Η βράβευση των αριστούχων μας…
Την ημέρα που θα γίνει η γιορτή για τα 30 χρόνια του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ θα γίνει και η βράβευση των παιδιών των συνταξιούχων μας που αρίστευσαν στο Γυμνάσιο – στο Λύκειο – στο Πανεπιστήμιο καθώς και εκείνα τα παιδιά που πέτυχαν να εισαχθούν σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή το σχολικό έτος 2023-2024.
Για τον λόγο αυτό το Σαματείο μας καλεί:
- Τους μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου που αρίστευσαν το σχολικό έτος 2023-2024.
- Τους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου που αρίστευσαν το σχολικό έτος2023-2024.
- Τους επιτυχόντες στις ανώτερες και ανώτατες σχολές στις εξετάσεις του 2024.
- Στους φοιτητές και φοιτήτριες που αρίστευσαν το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.
Να προσκομίσουν στα γραφεία του Σωματείου μας το αργότερο μέχρι τις 29 Νοεμβρίου τα αποδεικτικά των σπουδών τους. Η βράβευση των αριστούχων καθώς και η γιορτή για τα τριάντα χρόνια της κυκλοφορίας της εφημερίδας μας «Ο Ηλεκτρικός» θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2024, την ημέρα και την ώρα θα σας την γνωστοποιήσουμε με την επόμενη έκδοση του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ.
5 πράγματα που ίσως δεν γνώριζες, για τον Λούβρο
Αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα μουσεία του κόσμου. Το μουσείο του Λούβρου άνοιξε τις πόρτες του σαν σήμερα 10 Αυγούστου του 1793 και από τότε έχει δεχτεί εκατομμύρια επισκέπτες.
Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζετε για το διάσημο αυτό αξιοθέατο του Παρισιού.
- Υπάρχει ένα μύθος που αναφέρει ότι η γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου έχει 667 γυάλινες πλάκες και γι’ αυτό ονομάζεται και πυραμίδα του διαβόλου. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς τα κομμάτια της Πυραμίδας του Λούβρου είναι 673!
- Το Λούβρο χρησιμοποιήθηκε κάποτε ως αποθήκη των Ναζί όταν έφτασαν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πολλά από τα έργα που ήταν τότε στο μουσείο είχαν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος για να μην πέσουν στα χέρια των Ναζί.
- Το 1803, το μουσείο είχε 19 αίθουσες και δεν λεγόταν μουσείο του Λούβρου. Συγκεκριμένα ονομαζόταν «Μουσείο Ναπολέοντα», ονομασία η οποία δεν άντεξε στο χρόνο.
- Η γυάλινη πυραμίδα κάποτε ήταν ανεπιθύμητη καθώς θεωρείτο πως μια γυάλινη κατασκευή δεν ταιριάζει με το ιστορικό παλάτι που βρίσκεται εκεί. Σήμερα, ωστόσο αποτελεί το σημείο κατατεθέν.
- Ο πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Mona Lisa, διαστάσεων 77×53 εκ., που βρίσκεται στο μουσείο είναι…ο δεύτερος. Συγκεκριμένα υπάρχουν δύο πανομοιότυποι πίνακες, αμφότεροι ζωγραφισμένοι από τον διάσημο ζωγράφο, αλλά στο Λούβρο υπάρχει το δεύτερο του έργο για τα μάτια του κοινού που επισκέπτεται το μουσείο και όχι το αρχικό.