Αρχείο ημέρας 14 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Ευθύμιος Ρουσιάς

Αντιπρόεδρος

Γιάννης Ζαχαρής

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μητροκώτσας

Αναπλ. Γραμματέας

Αντώνιος   Φουντουλάκης

Ταμίας

Λάμπρος Ντρης

Αναπλ. Ταμίας

Χειμώνας Ιωάννης

Έφορος

Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου

Μέλη

Αναστάσιος Μπασιάς, Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου, Θωμάς Σκάρλος, Σωτηρία Καλογεροπούλου

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος:  Αντώνιος Γεωργιλάς

Γραμματέας:  Χαρίλαος Παπαδάκης

Μέλη

Άγγελος Πασιαλής, Ιωάννης Μαξούρης, Κώστας Τουρναβίτης

 

Εκπρόσωποι για το Συνέδριο της Ανωτάτης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας (Α.Γ.Σ.Σ.Ε)

Ευθύμιος Ρουσιάς

Ιωάννης Ζαχαρής

Λάμπρος Ντρης

Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου

Είμαστε ανοιχτά και σας περιμένουμε!

Χειμώνας είναι. Κρύο, παγωνιά. Ευχόμαστε σε όλους τους συνταξιούχους καλή δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα.

Υπάρχει μια "ζεστασιά" ανθρώπινη εδώ. Και έχουμε τις υποδομές που όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Σας περιμένουμε καθημερινά από το πρωί ώς τη μία το μεσημέρι...

Εκδρομές που θα γίνουν μέσα στο 2025

Κυκλοφορεί ήδη το πρόγραμμα εκδρομών για το 2025. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Σωματείο, αλλά και από ΕΔΩ μπορείτε να το ξεφυλλίσετε και να δείτε τι έχουμε ετοιμάσει για τη φετινή χρονιά Επικοινωνήστε με την Έφορο του Σωματείου κ. Κουλοβασιλοπούλου Φωτεινή και μη διστάσετε να ζητήσετε όποια επιπλέον πληροφορία θέλετε.

Ημερολόγιο επιτραπέζιο

Το ημερολόγιο επιτραπέζιο του 2025, Δείτε το τυπωμένο ΕΔΩ και ζητήστε το από το Σωματείο μας.

Και το επιτοίχιο ημερολόγιο 2025

Κι αυτό είναι το επιτοίχιο ημερολόγιο για το 2025. Ξεφυλλίστε το πατώντας ΕΔΩ.

ΑΓΣΣΕ: Δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τους συνταξιούχους ο κ. Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ούτε καν τη λέξη «συνταξιούχος» ανέφερε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τόσο στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, όσο και κατά την συνέντευξη τύπου στην οποία περιέγραψε πως θα βαδίσει οικονομικά η επόμενη χρονιά, παραλείποντας να συμπεριλάβει τους συνταξιούχους που κατά την διάρκεια της 10ετούς οικονομικής κρίσης αλλά μέχρι και σήμερα βάζουν πλάτη για την οικονομική ανάταξη της χώρας.

Ο κ. Πρωθυπουργός δεν μας σκέφτηκε καν στο μενού των εξαγγελιών που ανακοίνωσε. Μας συμπεριφέρθηκε σαν να μην υπήρχαμε, όταν μάλιστα γνωρίζει τα δύσκολα χρόνια που έχουμε περάσει και που τώρα -λόγω της υγειονομικής κρίσης- τα χρόνια αυτά γίνονται ακόμα δυσκολότερα. Θα έπρεπε να μας είχε σκεφτεί και να ανακοινώσει μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, για αυτούς που με τις πενιχρές τους συντάξεις βοηθούν τόσο τα μακροχρονίως άνεργα παιδιά και εγγόνια τους, όσο και την στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Αντί αυτής της αναγνώρισης, της ηθικής και οικονομικής ανταμοιβής, ο κ. Πρωθυπουργός μας αγνόησε και δεν αναφέρθηκε καθόλου στους συνταξιούχους και στις θυσίες τους που μια ζωή κοιτούσαν πάντα το καλό της χώρας. Φαίνεται όμως ότι οι προτεραιότητες του κ.Πρωθυπουργού είναι άλλες, διαφορετικές από τα προηγούμενα χρόνια που μας είχε ανάγκη.

Γι’ αυτό κι εμείς ως Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ) από τώρα και στο εξής θα κάνουμε τους αγώνες μας πιο έντονους, πιο δυνατούς, πιο διεκδικητικούς ζητώντας να αποκατασταθούν οι σε βάρος μας αδικίες για την παροχή αξιοπρεπών συντάξεων, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να βοηθάμε τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια μας που ζούνε στο περιθώριο.

Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους συνταξιούχους της χώρας, με όλους και όλες που δεν άκουσαν από τον κ.Πρωθυπουργό έστω μία λέξη ενδιαφέροντος, που θα μπορούσε να μιλήσει για κοινωνική πολιτική εντάσσοντας όμως μέσα σε αυτήν και τους συνταξιούχους. Ιδίως τώρα που όλοι εμείς βρισκόμαστε στην μάστιγα των ανατιμήσεων και της ακρίβειας στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα πρέπει να στηριχτούν οι ευάλωτες ομάδες των συνταξιούχων. Συνεπώς για τα θέματα αυτά περιμέναμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός θα αναφερθεί με συγκεκριμένα μέτρα και ρυθμίσεις.

Σεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Το Μουσείο ΗΣΑΠ

Το βιβλίο του Δ. Γεωργίου

Η εφημερίδα μας

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο τεύχος 176. Κι ΕΔΩ το τ.175, ΕΔΩ το τ.174, ΕΔΩ το τ.173, ΕΔΩ το τ. 172, ΕΔΩ το τ. 171 ΕΔΩ το τ.170. ΕΔΩ το τ. 169, ΕΔΩ τ. 168, ΕΔΩ το 167, ΕΔΩ το τ. 166, ΕΔΩ το τ.165,  ΕΔΩ το τ. 164, ΕΔΩ το 163, ΕΔΩ το 162, ΕΔΩ, το 161, ΕΔΩ το 160, ΕΔΩ το 159, ΕΔΩ το 158, ΕΔΩ το 157, ΕΔΩ το  156, ΕΔΩ το 155, ΕΔΩ το 154, ΕΔΩ το 153, ΕΔΩ το 152, ΕΔΩ το 151, ΕΔΩ το 150. ΕΔΩ το 149.  ΕΔΩ το 148  ΕΔΩ το 147 το ΕΔΩ το 146, ΕΔΩ το 145, ΕΔΩ το 144, ΕΔΩ το 143, ΕΔΩ το 142, ΕΔΩ το 141, ΕΔΩ το 140, ΕΔΩ το 139  ΕΔΩ το 138, ΕΔΩ το 137, ΕΔΩ το 136, ΕΔΩ το 135, ΕΔΩ το 134 ΕΔΩ το 133, ΕΔΩ το 132 ΕΔΩ το 131, ΕΔΩ το 130, ΕΔΩ το 129, ΕΔΩ το 128  ΕΔΩ το 127, ΕΔΩ το 126, ΕΔΩ το 125, ΕΔΩ το 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το 122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το 120,  ΕΔΩ το 119,  ΕΔΩ το 118, ΕΔΩ το 117, ΕΔΩ το 116, ΕΔΩ το 115, ΕΔΩ το 114,  ΕΔΩ το 113, ΕΔΩ το 112, EΔΩ το 111,  ΕΔΩ το 110, ΕΔΩ το 109, ΕΔΩ το 108, ΕΔΩ το 107, ΕΔΩ το 106, ΕΔΩ το 105,  ΕΔΩ το 104, ΕΔΩ το 103, ΕΔΩ το 102. Δείτε ΕΔΩ το 101,  ΕΔΩ το 100, ΕΔΩ το  99.

Αξίζει να τη δείτε αυτή την έκθεση φωτογραφίας στο διάδρομο που οδηγεί στο Σωματείο μας

Μια μέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας

Παγκόσμια ημέρα Ηλικιωμένων η 1 Οκτωβρίου. Η σκέψη µας στρέφεται σ΄ αυτούς που µε τη συσσωρευμένη εμπειρία και τη σοφία τους, δένουν και ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό. Ας είναι ανοιχτές οι αγκαλιές μας γι' αυτούς!