Αρχική » 2024 » Ιανουάριος

Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2024

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου

Ταμίας

Λάμπρος Ντρης

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Θωμάς Σκάρλος,  Μιχάλης Μαντάς, Αναστάσιος Μπασιάς, Νικόλαος Σιαπάτης

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Βαγγέλης Χειμώνας

Γραμματέας: Κλημαντίρης Νικόλαος

Μέλη

Πέτρος Βαλιάνος

Αντώνης Γεωργιλάς

Ιωάννης Μαξούρης

Εκδρομές που θα γίνουν μέσα στο 2024

Κυκλοφόρησε ήδη το πρόγραμμα το εκδρομών για το 2024. Θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά. Και κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις καθώς οι εκδρομές είναι κάτι που μας ξεχωρίζουν... Δείτε το EΔΩ ολόκληρο το περιεχόμενο της έκδοσης που μπορείτε να το πάρετε και τυπωμένο από το Σωματείο...

Ημερολόγιο επιτραπέζιο

Το ημερολόγιο πυραμίδα για το γραφείο του 2024, Δείτε το τυπωμένο ΕΔΩ και ζητήστε το από το Σωματείο μας

Και το επιτοίχιο ημερολόγιο 2024

Κι αυτό είναι το επιτοίχιο ημερολόγιο για το 2024. Ξεφυλλίστε το πατώντας ΕΔΩ.

Kέφι και χαρά στο “Χαλκιάς Palace”

Έχουν να το λένε οι συνάδελφοι, μέρες μετά… Η φετινή επιλογή του “Χαλκιάς Palace” ήταν πολύ καλή. Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες χόρεψαν και διασκέδασαν με την καρδιά τους, κάτω από του ήχους ζωντανής ορχήστρας και τραγουδιστών… Με μουσικές όλων των χρωμάτων, από δημοτικά παραδoισιακά μέχρι νησιώτικα και λαϊκά. Είχαμε την ευκαιρία, πέρα από το γεύμα, την κοινωνική συναναστροφή με τους συναδέλφους μας, να απολαύσουμε και όμορφη μουσική και τραγούδια.

Οι μοναδικές δύο χώρες χωρίς νόμους περί διαζυγίων παγκοσμίως

Τι ισχύει στην περίπτωση που κάποιος θέλει να χωρίσει

Ίσως ακούγεται περίεργο, και αρκετά οπισθοδρομικό, το γεγονός ότι εν έτει 2021 υπάρχουν, έστω και δύο, χώρες παγκοσμίως που δεν έχουν θεσπίσει νόμους περί διαζυγίων. Ο γάμος των Καθολικών θεωρείται μυστήριο, με τις γαμήλιες τελετές να ολοκληρώνονται με τις λέξεις «Ό,τι έχει ενώσει ο Θεός, οι άνθρωποι δεν πρέπει να χωρίσουν». Ως εκ τούτου, ίσως προκαλεί λιγότερη έκπληξη το γεγονός ότι το κράτος της πόλης του Βατικανού, το οποίο λειτουργεί ως έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και διοικείται από τον πάπα, δεν έχει νόμους σχετικούς με τα διαζύγια, σύμφωνα με το grunge.com. Ωστόσο, η πόλη του Βατικανού δεν είναι η μόνη.

Εκτός από το Βατικανό και οι Φιλιππίνες δεν αναγνωρίζουν το διαζύγιο

Οι Φιλιππίνες, όπου το 80% των πολιτών της χώρας προσδιορίζονται ως Καθολικοί, σύμφωνα με το grunge.com, απαγορεύουν το διαζύγιο, κάνοντας μόνο μια θρησκευτική εξαίρεση για τους Μουσουλμάνους πολίτες της, που αποτελούν το 5% του πληθυσμού.

Η μόνη νομική επιλογή για όλους τους άλλους είναι να επιτύχουν ακύρωση, η οποία να ακυρώνει στην ουσία το γάμο και, έτσι, η ένωση μεταξύ των πρώην συζύγων να μην είναι ποτέ νομικά έγκυρη. Πρόκειται, μάλιστα, για τον μόνο αποδεκτό τρόπο για τον τερματισμό ενός γάμου στη χώρα για την Καθολική Εκκλησία. Επιπλέον, οι ακυρώσεις γάμων είναι ιδιαιτέρως δαπανηρές, κυρίως για τους εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα, και δύσκολο να αποδειχθούν. Μια γυναίκα, αναφέρει το grunge.com, χρειάστηκε να εξοικονομήσει 5.000 δολάρια για να καταθέσει ακύρωση γάμου από τον σύζυγό της, αλλά τα δικαστήρια της είπαν ότι οι λόγοι της -ψυχολογική ανικανότητα- δεν ήταν αρκετοί.

Μια άλλη, πιο οικονομική αυτή τη φορά, επιλογή στις Φιλιππίνες, είναι ένας νομικός διαχωρισμός, ο οποίος ασχολείται με την κοινή περιουσία και απαλλάσσει τα άτομα από «υποχρεώσεις γάμου». Ωστόσο, δεν τους επιτρέπει να ξαναπαντρευτούν νόμιμα.

Ποιο το μέλλον των διαζυγίων στις Φιλιππίνες

Όπως αναφέρθηκε από το NPR, τον Μάρτιο του 2018 η Βουλή των Αντιπροσώπων των Φιλιππίνων ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε το διαζύγιο για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων ασυμβίβαστων διαφορών, κακοποίησης, απιστίας και εγκατάλειψης. Το νομοσχέδιο ήταν «πρωτοφανές», σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Jayeel Cornelio από το Πανεπιστήμιο Ateneo, ο οποίος παρατήρησε ότι το 50% των Φιλιππινέζων που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν υπέρ των παντρεμένων ζευγαριών να μπορούν να χωρίσουν και ότι η Καθολική Εκκλησία «γίνεται όλο και πιο αδύναμη στη χώρα» όταν πρόκειται για τη διοίκηση της πολιτικής καθώς και για την προσωπική ζωή των ανθρώπων.

Το νομοσχέδιο του 2018 δεν πέρασε. Το 2019, η Business Mirror ανέφερε ότι οι ηγέτες της Γερουσίας είδαν την ψήφιση ενός νομοσχεδίου που νομιμοποιούσε το διαζύγιο ως μια «δύσκολη μάχη». Ο πρόεδρος της Γερουσίας Tito Sotto III ενημέρωσε ότι ένα εναλλακτικό νομοσχέδιο που επικεντρώνεται στην «διάλυση των γαμήλιων όρκων» με «διευρυμένες και ευκολότερες διαδικασίες ακύρωσης» και όχι διαζύγιο είναι πιο πιθανό να επιτευχθεί. Από τον Αύγουστο του 2021, ωστόσο, τα νομοσχέδια εξακολουθούν να υποβάλλονται στη Βουλή, όπως αναφέρει η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, με το τελευταίο να εγκρίνεται από την Επιτροπή Πληθυσμού και Οικογενειακών Σχέσεων και να παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Σώματος για συζήτηση.

Ζήσαμε υπέροχες μοναδικές στιγμές στο “Χαλκιάς Palace”. Χαμογελάσαμε ξανά!

Ζήσαμε ξανά αυτό που ξέραμε και κάναμε χρόνια πριν από την πανδημία. Το να
βρισκόμαστε μαζί και να διασκεδάζουμε. Ύστερα από τέσσερα χρόνια κοινωνικής αποστασιοποίησης ξανά μαζί. Τι όμορφα που ήταν!

Ο χώρος ζεστός, Το “Χαλκιάς Palace” άρεσε πολύ! Ήταν ότι έπρεπε μια κρύα μέρα σαν τη χθεσινή. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους φίλους μας και τα μέλη τους Σωματείου μας να δηλώσουν το ενεργό παρών τους.

Και η περιποίηση ήταν καλή, το σέρβις άψογο, απολαύσαμε τις ώρες που ήμασταν εκεί, με χορό και τραγούδι, κάθε προτίμησης. Σιγά – σιγά οι συνάδελφοι “ξεκουμπώθηκαν” και ανέβηκαν στην πίστα. Όμορφες στιγμές!

Την περιμέναμε πώς και πως αυτή την ώρα. Και αυτή η συνάντηση, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Γέμισε και η κάτω σάλα αλλά και η επάνω. Άνθρωποι χαμογελαστοί και κεφάτοι, ευγνώμονες γι’ αυτή τη διευθέτηση.

Ελάτε! Είστε όλοι καλεσμένοι μας

Έφτασε η ώρα για τη μεγάλη γιορτή μας

Οι μέρες κυλούν γρήγορα. Αυτή την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 θα είμαστε όλοι στο “Χαλκιά Palace” να κάνουμε την ετήσια γιορτή του Σωματείου μας. Επιστρέφουμε σε μια γιορτή που μας ανάγκασε η πανδημία του Covid-19 να σταματήσουμε στο πλαίσιο των μέτρων για την κοινωνική αποστασιοποίηση. Τώρα όμως, όλα άλλαξαν. Και με προσοχή και υπευθυνότητα το τολμάμε! Σας περιμένουμε….

Θα μαντεύατε ποιο είναι το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως;

Είναι μεταφρασμένο σε 349 γλώσσες

Αν σας ρωτούσαν ποιο είναι το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως πιθανότατα θα απαντούσατε κάποιο από τα βιβλία του Χάρι Πότερ, ή παρόμοιου δημοφιλούς franchise. Ωστόσο, το βιβλίο με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο –συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα πιο ακριβά παγκοσμίως– υπάρχει εδώ και 2.000 χρόνια και αρχικά ήταν γραμμένο σε τρεις, μόνο, γλώσσες.

Ζούμε σε μια κοινωνία που λατρεύει την κατηγοριοποίηση και τη μέτρηση πραγμάτων, ακόμη και όταν πρόκειται για τη λαϊκή κουλτούρα – τα μέσα που διαβάζουμε, παρακολουθούμε, ακούμε και αλλιώς καταναλώνουμε.

Έτσι, μπορεί εσείς να απολαμβάνετε έναν συγκεκριμένο συγγραφέα, αλλά αν κάποιο βιβλίο, για παράδειγμα, καταλάμβανε μια θέση στη λίστα των μπεστ σέλερ της New York Times, είναι πολύ πιθανό ότι σίγουρα θα το επιλέγατε και σχεδόν σίγουρο ότι η ζωή του συγγραφέα πρόκειται να αλλάξει δραματικά. Ωστόσο, τι ισχύει για το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται βρίσκεται κάθε χρόνο, σχεδόν, στην κορυφή των πωλήσεων; Τι το συναρπαστικό έχει και έλκει το κοινό;

Το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως

Σύμφωνα με το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις φέτος και του χρόνου και κάθε χρόνο πριν ή μετά θα είναι σχεδόν σίγουρα η Αγία Γραφή, αναφέρει το grunge.com. Το ιερό κείμενο δισεκατομμυρίων ανθρώπων πίστης σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο αγοράζεται από αμέτρητους πολίτες ανά τον κόσμο, ενώ σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, περίπου 5 δισεκατομμύρια αντίτυπα της Αγίας Γραφής πωλήθηκαν μόνο μεταξύ 1815 και 1975.

Ίσως ένας από τους λόγους της δημοτικότητας της Αγίας Γραφής να είναι το γεγονός ότι έχει μεταφραστεί σε 349 γλώσσες. Επιπλέον, κάθε γλώσσα μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές μεταφράσεις διαθέσιμες στον χρήστη στην προτιμώμενη δημοτική τους γλώσσα. Αυστηρά ως παράδειγμα, υπάρχουν περίπου 450 μεταφράσεις της Αγίας Γραφής (ή τμήματα της Βίβλου) μόνο στα αγγλικά, όπως σημειώνει το grunge.com.

Επιπλέον, ορισμένες μεταφράσεις της Αγίας Γραφής (αν και όχι όλες) είναι δημόσιες, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε εκδότης μπορεί να αποκλείσει τη μετάφραση του κειμένου χωρίς δικαιώματα και να το προσφέρει προς πώληση, με ελάχιστη αναστάτωση και κόστος.

Λίγο ακόμα και φτάνει η μεγάλη μέρα. Σας περιμένουμε όλους στη γιορτή μας!

Οι μέρες περνούν και ο καιρός για να βρεθούμε ξανά, ύστερα από πολύ καιρό στον ίδιο χώρο, πλησιάζει. Δυο βήματα είναι η 28η Ιανουαρίου 2024. Κι αυτό είναι το πρόγραμμα της εκδήλωσης, όπως ακριβώς το έχετε πάρει στην κάρτα – πρόσκληση. Μεσημέρι μαζί, στο κέντρο εκδηλώσεων “Χαλκιάς Palace” στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην Αθήνα. Περιμένουμε υπομονετικά και ξέρουμε πως θα είναι μια δυνατή εμπειρία. Ανυπομονούμε να τη ζήσουμε!

Τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα όταν κάποιος πυροβοληθεί

Ποιες οι παρακείμενες ζημιές που μπορεί να προκαλέσει μια σφαίρα στο σώμα

Πώς είναι να πεθαίνεις από πυροβολισμό; Μια ερώτηση που σίγουρα δεν έχει σκεφτεί κανείς και μια εμπειρία που σίγουρα δεν θέλει να ζήσει. Ωστόσο, λόγω σφαιρικών γνώσεων, αξίζει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη ερώτηση για απάντηση, καθώς εμπλέκονται μυριάδες παράγοντες. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι μια σφαίρα μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα.

Σύμφωνα με το grunge.com, είναι η ορμή της σφαίρας που την καθιστά τόσο καταστροφική. Η ορμή καθορίζεται από ένα συνδυασμό μάζας πολλαπλασιασμένη με ταχύτητα και τα όπλα πυροβολούν σφαίρες με τόσο εξωφρενικές ταχύτητες -η μέγιστη ταχύτητα που φτάνει μια σφαίρα υπολογίζεται περίπου στα 2,7 χλμ./ ώρα- προκαλώντας τρομακτικές επιπτώσεις σε οποιονδήποτε στόχο βρεθεί στη γραμμή των πυρών.

Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα όταν κάποιος πεθαίνει από πυροβολισμό

Φυσικά, η ζημιά που προκαλεί μια σφαίρα στο ανθρώπινο σώμα διαφέρει πολύ ανάλογα με παράγοντες όπως ο τύπος του όπλου, η γωνία, η περιοχή που χτυπήθηκε και ούτω καθεξής, αλλά οι λεπτομέρειες είναι πραγματικά τρομακτικές, αναφέρει το grunge.com. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 από την Εφημερίδα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, οι πληγές από σφαίρες στον εγκέφαλο είναι οι πιο επικίνδυνες, με αναφερόμενο ποσοστό επιβίωσης τότε μόλις 10-15%.

Η φοβερή δύναμη μιας σφαίρας έγκειται στην ικανότητά της να διεισδύει και να σκίζει τα εσωτερικά όργανα. Το PBS μοιράστηκε τη θλιβερή ιστορία ενός 14χρονου αγοριού που τραυματίστηκε με πυροβολισμό στην κοιλιά το 2014. Ένας από τους πνεύμονες, η σπλήνα, το διάφραγμα, το πάγκρεας, τα έντερα και το στομάχι του είχαν σπάσει από τον πυροβολισμό, προκαλώντας άφθονες ποσότητες εσωτερικής αιμορραγίας, ενώ εξωτερικά, ήταν εμφανείς μόνο οι μώλωπες από την πρόσκρουση και μια τακτοποιημένη μικρή πληγή. Οι σφαίρες, ωστόσο, μπορούν ακόμη και να σπάσουν τα οστά, αναφέρει το grunge.com.

Ποιες οι παρακείμενες ζημιές που προκαλεί μια σφαίρα

Ο Δρ. Bill Smock, από το Metro Police Surgeon, αναφέρει το grunge.com, ισχυρίζεται ότι μικρότερα πυροβόλα όπλα μπορούν να βλάψουν τον περιβάλλοντα ιστό των οργάνων, για περίπου 3/4 της ίντσας γύρω από την πρόσκρουση. Με ένα μεγαλύτερο όπλο, σύμφωνα με τον Smock, αυτή η ζημιά εκτείνεται έως και περίπου 4 ίντσες από το σημείο που διείσδυσε η σφαίρα.

Ο Δρ. Agnibho Mondal, από το School of Tropical Medicine στην Καλκούτα, γράφει στο ιστολόγιό του ότι οι πληγές εξόδου (όπου η σφαίρα διεισδύει στο σώμα εντελώς και βγαίνει) τείνουν να αιμορραγούν ακόμη περισσότερο και να είναι μεγαλύτερες από την πληγή που προκλήθηκε όταν εισήλθε η σφαίρα.

Περιμένουμε αυτή τη μέρα στη ζωή μας!

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024! Έχουμε πάρει τις προσκλήσεις μας και είμαστε έτοιμοι για την επιστροφή σε ότι γνωρίζαμε καλά, χρόνια τώρα, από το ΤΙΤΑΝΙΑ. Μόνο που φέτος θα πάμε σε μια αίθουσα στο «Χαλκιάς Palace», όπου πέρα από όσα ξέραμε ως τώρα, θα υπάρχει και ορχήστρα με ζωντανή μουσική και τραγούδι. Είμαστε βέβαιοι ότι θα περάσουμε καλά. Και λαχταρούμε να ξαναδούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες από κοντά. Σε λίγο!

Μπορεί ένα διαμάντι να καεί;

Στους πόσους βαθμούς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και υπό ποιες προϋποθέσεις

Σίγουρα έχετε ακούσει τα τσιτάτα που περιβάλλουν τα διαμάντια κάποια στιγμή στη ζωή σας. Τα διαμάντια είναι για πάντα. Τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος μιας κοπέλας (δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το θρυλικό σύμβολο του σεξ των ‘50s, Μέριλιν Μονρόε, τραγούδησε το αντίστοιχο τραγούδι). Και ούτω καθεξής. Έχετε αναρωτηθεί, όμως, ποτέ αν τα διαμάντια καίγονται;

Οι άνθρωποι στολίζονται με αυτούς τους μικροσκοπικούς πολύτιμους λίθους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με το grunge.com, μάλιστα, αρχαία σανσκριτικά κείμενα από την Ινδία που χρονολογούνται από τον 4ο έως τον 3ο αιώνα π.Χ. αναφέρονται σε αυτούς τους πολύτιμους λίθους. Και παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία αφιερωμένη σε αυτά και μπορεί να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια ή περισσότερα, τα διαμάντια δεν είναι στην πραγματικότητα ούτε ιδιαίτερα σπάνια, ούτε πολύτιμα.

Τι είναι στην ουσία τα διαμάντια

Αυτό συμβαίνει επειδή στην ουσία τους τα διαμάντια είναι άνθρακας -ένα από τα πιο άφθονα στοιχεία στον φλοιό της Γης, με τα άτομά τους διατεταγμένα με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Και είναι γνωστό ότι ο άνθρακας καίγεται. Στην πραγματικότητα, ένας από τους λόγους που αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή, αναφέρει το grunge.com, είναι επειδή καίμε άλλες μορφές άνθρακα εδώ και δύο αιώνες, παράγοντας ένα υποπροϊόν -διοξείδιο του άνθρακα- που λειτουργεί ως αέριο θερμοκηπίου. Αν λοιπόν καίγονται οι άλλες μορφές άνθρακα, τότε μπορούν να καούν και τα διαμάντια;

Μπορούν, τελικά, να καούν τα διαμάντια;

Όπως αποδεικνύεται, είναι πολύ πιθανό να κάψει κανείς ένα διαμάντι. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το grunge.com βάσει του Live Science, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εφαρμογή της σωστής ποσότητας θερμότητας για να προχωρήσει η χημική αντίδραση. Ενώ, λοιπόν, το ξύλο θα καεί σε περίπου 300 βαθμούς Κελσίου και ο άνθρακας σε περίπου 670 βαθμούς Κελσίου, τα διαμάντια απαιτούν φλόγα 900 βαθμών Κελσίου για να καούν.

Μόλις πάρει φωτιά ο πολύτιμος λίθος θα λάμψει σε κόκκινο χρώμα και μετά θα γίνει λευκός. Ωστόσο, το μόνο που θα δει κανείς είναι μια λάμψη εάν δοκιμάει το πείραμα σε ένα κανονικό δωμάτιο (δηλαδή, με περίπου 22% οξυγόνο). Αν θέλατε πραγματικά να δείτε μια φλόγα να «χορεύει» πάνω στην πέτρα, θα έπρεπε να κάνετε το πείραμα σε ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες σε περιβάλλον με συγκέντρωση οξυγόνου 100%. Ενώ αξίζει να γνωρίζει κανείς ότι παρόμοια με αυτό που συμβαίνει όταν καίτε άλλες μορφές άνθρακα, η αντίδραση θα παράγει διοξείδιο του άνθρακα.

Ιανουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό ΕΔΩ είναι το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης εφημερίδας μας τ.170. ΕΔΩ το τ. 169, ΕΔΩ τ. 168, ΕΔΩ το 167, ΕΔΩ το τ. 166, ΕΔΩ το τ.165,  ΕΔΩ το τ. 164, ΕΔΩ το 163, ΕΔΩ το 162, ΕΔΩ, το 161, ΕΔΩ το 160, ΕΔΩ το 159, ΕΔΩ το 158, ΕΔΩ το 157, ΕΔΩ το  156, ΕΔΩ το 155, ΕΔΩ το 154, ΕΔΩ το 153, ΕΔΩ το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το 150. ΕΔΩ το 149.  ΕΔΩ το 148  ΕΔΩ το 147 το ΕΔΩ το 146, ΕΔΩ το 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το 142, ΕΔΩ το 141, ΕΔΩ το 140, ΕΔΩ το 139  ΕΔΩ το 138, ΕΔΩ το 137, ΕΔΩ το 136, ΕΔΩ το 135, ΕΔΩ το 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το 132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128  ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120,  ΕΔΩ το 119,  ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114,  ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111,  ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105,  ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101,  ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το  99.