Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Γενική Συνέλευση Σωματείου και Μουσείου

Ήταν πολύ θετικό που μπορέσαμε από την πρώτη απόπειρα να είναι ο απαραίτητος αριθμός των συναδέλφων, για να υπάρξει απαρτία. Εδώ ο πρόεδρος του Σωματείου μας, Θύμιος Ρουσιάς.

Για πρώτη φορά έγινε κοινή Γενική Συνέλευση, τόσο του Σωματείου, όσο και του Μουσείου. Κι επίσης κοινές θα είναι και οι εκλογές. Τις ίδιες ημέρες, στο ίδιο σημείο, με διαφορετικές κάλπες και ψηφοδέλτια. Κι εδώ ο Γραμματέας του Σωματείου, Νικόλαος Μητροκώτσας.

Η όλη διαδικασία κύλησε ήρεμα. Τόσο ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης, όσο και οι τοποθετήσεις ανέδειξαν μια ωριμότητα που τιμά το Σωματείο μας και τα μέλη μας…
Αυτό το καρπούζι κοστίζει μια μικρή περιουσία

Αν νομίζεις ότι το καρπούζι που βρήκες στη λαϊκή της γειτονιάς σου είναι ακριβό, τότε μάλλον δεν γνωρίζεις την περίπτωση μιας ποικιλίας που κοστίζει… χρυσάφι!
Ο λόγος για το καρπούζι Densuke, μία τοπική ποικιλία του νησιού Χοκάιντο στην Ιαπωνία, με το πιο ακριβό, βάρους 7,5 κιλών, να έχει τιμολογηθεί περίπου στα 5.500€, σύμφωνα με το Food Republic. Γιατί όμως είναι τόσο ακριβά;
Ο βασικός λόγος, για τον οποίο αυτά τα καρπούζια είναι τόσο ακριβά, είναι η περιορισμένη διαθεσιμότητα, καθώς τα Densuke καλλιεργούνται αποκλειστικά στο νησί Hokkaido της βόρειας Ιαπωνίας. Είναι περιζήτητα αφενός για την εμφάνισή τους, αφετέρου για τη γεύση τους, καθώς έχουν γυαλιστερή, μαύρη φλούδα και έντονα κόκκινη, με ελάχιστα κουκούτσια, εξαιρετικά γλυκιά σάρκα. Στην πλειονότητά τους, τα συγκεκριμένα καρπούζια παράγονται στην ύπαιθρο γύρω από την πόλη Tohma, όπου το μικροκλίμα και το πλούσιο σε μέταλλα ηφαιστειογενές έδαφος καθιστούν δυνατή την καλλιέργειά τους.