΟΛΩΝ των προηγούμενων, αλλά και στις δικές μας θυσίες κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.
Γι αυτό καλούμε στους συνταξιούχους όλης της χώρας να μετάσχουν μαζικά στις αγωνιστικές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.
Το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο αφορά στην προστασία των εισοδημάτων μας από την ακραία ακρίβεια, τη κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς», την καταβολή των αναδρομικών της περιόδου 2015-16, την απόσυρση του Νόμου Κατρούγκαλου, τηνεξάλειψη της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχου (ΕΑΣ) μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι πληρώνουν δύο φορές φόρο και, μάλιστα, φόρο πάνω στον φόρο κ.α.
Η ΑΓΣΣΕ καλεί τους συνταξιούχους του Λεκανοπεδίου την Δευτέρα 1ηΜαΐου νασυμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ στην πλατεία Κλαυθμώνοςστις 11.00πμ.
Ότι κατακτήσαμε προήλθε από αγώνες και έγινε με θυσίες!

Το Γραφείο Τύπου της ΑΓΣΣΕ

Αλλαγές επέφερε στη ζωή μας η πανδημία του Covid-19

Είναι γεγονός ότι η πανδημία που για τρία χρόνια μαστίζει την υφήλιο είναι μία πρωτόγνωρη δοκιμασία για όλους τους πολίτες. Ο φόβος για τις μεγάλες μάζες του πληθυσμού θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμη και μετά την αντιμετώπιση της από την ιατρική επιστήμη και ειδικά σε αυτούς που νόσησαν και νοσηλεύτηκαν καθώς και σε αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σήμερα η πανδημία μας έχει αλλάξει όλους, καθώς κάποιοι ασθένησαν σοβαρά και μέσα τους έχει φωλιάσει ο φόβος ότι μπορεί και πάλι να ασθενήσουν, κάποιοι άλλοι άλλαξαν τόπο κατοικίας και ζουν ακόμα απομονωμένοι από συγγενείς και φίλους, άλλοι έχασαν κάποια αγαπημένα τους πρόσωπα, άλλοι έχασαν τη δουλειά τους και πάνω από όλα αυτά υπάρχουν και οι ψυχολογικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Επίσης χάσαμε την ταυτότητά μας καθώς οι μάσκες μας κάνουν άτομα χωρίς πρόσωπο.

Όλοι οι άνθρωποι αναρωτιούνται και ανυπομονούν για το πότε θα έρθει η ώρα που θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Δυστυχώς όμως και σήμερα μετά από τρία χρόνια υγειονομικής πανδημίας πολλοί ειδικοί υγειονομικοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο εγγύς μέλλον και η νέα πραγματικότητα θα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που έχουμε ζήσει πριν την πανδημία του Covid-19.

Περιμένουμε όλοι έναν μάγο για να μας επαναφέρει στην κανονικότητα, ο μάγος αυτός υπάρχει όμως είναι πολύ γερασμένος και κάνει πολύ αργά βήματα. Όλοι εμείς με υπομονή θα περιμένουμε να μας επισκεφτεί και να μας φέρει τα δώρα, που είναι η οριστική απαλλαγή μας και αυτά δεν είναι άλλα παρά μόνο ο εμβολιασμός που θα είναι μία ένεση αισιοδοξίας στην κοινωνία που θα μας επιτρέψει τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Η Διοίκηση

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις μας;

Οι ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Μαΐου 2023 είναι οι εξής:

Συντάξεις ΙΚΑ (πληρωμή με ΑΜΚΑ)
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2023 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού (όπως τους προηγούμενους μήνες)

Οι ημερομηνίες πληρωμής (με ΑΜΚΑ) των συντάξεων ΙΚΑ Μαΐου 2023 είναι:
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2023 την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2023 την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Συντάξεις ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών)
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2023 την Τρίτη 25 Απριλίου 2023
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2023 την Τρίτη 25 Απριλίου 2023
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2023 την Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Συντάξεις ΝΑΤ
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2023 την Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Συντάξεις Δημοσίου (πληρωμή με ΑΜΚΑ)
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2023 την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2023 την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Μαΐου 2023 όπως το Δημόσιο)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Μαΐου 2023 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο)

Πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων την ίδια ημερομηνία

Πληροφορίες από το https://www.odigostoupoliti.eu/

Ευχές σε όλους του συναδέλφους!

Ευχές από την ΑΓΣΣΕ σε όλους τους συναδέλφους για το Πάσχα!

Η ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ

ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 π.μ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με άρθρο 13 του Καταστατικού του Σωματείου μας, σας καλούμε στην Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα του Μουσείου στον Πειραιά με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Διοικητική Λογοδοσία

2. Οικονομική Ταμειακή Λογοδοσία

3. Οικονομική Ταμειακή Λογοδοσία για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του

    Σωματείου

4. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

5. Προϋπολογισμός 2023

6. Ενημέρωση της Γενικής Συνέλευσης από τα μέλη του Διοικητικού

    Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής για τη δράση του Σωματείου

7. Συζήτηση για τη Διοικητική και Ταμειακή Λογοδοσία του Διοικητικού

    Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής.

8. Ψηφοφορία για τα θέματα 1-2-3-4-5

9. Έγκριση Ψηφίσματος

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

Η συμμετοχή σου στη Γενική Συνέλευση είναι απαραίτητη, γιατί με την παρουσία σου και τη συμμετοχή σου σε αυτή δίνεις δύναμη στο Σωματείο μας, την οποία δύναμη την χρειαζόμαστε πολύ και ειδικά σήμερα μετά από 10 χρόνια συνεχών μνημονίων που έφεραν μεγάλες μειώσεις των συντάξεών μας, τριών χρόνων υγειονομικής κρίσης λόγω του Covid-19 που δυστυχώς συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί καθώς και την οικονομική κρίση των τελευταίων δύο χρόνων με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στα τρόφιμα και τα τιμολόγια των διαφόρων οργανισμών, βιώνουμε την εγκατάλειψη και την περιθωριοποίηση από την πολιτεία. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει έστω ένας συνταξιούχος της πατρίδας μας που να μην τον έχουν γονατίσει αυτά τα εξοντωτικά μέτρα της Πολιτείας. Σήμερα όλοι εμείς οι συνταξιούχοι βιώνουμε ένα δράμα διαρκείας χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα φως στο τούνελ.

Για τους λόγους αυτούς η Διοίκηση του Σωματείου μας σας καλεί να έλθετε όλες και όλοι στις 5 Απριλίου στη Γενική Συνέλευση.

Σας καλεί να ακούσετε και να ενημερωθείτε για τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα όλους εμάς τους συνταξιούχους και είναι πολλά.

Σας καλεί να μιλήσετε και να μας κρίνετε για ό,τι δεν πράξαμε σωστά ως Διοίκηση του Σωματείου μας και να μας πείτε τις προτάσεις σας και τις ιδέες σας με τις οποίες μπορεί να βελτιωθούν ορισμένα κακώς κείμενα.

Σας καλεί να έλθετε κοντά στο Σωματείο γιατί σήμερα με την οικονομική-υγειονομική και ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε όλοι μας, χρειάζεται να έχουμε ένα Σωματείο ισχυρό και δυνατό απαλλαγμένο από κομματικά συμφέροντα και παρεμβάσεις.

Σας καλεί να δώστε τη στήριξη που χρειάζεται το Σωματείο μας για να μπορεί να υπάρχει και πρέπει να υπάρχει.

Για όλους αυτούς τους λόγους καμία συναδέλφισσα και κανένας συνάδελφος δεν θα πρέπει να απουσιάσει από τη Γενική Συνέλευση. Όλοι μαζί ενωμένοι στον αγώνα για ένα Σωματείο ενεργό και δυνατό. Ένα Σωματείο αντάξιο της ιστορίας του και των αγώνων του και να στείλουμε το μήνυμα σε όλους αυτούς που νέμονται την εξουσία ότι οι συνταξιούχοι είναι απόμαχοι της εργασίας όχι όμως και της ζωής. Οι συνταξιούχοι έχουν δικαίωμα να ζήσουν και θα ζήσουν. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε.

ΔΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 10:00

 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με εντολή Δ.Σ.

Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
  
Ευθύμιος ΡουσιάςΝικόλαος Μητροκώτσας
Μάιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης εφημερίδας μας, το 165. Δείτε το ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ το τ. 164, ΕΔΩ το 163, ΕΔΩ το 162, ΕΔΩ, το 161, ΕΔΩ το 160, ΕΔΩ το 159, ΕΔΩ το 158, ΕΔΩ το 157, ΕΔΩ το 156, ΕΔΩ το 155, ΕΔΩ το 154, ΕΔΩ το 153, ΕΔΩ το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το 150. ΕΔΩ το 149. ΕΔΩ το 148 ΕΔΩ το 147 το ΕΔΩ το 146, ΕΔΩ το 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το 142, ΕΔΩ το 141, ΕΔΩ το 140, ΕΔΩ το 139 ΕΔΩ το 138, ΕΔΩ το 137, ΕΔΩ το 136, ΕΔΩ το 135, ΕΔΩ το 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το 132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128 ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120, ΕΔΩ το 119, ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114, ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111, ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105, ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101, ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το 99.